Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Візьми мою душу!

Що хвилювало користувачів Tourdom.ru з початку року?

Редакція провела аналіз найбільш популярних тем і матеріалів, опублікованих в новинному розділі порталу Tourdom.ru в період з 1 січня по 20 лютого. Лідерами за кількістю переглядів виявилися «погані новини» - про загрози, неприємності і особистих трагедіях. Втім, більш глибокий аналіз статистики дає можливість зрозуміти, в чому хочуть розібратися професійні відвідувачі порталу, які теми привертають їхню увагу, а які, незважаючи на очевидну проблематику, особливо не беруть за душу.

Велика чистка напередодні великих змін

Як і слід було очікувати, великий трафік в новинах на Tourdom.ru зібрали статті, присвячені рухам туристичної влади - ринок нервово чекає законодавчої реформи. В цілому за розглянутий нами період новинні сюжети на цю тему отримали понад 35000 переглядів. А найбільш читаних виявилася новина «Ростуризм чистить реєстр туроператорів» від 19 січня (6250 переглядів), в якій наведено дані, скільки постачальників турпослуг вже виключені з держреєстру. Сам матеріал дуже змістовний - в ньому відображено стан справ зі страхуванням відповідальності туроператорів і описані прийоми, до яких вдаються компанії, які не зуміли вчасно отримати ФІГ на діяльність в сфері виїзного туризму. Свою лепту в сумарний трафік по темі внесли матеріали, що проливають світло на плани влади щодо врегулювання турбізнесу. Так, новина «Громадська палата РФ розкритикувала поправки в туристичне законодавство» буквально за пару днів зібрала 4218 переглядів і дискусію в 40 коментарів. Ще більш широкий резонанс викликала стаття «Турагенти не хочуть в СРО» : У неї при більшій кількості відвідувачів 111 коментарів.

Був ДАВС - і немає

Затребуваною у користувачів Tourdom.ru виявилася добірка новин про припинення діяльності одного з найбільших гравців на ринку продажів авіаперевезення в Росії - ДАВС. Першим дзвіночком про те, що у квиткового агентства неважливо йдуть справи, стала публікація «ДАВС йде від BSP Росії» (Від 20 січня). Вона викликала великий інтерес - 6426 переглядів, а новина-вердикт «ДАВС не продає квитки» , Що вийшла через тиждень, прочитали в два рази більше користувачів - близько 12 тис. Переглядів. Незважаючи на те що структура ДАВС орієнтувалася в основному на субагентов і корпоративних клієнтів, інтерес професійних користувачів до того, якими стануть наслідки цього дефолту, був підігрітий реакцією ТКП. Палата рекомендувала агентствам не функціонувати клієнтами ДАВС і не співпрацювати з колишнім персоналом компанії . Така нечувана досі реакція розбурхала ринок, але відкрито висловлювати претензії до всемогутньої ТКП ніхто не наважився - обговорення під новинами йшли не можна сказати щоб бурхливо. І все ж гості порталу доповнили зміст новин важливими деталями, що пояснюють підгрунтя подій, за що їм велике спасибі!

Це не жарт, ми зустрілися в маршрутці!

Авіакомпанія «Трансаеро» є одним з активним ньюсмейкерів на російському туристичному ринку. І це зрозуміло: їй належить значна частка перевезень, виконуваних у співпраці з туроператорами. Будь-які зміни в планах «Трансаеро» викликають пильну увагу користувачів порталу Tourdom.ru. За розглянутий період ім'я авіакомпанії згадувалося в 11 редакційних новинах. Але більше за інших резонанс викликав матеріал від 3 лютого під назвою «Трансаеро» повезе туристів до Мексики через Домінікану » - 8474 відвідувачів захотіли дізнатися подробиці змін. Суть їх виявилася в поєднанні домініканської і мексиканської польотних програм з Москви в період з 11 лютого по 28 березня. Дискусія навколо новини мало не вилилася в потік неконтрольованих емоцій, але в підсумку все ж перейшла в конструктив.

Найбільше учасників обговорення хвилювали вельми прикладні питання: скільки зайвих годин туристам доведеться витратити додатково на шлях до курорту і додому. Користувачі так і не прийшли до єдиної думки. Тепер вже по факту експерти стверджують, що судячи з опублікованого розкладу, зворотна дорога з Домінікани для тих, кому довелося повертатися в Москву з посадкою в Канкуні, збільшилася приблизно на п'ять годин.

ЩЕ ...

маленька замітка «Директор іркутського агентства покінчила собою» (27 січня) про те, що 34-річна господиня агентства «Крусейро» наклала на себе руки, привернула 9242 переглядів. Чи потрібно говорити, чому такий інтерес - керівники багатьох роздрібних компаній, особливо регіональних, насилу справляються з обставинами. Кожен шукає свій вихід, але такі трагедії колег знаходять відгук у аудиторії порталу.

До слова, зараз сайт агентства знаходиться в неробочому стані, більшість сторінок не містить актуального контенту. По телефону агентства ніхто не відповідає.

8357 переглядів у статті від 03 лютого «Продавці неіснуючих квитків підставляють турфірми» . Тут описується схема шахрайства, якою користуються зловмисники, намагаючись нажитися на прагненні людей заощадити витрати на відпочинок. Характерна репліка одного з відвідувачів: «До тих пір, поки люди не засвоять урок, що безкоштовний сир буває тільки в мишоловці, такі сайти будуть продовжувати з'являтися». Втім, «самотурістам» не варто чекати поблажливості на професійному порталі. Але самим учасникам галузі було явно корисно дізнатися нову історію, якої можна лякати клієнтів, що бажають спробувати самими собі стати турагентами.

Ще одним хітом лютого стало новина «Турагенти Coral Travel не готові відповідати за бешкети туристів» . Нею зацікавилися понад 8 тис. Відвідувачів Tourdom.ru. Здивування роздрібних партнерів туроператора викликала нова редакція договору, згідно з якою «у разі неадекватного, хуліганського або неправомірної поведінки» туристів на відпочинку «турагент зобов'язаний виплатити Coral Travel будь-яку суму в зв'язку з вищевказаними обставинами, які можуть стати причиною позовів з боку третіх осіб». Швидкість поширення новини виявилося дуже високою, і вже до кінця дня туроператор пом'якшав на сайті з'явилася позначка, що текст договору знаходиться на редагуванні, а вранці 6 лютого агенти звернули увагу на зміну формулювань: «Турагент приймає на себе солідарну відповідальність за дії туриста під час здійснення туру; зобов'язується роз'яснити туристу наслідки порушення правил перевезення, здійснення туру, знаходження в країні тимчасового перебування і перетину державного кордону, а також компенсувати Coral Travel реальний збиток, пов'язаний з порушенням зазначених правил ». Схоже, в даному випадку гласність допомогла перемогти здоровому глузду.

Розбірки набридли!

Завершити огляд хотілося б короткою пробіжкою по темам, які заслужили свою чималу порцію уваги, але, на думку редакції, іноді виявлялися недооціненими.

Статті про долі компаній, які не впоралися з бізнесом, як з'ясовується, хвилюють користувачів сайту на порядок менше, ніж новини про їх же дефолти. За період, що минув з початку року і аж до 20 лютого, пост-матеріали про події, пов'язані з фірмами-невдахами і їх керівниками, на Tourdom.ru з'являлися неодноразово. Вони збирали близько 2000 - 2500 переглядів, хоча, здавалося б, більшості цікаво дізнатися про розв'язках або нюансах розвитку тієї чи іншої справи.


Градус інтересу аудиторії Tourdom.ru знижується відносно авіакомпаній, які або не сильно інтегровані на турринку, або не грають на ньому вирішальну роль.


Новини з регіонів теж цікавлять не всіх, але свій цільовий трафік вони тим не менш справно збирають.

А ось статті, що описують конфлікт між Ростуризмом і «Турпомощью», стають все менш резонансними: розбирання в коридорах влади багатьом вже набридли. Хоча далекоглядна частина аудиторії «тримає руку на пульсі» - не дай бог трапиться чергове банкрутство, і знесилена або обезголовлена ​​«Турпомощь» може провалити всю кампанію з вивезення туристів, тим самим серйозно ускладнивши проблеми турбізнесу.

Ru з початку року?

Новости