Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

пам'ятки Пафосу

  1. опис Історія Пафосу йде корінням в ті часи, які історики називають «до нашої ери». Коли археологи...

опис

Історія Пафосу йде корінням в ті часи, які історики називають «до нашої ери». Коли археологи проводили розкопки в старому місті, то вони виявили велику кількість унікальних за своєю красою мозаїк, вік кожної з яких перевищував 2000 років. На думку фахівців, вони прикрашали не тільки храми, але і житла заможних городян. Завдяки цим знахідкам одним із сучасних цікавих місць міста став музей, в який помістили все мозаїчні полотна. Якщо ви хочете не тільки побачити подібну красу, а й уявити, як її розміщували стародавні зодчі - відвідайте храм Діоніса. Його стіни, прикрашені такий же мозаїкою, давно стали однією з визначних пам'яток Пафосу.

Якщо ви хочете відчути себе древнім греком - відвідайте театр Одеон. Він зберігся настільки добре, що в ньому і сьогодні дають концерти і влаштовують театралізовані вистави. Оточення і артисти допоможуть вам відчути атмосферу мистецтва Стародавньої Греції.

Серед міських пам'яток варто виділити руїни величного палацу. Незважаючи на те, що від замку залишилося тільки 40 прекрасних колон, місце користується величезною популярністю у мандрівників з усього світу. Не менш відвідуваною пам'яткою стали «Королівські могили». Це стародавнє кладовище розміщене під землею, вхід вирізаний в монолітній скелі. Серед поховань немає осіб королівської крові, просто кожне надгробок виглядає як неповторний витвір мистецтва.

багатогранний Пафос

Якщо вам подобається культова архітектура і визначні пам'ятки, то в Пафосі вам завжди буде куди сходити і що подивитися. За даними істориків, в цій місцевості свого часу проповідував Апостол Павло. Крім церков в околицях Пафосу знаходиться велика кількість монастирів, в основному діючих.
Велика частина цікавих місць Пафосу внесена до Списку світової спадщини ЮНЕСКО, серед них:

  • Катакомби Св. Соломона
  • гробниці королів
  • Мозаїки Храму Діоніса
  • Колона Апостол Павла.

Якщо вірите в магію і красу, то обов'язково відвідайте Купальні Афродіти. Це місце на узбережжі знаходиться недалеко від Пафосу. На думку знавців міфології, саме тут прекрасна богиня вийшла з морської піни. Існує повір'я, що кожен, хто зануриться в місцеві води, надовго збереже молодість і красу. Як ви розумієте, відбою від охочих зануритися немає, ви теж не нехтуйте цією прекрасною традицією.

Природні і сучасні пам'ятки

Пафос завжди славився не тільки пам'ятками, але і прекрасною природою. Красиві місця можна зустріти в самому місті в центрі знаходиться сосновий бір, а на околиці - мальовничий парк, в якому ростуть екзотичні рослини, живуть сотні видів тварин і птахів. На алеях парку часто влаштовують невеликі вистави за участю мешканців.

Якщо ви приїхали в Пафос з дітьми, то їм не буде нудно в місцевих готелях. Але найулюбленішим місцем малюків і підлітків по праву вважається місцевий аквапарк Афродіта. Щоб покататися на кожному атракціоні хоча б раз, буде потрібно не менше одного дня, тому найкраще купити дводенний абонемент.

Обов'язково погуляйте з дітьми в міському акваріумі, де на величезній площі проживає неймовірну кількість тропічних і середземноморських морських мешканців.
Після тиші акваріума обов'язково відвідайте Пташиний парк. Тут є і великі птахи на зразок рожевих фламінго, і більш дрібні, наприклад, 63 види папуг. Останні влаштовують для гостей парку яскраві вистави з гонками на машинах, танцями і грою в баскетбол.

Новости