Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чому одиночні гри не помруть

Зараз тільки ледачий не зачіпає цю тему

Зараз тільки ледачий не зачіпає цю тему. Багато розробники скаржаться, що розробка одиночних ігор стає з кожним роком все дорожче і складніше, в той час як прибуток таких проектів як правило нижче, ніж у мережевих проектів. Деякі йдуть на різні хитрощі, наприклад, додаючи в свої ігри лутбокси, що було неоднозначно сприйнято ігровим співтовариством. Так, що нас очікує в майбутньому? Чи справді поодинокі гри вимруть і ми змушені будемо грати тільки в мережеві ігри?

Забігаючи вперед, відповім на питання, поставлене на початку блогу - насправді поодинокі гри ніколи не помруть. І на те є кілька важливих причин.

І на те є кілька важливих причин

По-перше не всім людям подобається змагатися з іншими людьми. Більшість мережевих ігор, так чи інакше заохочують людей грати один проти одного, або кооперуватися проти ШІ. Але деяким людям не подобається залежати від інших, чекати поки хтось підключиться до сесії, або страждати від прокачаного і дуже вмілого противника. Крім того часто в мережевих іграх потрібно бути готовим "бути як штик" до одинадцятої вечора буднього дня, готовим зайти в гру, а інакше пропустиш подія, важливу кланову активність. Такому гравцеві до душі, вибрати собі рівень складності, темп гри і грати в своє задоволення, не відволікаючись на інших гравців, в будь-який час поставивши гру на паузу без шкоди процесу.

По-друге одиночні гри дозволяють краще зануритися в атмосферу гри. У мережевих іграх, навіть якщо там є сюжет, він може повністю або частково ігноруватися гравцем. Тому, що поки гравець дивиться сюжетну заставку, його напарники в аудіочате можуть влаштувати справжню вакханалію. Часто люди пропускають сюжетні ролики тому, що їх чекають однопартійці. В одиночних іграх з цим проблем немає. Та й відверто кажучи, сюжетна складова в одиночних іграх помітно краще, ніж в мережевих проектах, крім того є такі жанри ігор, які погано пристосовані для онлайну.

По-третє, проблема дорожнечі і складності розробки одиночних ігор стосується насамперед ААА-проектів. Інді нікуди не дінеться і я не вважаю, що це погано. Мало того, я вірю, що одиночний режим в іграх буде розвиватися. Наприклад ІІ. Дуже довго даний аспект ігор мало удосконалювався, але сучасні напрацювання, вивчення нейронних мереж, дозволяють сподіватися, що в майбутньому нас очікує суттєвого поштовху в розвитку цього напрямку. Взяти той же Dragons Dogma, де розробники нестандартно підійшли до ІІ. І це тільки початок. В майбутньому, ймовірно, гравець буде погано відрізняти, де перед ним ІІ або живий гравець, що дасть нові відчуття від ігор. В цілому розвиток технологій може полегшувати розробку ігор. Правда, я розумію, що прийде це не відразу, а поступово і буде просуватися дуже довго.

У будь-якому випадку майбутнє у одиночних ігор безсумнівно є. І нікуди вони не подінуться, хоча і зазнають деяких змін.

Так, що нас очікує в майбутньому?
Чи справді поодинокі гри вимруть і ми змушені будемо грати тільки в мережеві ігри?

Новости