Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У Дніпропетровську скоєно серію терактів

У Дніпропетровську сьогодні здійснено серію терактів - в громадських місцях були активовані чотири вибухові пристрої У Дніпропетровську сьогодні здійснено серію терактів - в громадських місцях були активовані чотири вибухові пристрої. За непідтвердженою інформацією є загиблі. Можливі нові вибухи.

Перший вибух стався сьогодні, 27 квітня, об 11.50 поруч з Оперним театром на трамвайній зупинці на вул. Сєрова стався вибух. За словами одного з очевидців, вибуховий пристрій ймовірно знаходився в урні, оскільки її рознесло в різні сторони. Зупинка пошкоджена. У трамваї і в сусідніх будинках вибито скло.

В результаті першого вибуху постраждали кілька людей: одну жінку затисло в машині вибуховою хвилею, травми отримали ще кілька людей. Четверо постраждалих у результаті першого вибуху госпіталізовані в лікарні міста, троє - у важкому стані.

На даний момент вибухи в Дніпропетровську тривають. джерело tourdream.net повідомляє про чотирьох відбулися теракти. За непідтвердженою інформацією, двоє людей загинули.

Міліція, швидка, бригади МНС приведені в стан підвищеної готовності. Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко в терміновому порядку вилітає до Дніпропетровська. Представники спецслужб поки не дають офіційних коментарів.

Декількома днями раніше в інтерв'ю агентству TVP Info колишній офіцер ізраїльських спецслужб Ювал Авів повідомив про можливу активізацію терористичних угруповань напередодні ЄВРО-2012. Екс-офіцер заявив, що в зв'язку з майбутнім Чемпіонатом Європи з футболу терористи можуть вже знаходиться в Польщі. Приводом для зацікавленості терористів Польщею може бути інформація про в'язниці ЦРУ в цій країні.

«Я вважаю, що терористи вже якийсь час знаходяться в Польщі. Займаються плануванням і логістикою, уточнюють локалізацію цілей. Їх потенційною метою може бути ЄВРО-2012. Я вважаю, що атаці можуть піддатися кошти масового транспорту: поїзди, автобуси, а також вокзали, готелі та інші місця скупчення людей, де можна легко запаркувати машину з вибухівкою або використовувати терориста-смертника », - заявив Ювал Авів.

Ювал Авів керував операцією «Гнів Бога», метою якої була ліквідація палестинських бойовиків, обвинувачених у вбивстві ізраїльських спортсменів під час мюнхенської олімпіади в 1972 р

Новости