Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

На Балі прокинувся вулкан Агунг: карта онлайн-вивержень

  1. Про вулкани і туристів

Після декількох місяців очікування балийский вулкан Агунг, нарешті, видав на-гора 800-метровий стовп диму, а точніше, пара і вулканічного попелу. Минуле його виверження було катастрофічним.

Ще у вересні, коли всі думали, що виверження ось-ось почнеться, понад 140 тис. Людей покинули свої будинки. Така паніка цілком з'ясовна, якщо згадати, що близько 1600 чоловік загинули, коли Агунг вивергався в 1963 році. П'ятдесят з гаком років життя на вулкані не зітреться це потрясіння з пам'яті місцевих жителів. В очікуванні подальшого розвитку подій багато хто з них розмістилися в сільських залах і храмах на безпечній відстані від вулкана.

Служба моніторингу повідомляє, що виверження було «фреатический вибухом» і поки немає причин розширювати небезпечну зону навколо кратера, яка обмежена відстанню в 7,5 км.

«Фреатический виверження не так небезпечно, як магматическое, якщо, звичайно, ви не перебуваєте в кратері», - роз'яснює в соцмережах новозеландський вулканолог Джанін Кріппнер. Відбувається воно, коли під впливом розжареної магми зібралася в кратері вода перетворюється в пар і піднімає вгору стовп вулканічного попелу, піску і гравію.

Але фреатіческое виверження часто передує магматичного. Наприклад, фреатический вибух також мав місце перед катастрофічним виверженням індонезійського вулкана Кракатау в 1883 році, в результаті якого загинуло 40 тис. Людей.

Індонезія знаходиться на тихоокеанському «вогняному кільці», де сходяться тектонічні плити, і тому часто страждає від сейсмічної та вулканічної активності.

Вулкан Агунг (висота - від 3031 до 3142 м над рівнем моря) є найвищою точкою Балі, місцеві жителі вважають його священним.

На даний момент влада острова закликають місцевих жителів і туристів не наближатися до вулкану, використовувати маски для захисту носа, рота і очей від вулканічного попелу (який серйозно шкодить дихальній системі), зберігати спокій і стежити за повідомленнями влади, авіакомпаній та туристичних агентств.

Міжнародний аеропорт Балі працює в звичайному режимі.

За сейсмічної і вулканічної активністю в регіоні можна спостерігати за допомогою офіційного сайту magma.vsi.esdm.go.id . І треба сказати, що на карті сейсмічної і вулканічної активності Індонезії постійно змінюються «гарячі точки» - в регіоні весь час щось «димить» і «трясеться». Але це зовсім не привід відмовлятися від подорожі.

Але це зовсім не привід відмовлятися від подорожі

Про вулкани і туристів

Ісландія обіцяє незвичайний досвід для туристів. Серед червоних скель, прямо біля вулкана, відкриється незвичайний готель . Ідея навіяна місцевою легендою.

Кілька сотень туристів ще шукають після виверження вулкана Рінджані. Знаходиться він на острові Ломбок в Індонезії.

Схожі записи

Читайте також

Новости