Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Шарм-ель-Шейх в листопаді 2017 - погода, відпочинок та екскурсії, температура повітря і води, ціни на тури та відгуки туристів

  1. Погода
  2. гардероб
  3. ціни
  4. Куди поїхати
  5. Де краще купатися
  6. шопінг
  7. Прокат авто

Листопад Шарм-Ель-Шейху називають «оксамитовим». Основна маса туристів їде в Єгипет з кінця весни до початку осені. Люди, які вирушають у відпустку в нетрадиційне час, хочуть знати про особливості осіннього відпочинку. Температура повітря і води, опади і вітер. Який одяг упакувати у валізу. Ціни на готелі різного класу. Де краще купатися. Перевага екскурсії в кінці осені. Покупки. Чи брати в оренду авто. Запобіжні заходи. Отже ... Листопад Шарм-Ель-Шейху називають «оксамитовим»

flickr.com/vivacolourwolrd

Погода

Погода в Шарм-ель-Шейху в листопаді наближається в ідеальному поєднанню спеки і прохолоди. Відпочинок в цьому місяці воліють туристи з дітьми і ті, хто не любить палючого сонця і духоти.
Температура вдень: 26-27,5 ° C.
Температура вночі: 19-21 ° C.
Температура води в морі: 26 ° C.

Температура води в морі: 26 ° C

flickr.com/ian-arlett

У денний час можна засмагати, не боячись отримати серйозні опіки. Але сонцезахисний крем і капелюх зайвими не будуть. Морська вода приємною температури. Увечері холоднішає.
Стає більше вітряних днів.

flickr.com/66755335@N05

Опади можливі, але короткочасні і бувають рідко. Дощі майже непомітні для наших туристів, що приїжджають з листопадової Росії.

Відливи помітні в районах, де спуск в воду не крутий.

Розповідає Жанна:

«Відпочивали в листопаді з подругою. З погодою пощастило - справжній «оксамитовий сезон»! Жару я не люблю. Температура повітря вдень була 27 градусів, а вночі 20-21. Засмагали і купалися кожен день. Дощів не було. Увечері холодало, надягали кофти. »

гардероб

Візьміть з собою кілька речей для пляжу (купальник, майки, шорти) і для виходу «в світ» (пару суконь з натуральних тканин для дам, штани і сорочка для чоловіків). Покладіть у валізу закрите взуття і теплі кофти, щоб не мерзнути ввечері або на нічних екскурсіях.

Покладіть у валізу закрите взуття і теплі кофти, щоб не мерзнути ввечері або на нічних екскурсіях

flickr.com/66755335@N05

ціни

Курортний сезон в листопаді офіційно вважається закінченим. Потік туристів став менше, але не вичерпався. Вартість путівок знижується. На самому початку листопада ціни ще високі, так як школярі на канікулах, і батьки хочуть порадувати їх відпочинком на теплому морі. Тури в Шарм-ель-Шейх стають доступнішими з другого тижня.

Тури в Шарм-ель-Шейх стають доступнішими з другого тижня

flickr.com/barneymoss

Приблизні дані про відпочинок в листопаді 2017 року на двох чоловік зі сніданками (7-10 днів):

  • трехзвёздочний готель - 500-700 доларів США;
  • чотиризіркових готель - 800-900 доларів США;
  • п'ятизірковий готель - 850-1200 доларів США.

До кінця місяця ціни почнуть підніматися.

Куди поїхати

Для відпочиваючих в Шармі багато розваг. Від скромного відпочинку біля басейну до нічного сафарі. Від спостереження за рибками до подорожі на Синай. Є екскурсії, які мають особливу принадність саме в листопаді.

  1. Кількість бажаючих покататися по морю знижується. Орендувати катер буде дешевше, ніж «в сезон». Ви зможете подивитися заповідник Рас Мухаммед, порибалити, покупатися у відкритому морі.
  2. Тепла вода і вітряна погода дозволять зайнятися серфінгом. Ціни на необхідне спорядження, послуги інструктора знижуються. Цьому виду спорту ви зможете навчитися в спеціальній школі. Для підкорення хвиль їдьте в Набк-Бей.

    flickr.com/lizhaslam

  3. Круїз по Нілу. Вдень немає виснажує спеки, а вночі не дуже холодно. Подорож триває 4 ночі. Воно досить складно, тому правильно розрахуйте свої сили.
  4. Виїзд в пустелю. Сафарі на квадроциклі: катання на верблюдах, відвідування села бедуїнів, вечерю і вечірнє шоу. Ціна на одну людину 60 доларів. Оазиси. Виїзні екскурсії приємніше в теплу, а не спекотну погоду.

    flickr.com/umbertodpc

  5. На початку листопада проводилися змагання зі спортивної риболовлі на міжнародному рівні. Іноді в цьому місяці проходять гонки на катерах.

Відгук Олега:

«Поставитися до більшості розваг поблажливо і з гумором. «Секрет пустелі» - найбільш популярна «запал». Групу в 25 чоловік розсаджують на вбиті квадроцикли і везуть в пустелю, по барханах. Єгиптянин, відповідальний за екскурсію, заганяє туристів-хуліганів в загальну колону. В гостях у бедуїнів п'єте чай з митних склянок. Потім 15 хвилин катання на закатованих верблюдах. Вся екскурсія триває 3 години. Одягайте щільний одяг, хустку на голову і окуляри, інакше довго доведеться вигрібати пісок. »

Де краще купатися

Узбережжя Шарм-ель-Шейха відрізняється наявністю коралів, зарості яких йдуть в море на десятки метрів. Над коралами споруджують понтони. Купання з них безпечно. Але для дітей не підходить. Ті, хто погано плаває, будуть відчувати себе невпевнено.

Ті, хто погано плаває, будуть відчувати себе невпевнено

flickr.com/bay47

Пляжі Хадаба популярні серед дайверів. Високі і обривисті берега, великі глибини, корали і морська живність. Понтони дозволяють милуватися рибками вже при вході у воду.

Андрій ділиться емоціями:

«Їхали в Шарм заради коралових рифів з красивими рибками. Готель наш перебував в районі Хадаба. Плавали з маскою кожен день. Бачили скатів, мурен, різних риб. Наче в мультик про Немо потрапили. Супер! »

flickr.com/kabayanmark

У Шармі є і піщані пляжі. Кращі відгуки про них про район Шарм-ель-Майя. Бухта має вигляд петлі, що захищає її від осінніх вітрів. Хороший захід у воду. Небезпека поранитися про корали або морського їжака мінімальна. В цілому пляжі чисті, сервіс на хорошому рівні.

шопінг

Відвідайте Старий ринок. Ціни прийнятні. Найширший вибір чаю, спецій, овочів і фруктів. Сувеніри. Приготуйтеся в торгу, який може затягнутися і набриднути. Ювелірні вироби, довіряючи відгуками, не варто купувати. Срібло і золото низької проби, а камені часто підробляють.

Срібло і золото низької проби, а камені часто підробляють

flickr.com/pnp

Олена:

«Будьте готові, що торговці з усіх боків будуть закликати вас в свої лавки, особливо наполегливі хапати за руки. Це викликає роздратування. Запасіться терпінням і робіть знижку на місцевий менталітет ».

Прокат авто

Взяти в оренду автомобіль можна в аеропорту в спеціальних агентствах. Зробіть фото машини з різних ракурсів на всякий випадок, щоб щоб не довелося платити за подряпини, які були зроблені до вас. Місцевий стиль водіння незвичний для російської людини. Якщо не впевнені в собі, скористайтеся громадським транспортом або замовте в готелі таксі.
Дотримуємося прості правила

  1. Якщо внутрішньополітична ситуація серйозно ускладнюється, МЗС Єгипту забороняє туроператорам продавати путівки і приймати гостей. Людям, які вже відпочивають у Єгипті, захищають в'їзд до столиці і міста, де відбуваються заворушення. Чи не покидайте самостійно туристичну зону.

    flickr.com/allkindsofnew

  2. Дами повинні зіграти в повному купальному костюмі (не топлес), інакше ризикують отримати неприємності.
  3. Пийте тільки бутильовану воду. Відмовтеся від фруктових соків, морозива, салатів, нечищених фруктів і сирих овочів. Ці заходи допоможуть уникнути харчових отруєнь. Для дезінфекції їжте лимони.

    flickr.com/gagilas

  4. Захищайтеся від сонця. Головний убір, окуляри. Креми до і після засмаги, дешевше купити в Росії, ніж в курортній зоні.
  5. Імовірність нападу акул вище на великій глибині, ніж біля берега. У місцях, що представляють потенційну небезпеку, ставлять загороди, відлякують хижаків.

Туристи не повинні:

  • купатися в сутінках, так як акули - нічні хижаки;
  • плавати на ділянках з темною водою і крутим кутом дна, де вони можуть жити;
  • бути в воді з кровотечею.

flickr.com/proimos

Відпочинок в листопаді має свої нюанси з Шарм-ель-Шейху. Якщо ви віддаєте перевагу теплу погоду спеці, хочете трохи заощадити і отримати задоволення від екскурсій, сміливо вирушайте в Єгипет в кінці осені.

Катя

Новости