Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Поїздка в Казань: скільки коштує дорога, житло, їжа, розваги

  1. Скільки коштує квиток до Казані
  2. Ціни на готелі в Казані
  3. Скільки ми витратили на їжу за 3 дні
  4. Розваги
  5. Підводимо підсумок, скільки коштує з'їздити в Казань на 3 дні

Давно у мене не було фінансових постів, пора це виправляти. Сьогодні підведу підсумки 3-денної поїздки в Казань - скільки вона коштувала. Порахую, скільки ми витратили на квитки з Омська до Казані, скільки обійшлося житло, по своїх записах згадаю ціни на їжу, розваги та проїзд в громадському транспорті та на таксі. Подивимося, чи так дорого відпочивати в Росії, як про це прийнято думати.

Скільки коштує квиток до Казані

Картинка, звичайно, сумна, але я так прекрасно виспалася за ці 24 години в поїзді і змогла, нарешті, відпочити від комп'ютера

На це питання, мабуть, відповісти складніше за все, тому що я не знаю, з якого саме міста ви збираєтеся поїхати в столицю Татарстану. Що стосується нас, то ми купили квитки на поїзд в період тижневої акції у РЖД - знижки 50% на верхні полиці в купейних вагонах. Це тимчасова акція, але є ще й постійна - знижка 50% на квитки, придбані заздалегідь (якщо я не помиляюся за 45 діб до дати поїздки).

Квитки Омськ-Казань-Омськ (туди-назад) обійшлися в 11 000 рублів на двох.

Якщо чесно, мене страшенно дратує сайт РЖД, і я знаю, що багато хто не купують квитки на потяги в онлайні, саме через те, що він такий незручний. Тому зараз я стала рекомендувати всім сервіс tutu.ru (Пошукова форма нижче), і сама тепер користуюся тільки їм.
Звичайно, з європейської частини Росії доїхати до Казані коштує дешевше, крім того, можна ще розглянути варіант з автомобілем або навіть авіапереліт. Перевірити вартість останнього можна, скориставшись формою нижче.

Ціни на готелі в Казані

Наш маленький, але затишний номер в хостелі

Готель в Казані я вибирала дуууже довго, повна метань з крайності в крайність. То мені хотілося заощадити і взяти дешевий хостел, то шикануть і для різноманітності відпочити в 5-зірковому готелі (в Омську їх немає в принципі). Навіть думала одну ніч провести в хостелі, а другу в дорогому готелі, але це було б, напевно, занадто навіть для мене. Були у нас ще складності з часом виселення і заселення. У звичайних готелях не дуже-то люблять заселяти раніше 14-00 і в 12 дня вже просять звільнити кімнату. А ми приїжджали в Казань в 6 ранку, а їхали о 2 годині ночі, тому в більшості готелів нам би довелося переплачувати за зайву добу, при тому що сильно сидіти в номері ми не планували. І ось коли мій мозок вже був готовий вибухнути від дум, мені на очі потрапив купон в новий хостел Greenpoint в самому центрі Казані. Детальніше про нього я ще розповім, а поки просто озвучу ціну: 2 ночі в 2-місному номері в хостелі в Казані обійшлися нам в 1350 рублів + 370 рублів доплата за раннє заселення. Так-так, так дешево! Звичайно, знайшовши такий чудовий варіант, я вже не стала шукати щось інше. Зараз вже по приїзду можу дати кілька порад:

  • обов'язково вибирайте готель в центрі (поруч з Казанським Кремлем, вулиці Баумана, площею Тукая)
  • брати сніданок зовсім необов'язково - в центрі багато кафе, в яких можна недорого поснідати
  • дуже хороший готель може зіпсувати вам відпочинок. Вам може бути так комфортно в готелі, що виходити кудись буде дуже ліниво і ви не побачите всього того, що могли б, якби не затримувалися в своєму номері
  • переглядайте пропозиції по готелям не тільки на сайтах бронювання, а й на купонах (Biglion, Groupon). У мене для цього варто додаток КупонГід - там я знайшла не тільки знижку на хостел, але і на аквапарк. Часто за допомогою купонів можна заощадити і на харчуванні (так, наприклад, було у нас в Астані )

Ціни на житло в Казані: середня вартість номера в хорошому готелі в Казані близько 2000-2500 рублів (в ціну зазвичай входить сніданок). Якщо ви хочете відпочити в 4-5-зірковому готелі відомого хотельери, то готуйте 4-6 тисяч за ніч. Вартість ліжка в хостелі близько 500 рублів і хостели є дуже непогані. Щоб дізнатися вартість проживання на ваші дати, скористайтеся формою:

Або цією картою

Скільки ми витратили на їжу за 3 дні

Смачна «турецька піца» - лахмаджун

Якщо квитки, житло і навіть розваги - це витрати прогнозовані, то зрозуміти, скільки в чужому місті піде грошей на харчування завжди дуже складно. Перший день у нас був не дуже вдалим. Сніданок ми взяли в хостелі, і він був мізерний, пообідали в відомої їдальнею «Дім чаю» на Баумана (я вдало, а Вані дісталися якісь жахливі манти з дешевим фаршем), потім перекусили хот-догами в Татнефть-Арені і розраховували добре повечеряти в ресторані національної кухні. На жаль, в останній момент ми передумали і вирішили сходити в кафе, яке рекламували у нас в хостелі - Marinad. Мало того, що ми переплатили за невелику порцію пасти, але при цьому втомлені чекали її не менш півгодини і потім ще півгодини намагалися оплатити рахунок.

І ось на другий день - удача! Ми пішли шукати де б поснідати (крайнім варіантом був Макдональдс), але за відгуками ми наткнулися на варіант цікавіше - кафе турецької кухні. На вулиці Університетська їх відразу кілька, ми зайшли в першу-ліпшу і стали там постійними відвідувачами. По-перше, турецька кухня викликала в нас ностальгію, а по-друге, це дійсно смачно і недорого. Ми навіть взяли там 2 кебаба з собою в поїзд.

Якщо ви хочете отримати більш конкретну наводку на це чудове кафе - розблокуйте текст нижче, розшарено цю статтю на своїй сторінці в соціальних мережах. Якщо з якоїсь причини ви не можете або не хочете це зробити - пишіть в коментарях, я скину все інформацію на вашу пошту.

Турецьке кафе в Казані знаходиться на вулиці Університетській, орієнтовно в місці перетину з Островської в житловому будинку на першому поверсі (окремий вхід). Якщо ви йдете від вулиці Баумана по Університетській, то кафе буде по ліву руку.

Ось координати в Google maps 55.786378, 49.118702 Якщо потрібно, можу ще вислати фотографію ганку)

Гарного відпочинку,

Ольга

Отже, скільки коштувало харчування в Казані:

1 день: на їжу пішло тисячу триста шістьдесят-п'ять руб + 430 руб напої в аквапарку

2 день: 1 045 рублів

3 день: 955 рублів

Разом: 3795 рублів

Розваги

Один з несподіваних, напевно, пунктів розважальної програми в Казані - театр опери та балету

Детально про те, куди ми ходили в Казані і що бачили, я вже писала, тому просто даю розклад за цінами:

Аквапарк: 200 купони +1000 вхід за двох

Хокей: 1200 руб.

Музей: 300 руб

Театр: 700 руб (я ходила одна)

Зоопарк: 400 руб

Кіно: 560 руб

Разом: 3160 рублів

Все інше було безкоштовним :)

На проїзд в громадському транспорті та пару раз на таксі пішло 620 рублів.

На сувеніри (кілька магнітів і багато чак-чака) 1200 рублів.

Можна б було ще взяти якусь екскурсію по Казані. Можна закласти на це близько 1500 рублів з людини.

Підводимо підсумок, скільки коштує з'їздити в Казань на 3 дні

витрати

Вартість, руб.

Дорога (поїзд Омськ-Казань-Омськ) 11. 000 Житло 1 720 Харчування 3 795 Розваги 3 160 Проїзд 620 Сувеніри 1 200

Разом:

21 495

Як бачите, рівно половина витрат - це квитки на поїзд, тобто якщо ви живете ближче до Казані, то для вас вихідні в столиці Татарстану обійдуться в набагато меншу суму. Розгляньте варіант з автомобілем (особливо якщо це це не зима) і знайдіть компанію, щоб поїхати в машині вчотирьох. В такому випадку на дорогу взагалі підуть копійки. Але в будь-якому випадку я вважаю, що сума у ​​нас вийшла цілком доступна, при тому що встигли ми за 3 дні дуже багато.

Схожі статті

Новости