Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чехія: вибираємо сувеніри!

  1. Чехія: вибираємо сувеніри!
  2. 2. Абсент.
  3. 3. Акварелі із зображенням Праги.
  4. 4. Скам'янілі квіти.
  5. 5. Кришталь.

Чехія: вибираємо сувеніри Чехія: вибираємо сувеніри!

Чехія: вибираємо сувеніри!

Ви вирішили провести відпустку в Чехії? Відмінний вибір! Цей куточок планети справді прекрасний, незвичайний і, крім величних пам'яток, радує своїх гостей яскравими подарунками. У цій статті розповімо, як вибираємо сувеніри .

Країна, давно прославилася завдяки своєму знаменитому пиву, приваблює всіх без винятку. Вона настільки багатогранна, що кожен турист зможе відшукати для себе заняття до смаку: побродити по вуличках Праги, посидіти в одному з місцевих барів з кухлем смачного пива, пройтися по Карловому мосту і помилуватися дивовижною природою. Але яким би різноманітним не був відпочинок, всі туристи коли-небудь повертаються додому, а значить повинні привезти з «шматочку» Чехії для близьких і друзів.

Чехія славиться не тільки алкогольною продукцією, але і безліччю інших цікавих штучок, які відмінно підійдуть в якості сувенірів. Розглянемо кожен з них більш детально. Вибираємо сувеніри та ділимося враженнями.

1 1. Пиво

Що не кажи, а пиво в Чехії відмінне! А все тому, що при виготовленні цього улюбленого багатьма продукту застосовуються тільки натуральні компоненти. Після дегустації кількох келихів чеського пива не болить голова, тому випробувати напій зможуть навіть дами.

При виробництві пива чеські пивовари ніколи не використовують підсилювачів смаку, консервантів і інших далеко не корисних для людського організму речей.

Пиво в Чехії можна відшукати буквально на кожному кроці. Якщо у Вашій родині не надто тепло ставляться до цього напою, завжди можна привезти рідним пиво зі смаком банана, горіха або лимона. І головний чеський сувенір, і в той же час щось особливе.

Ну а якщо Ви хочете принести рідним ще більше задоволення, неодмінно привезіть з Чехії пивний кухоль. Таких кухлів, як там, не роблять більш ніде!

2. Абсент.

Незважаючи на те, що багато країн встановили заборону на виготовлення і продаж настільки міцного алкогольного напою, в Чехії Ви завжди зможете придбати кілька пляшечок абсенту.

Потрібно зауважити, що абсент - напій з багатою історією, про яку знають далеко не всі його шанувальники. Колись цей напій могли собі дозволити лише заможні люди і богема. Тепер же все інакше, і навіть якщо Ви не відносите себе до представників знатного роду, завжди зможете придбати пляшку абсенту для власне домашнього бару.

3. Акварелі із зображенням Праги.

Напевно, сьогодні вже не залишилося людей, які негативно ставляться до мистецтва. Всі ми намагаємося прикрасити власний будинок оригінальними штучками, що радують око і створюють дивовижну атмосферу умиротворення. У Чехії можна відшукати справді чудові акварелі, що зображують красуню-Прагу і життя місцевого населення. Особливо цікаво купувати картини на Карловому мосту. Тамтешні художники є справжніми майстрами своєї справи, однак за свою роботу вимагають чималі суми. І все ж, набуваючи картини саме в Чехії, Ви будете впевнені в їх автентичності.

4. Скам'янілі квіти.

Вирушаючи в Карлові Вари, неодмінно варто придбати для близьких такий цікавий сувенір, як кам'яна троянда. Виконаний з паперу квітку просочують спеціальним розчином, після чого опускають в термальне джерело. Ось таким чином він і кам'яніє. І нехай цей презент не несе ніякого сенсу, зате виглядає досить цікаво і незвично.

Крім троянд в Карлових Варах можна зустріти виконані подібним чином прикраси і статуетки.

5. Кришталь.

Чеський кришталь - це окрема тема. Якість, що не залишає сумнівів, століттями говорить про те, що такого кришталю Ви не знайдете більше ніде. У торгових центрах Чехії і невеликих спеціалізованих магазинчиках туристи завжди зможуть придбати як класичне «богемське скло», так і роботи сучасних майстрів.

Чехія здатна радувати гостей ще багатьма сувенірами. Серед інших значаться і чеський гранат (неймовірно красива прикраса), і легендарна «Бехеровка» (міцний алкогольний напій), і сир «Гермелін», і ляльки-маріонетки, і фарфор. Ось чому потрапивши в цю чудову країну, варто ближче ознайомиться з виготовленими нею радощами!

Ви вирішили провести відпустку в Чехії?

Новости