Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Legocarjazz в Фінляндії

Фінляндія дивовижна країна. Вона вабить своєю простотою і доступністю, привітними людьми і незайманою природою. Тут немає великих міст, крім порівняно невеликого Гельсінкі. Фінляндія - це, як величезний котеджне селище, в якому є все, щоб ваш відпочинок був максимально спокійним. Для кожної пори року є улюблені місця. Літо - південна і центральна Фінляндія з величезною кількістю озер і прекрасної риболовлею, а взимку ласкаво просимо в казкову Лапландію, де живе справжній Санта Клаус.

Літо - південна і центральна Фінляндія з величезною кількістю озер і прекрасної риболовлею, а взимку ласкаво просимо в казкову Лапландію, де живе справжній Санта Клаус

Напередодні Різдва і Нового року в Лапландії можна сміливо знімати будь-який фільм про Новорічних пригодах. Все прикрашено, яскрава ілюмінація будинків, в кожному вікні стоять святкові свічки, а головний атрибут Нового року - це наявність величезної кількості найчистішого снігу. Найпопулярнішими курортами є Леві, Рівному та Рука. Кожен з них прекрасний по-своєму. Леві це динамічно розвивається сімейний гірськолижний курорт. Тут безліч трас для різного стилю катання, де навіть малюки можуть стати на лижі або сноуборд. Рованіємі - столиця Санти. Поруч з аеропортом і знаходиться його село, де сотні бажаючих чекають, щоб потрапити до Санти на аудієнцію. Рука ж, більш компактний ніж інші курорти.

Рука ж, більш компактний ніж інші курорти

Туристична компанія Джаз тур, LEGOLAND Billund resort, Visit Denmark і LEGO відправили на новорічні свята в Лапландію справжній LEGOCAR. Автомобіль люб'язно надали наші друзі з компанії Mitsubishi. На курортах серед відпочиваючих ми проводили акцію, де переможці отримували подарунки. Саме заради цього ми і поїхали в Лапландію. Що з цього вийшло, читайте далі.

Що з цього вийшло, читайте далі

Подорож на автомобілі по Фінляндії дуже цікавий захід. Тут головне зрозуміти, що ж ви хочете в результаті? Подивитися країну або швидше дістатися до місця. Можна доїхати до Санкт-Петербурга або Гельсінкі на поїзді, а далі вирушити вже на авто, ми ж поїхали повністю своїм ходом з Москви. Ідеальний варіант, звичайно, коли ви подорожуєте тільки вдень, але від Москви до Санкт-Петербурга, на жаль, краще їхати вночі. Незважаючи на велику кількість фур, ймовірність швидко доїхати до Пітера саме вночі набагато більше. Краще зробити зупинку, інакше після кордону, будете дуже втомленими і ніякі краси Фінляндії вже не будуть потрібні. Їдьте обов'язково зі змінним водієм, це дуже важливо для вашої безпеки. Не скупіться на зупинки.

Не скупіться на зупинки

1 січня 2015 року, після бурхливо проведеного новорічних вечірок, о 23.00 ми вирушили в дорогу. Дорога була практично порожня, особливо радувало наявність поки ще безкоштовних «платних» трас від МКАД до пішаків і в обхід Вишнього Волочку. Тут дорожнє покриття ідеальне і їхати одне задоволення. До ранку нас чекав Санкт-Петербург. Особливо в ньому не затримуючись, трохи відпочивши на якийсь АЗС, ми поїхали до брусничним. Машин практично не було і через півгодини ми вже проїжджали перший фінський супермаркет, куди особливо нетерплячі бігли з візками.

Це було моє перше знайомство з оновленим MITSUBISHI Outlander. Марка радує свідомість вже давно, але ніяк не виходило стати її володарем. Щоразу щось зупиняло. Outlander прекрасна машина для подорожей, для великої родини, для любителів природи. Нам дістався автомобіль з найпопулярнішим бензиновим двигуном 2,4 літра, автоматом і повним приводом, гарне співвідношення для тривалих вояжів. Що ж кидається відразу в очі - це великий багажник, тут вчинили правильно і не стали класти запаску всередину, тому місця вдосталь, приємно радують місткі шухлядки під твердим відкривається підлогою. Думки про те, що брати, а що не брати, не було, так як влізло все. Правда, потрібно обов'язково після далекої дороги помити машину, інакше електропривод багажника буде мимоволі закриватися. Можна і отримати по маківці.

На трасі машина поводилася впевнено, особливо на режимі з автоматичним заднім приводом. В середньому машина їсть 10-12 літрів по трасі, правда на відміну від Росії, де можна залити 92-й, в Фінляндії 95-го бензину. Єдино, що на фінській необробленої трасі привід підключається частіше, ніж треба, піклуючись про безпеку. Я особисто відключав, щоб економити. Бензин в зв'язку з курсом, звичайно, «кусається». Навігаційна система приємно порадувала, ведучи не тільки правильно, але й трошки давала перевищувати швидкість, додаючи кілька км / год вгору до норми, там, де немає камер. Дисплей не сліпив, а дуже добре гармоніював, облагороджуючи приладову панель.

Всередині машина, звичайно, простувата, нічого зайвого, але в процесі якось прийшов до висновку, а може більшого й не треба? Електропривод водійського сидіння - ось, що важливо в дорозі. Ви налаштуєте положення точно під себе, а після зміни водія, швидко повернете, як було. За всю дорогу я ні разу не скористався підрульовими пелюстками, так як машина обганяла з хорошою динамікою і перемикала саме тоді, коли це потрібно було, що дуже важливо на вузькій і слизькій дорозі Фінляндії, правда відключаючи автоматичний режим підключення моста, будьте готові до заносу, незважаючи на ESP.

Багато скаржилися на те, що на 18 дисках outlander став жестковат, але це не так. Машина «їсть» добре нерівності, в той же час на трасі так сильно не заколисує, як попередній. Дратувало лише те, що «двірники" не підігріваються, але в той же час лежать нижче області обігріву лобового скла, тому, якщо ви не користуєтеся ними, будьте готові, вони замерзли, звідси всі наслідки проблеми. Mitsubishi Outlander ідеальний для подорожей. Я впевнений в ньому, а це найголовніше в далекій дорозі. Я не замислююся над тим, що не доїду до пункту призначення, я не думаю над тим, заведу машину чи ні, я відпочиваю і отримую задоволення від водіння, саме для цього ми і купуємо автомобілі.

Леві
Лапи пухнастих ялин, посипані снігом, практично опустилися до землі. Ось і аеропорт Киттиля, куди і прилітають чартери з Росії. Яскраво освітлені «спуски» видно далеко, висвітлюючи світлим загравою небо. Селище Sirkka, де знаходиться сам курорт, буквально в 10 кілометрах. В Леві повз нас понеслися котеджі, ресторани, магазини, піцерії, кафе, пункти прокату, SPA, готелі. Все в новорічних казкових вогниках.

Курорт розростається блискавично, щоб стати максимально комфортним і зручним для туристів, які щороку з'являються нові об'єкти інфраструктури. Почнемо з розміщення, варіантів якого безліч на різний смак. Тут і затишні готелі, такі, як Sokos Levi або Hullu Poro, апартаменти в самому центрі Holiday club або тихі Levin klubi, а також котеджі від невеликих до елітних триповерхових палаців. Скрізь Вас чекають, звичайно ж, сауни, сушильні шафи, місця для лиж та сноубордів і привітний персонал.

Гуляти по Леві одне задоволення, святковий настрій у всьому, зачаровує не тільки дітей, а й дорослих. Сніг йде практично кожен день, лягаючи на землю величезними пластівцями. Після катання, людям хочеться приємного відпочинку. Можна приготувати вечерю в своєму будинку, купивши смачні і натуральні продукти в Levi market або ж піти покуштувати супчик з оленини в один з численних ресторанчиків.

В першу чергу, Леві - це гірськолижний курорт, тут катаються всі, навіть ті, хто ніколи не стояв на лижах. Хтось на гірських лижах, хтось на сноубордах, хтось на бігових. Безліч трас для кожного типу і рівня. Є й професійні інструктори, що особливо радує, є і російськомовні. Для малюків свої траси, де вони осягають ази. Набридла одна гірка, для вас спеціальний Sky bus ... і ви вже на інший. Немає свого обладнання, не біда, для вас є Zero point.

Тут можна взяти в оренду лижі, дошки, снігоступи і навіть зимові гірські велосипеди із широкими шинами. Займатися спортом на тлі прекрасної природи - це чудово, а легкий морозець легко переноситься організмом. Лапландія подарує вам неймовірні пейзажі, які особливо захоплююче споглядати на швидкості, катаючись на собачій упряжки або на снігоході. Кілометри цікавих спеціалізованих трас для любителів мотосаней є тільки в Фінляндії. Не подобається екстрим, можна закутатися в хутра і не поспішаючи їхати на санях в упряжі з оленем. Розваги на будь-який смак.

Рованіємі
Відпочинок тут асоціюється з Новим роком і Різдвом. Місто розташоване у Полярного кола, в місці злиття північних річок - Оунасйокі і Кемійокі. Хочете спостерігати за північним сяйвом? Тоді вам в Рованеімі, в самий казковий місто Фінляндії. Вас чекає справжній Санта Клаус і в його володінні ціле село, куди з усіх усюд: на літаках, поїздах, автомобілях, автобусах, приїжджають тисячі людей, які вірять в диво.

Тут можна помітити не тільки сім'ї з дітьми, а й дуже багато романтичних пар, адже в душі ми до сих пір діти і чекаємо чудес. Бажаючі можуть покататися на оленячої упряжці, купити різні сувеніри від Санти, вдосталь нафотографировались і покуштувати смачних солодощів. Буквально за сотню метрів є і можливість зупинитися на нічліг в Santa Village. До ваших послуг комфортабельні котеджі.

Трохи далі, для більш активного відпочинку, є Santa Sport. Кілька хвилин і ви в центрі Рівному. Це невелике містечко є столицею губернії Лапландія. Символічно вибрати готель Santa Claus, який просто заворожує своєю аурою. До речі, тут найсмачніші сніданки в Лапландії. На відміну від Леві, в Рівному є і великі торгові центри і навіть нічні клуби з барами. Столиця Санта Клауса дарує багато позитиву, заряджаючи позитивними емоціями на весь рік.

Конкурс від Джаз тур
Щоб ще більше урізноманітнити зимові радості, ми приготували відпочиваючим сюрприз. LEGOCAR переміщався між курортами і роздавав подарунки. Єдине, що потрібно було зробити, щоб гарантовано отримати конструктор LEGO, сказати водієві пароль «Леголенд». Через пару днів вже все знали про захід, і люди шикувалися в чергу, щоб отримати заповітний приз LEGO CITY ARCTICA. Але і це було ще не все. Головний приз - подорож в LEGOLAND. Для цього потрібно було сфотографувати себе або кого-то на тлі легомобіля і викласти в Instagram зі спеціальним хештегом. Тепер десятки людей фокусировали свої телефони на нас. Переможець буде оголошений на початку лютого.

Тахко
Між Санкт-Петербургом і Лапландией, в унікальному природному місці, поруч з містечком Нільсен, розмістився кращий гірськолижний курорт південній і центральній Фінляндії - Тахко. Тут багато схилів і трас для комфортного катання і для початківців. На схилах Тахко розташовано кілька ресторанів. Між заняттями спортом, можна перепочити в затишній атмосфері ресторанів, щільно перекусити, покуштувати свіжої випічки і замовити напої.

Між заняттями спортом, можна перепочити в затишній атмосфері ресторанів, щільно перекусити, покуштувати свіжої випічки і замовити напої

З настанням сутінків приходить черга запальних after ski вечірок, відмінно зігрівають навіть у найсильніші морози. Ресторанчики Тахко потішать вас кулінарними шедеврами, наприклад: французька кухня в Tahko Promenade або іспанська в ресторані El Monte, міжнародну кухню ви знайдете в ресторані Golden Resort, в ресторані готелю Sokos - страви, приготовані за фінськими національними рецептами.

Ресторанчики Тахко потішать вас кулінарними шедеврами, наприклад: французька кухня в Tahko Promenade або іспанська в ресторані El Monte, міжнародну кухню ви знайдете в ресторані Golden Resort, в ресторані готелю Sokos - страви, приготовані за фінськими національними рецептами

У танцювальних барах звучить жива музика. Практично всі туристи, які полюбили Тахко, приїжджають сюди на своєму автомобілі. Це дуже зручно. Від Санкт-Петербурга їхати зовсім небагато, можна дістатися і за день. До ваших послуг приємні готелі або ж модні апартаменти Tahko Spa, але найцікавіший варіант - Golden Resort.

До ваших послуг приємні готелі або ж модні апартаменти Tahko Spa, але найцікавіший варіант - Golden Resort

Шикарні котеджі на невеликій відстані від схилів, щоб ви максимально самотньо себе почували. Свій особистий паркінг з гаражем, величезна вітальня і кухня, від 2 до 4 спалень, велика сауна з окремим виходом на вулицю і, звичайно, затишна веранда. Тут, звичайно, не побачиш Північного сяйва, але з іншого боку Тахко просто вінець зимового відпочинку у Фінляндії: морозний, але романтичний, статусний, але приємний за цінами.

Тут, звичайно, не побачиш Північного сяйва, але з іншого боку Тахко просто вінець зимового відпочинку у Фінляндії: морозний, але романтичний, статусний, але приємний за цінами

підсумки
Подорож на машині захоплюючий захід, а подорож на машині по Фінляндії подвійно. Все передбачено для того, щоб ви перейнялися цією країною, закохалися в її природу і людей. Незважаючи на відстані і на суворий зимовий клімат, ми поринули в зимову казку, побачили 100% саме тієї зими, яку пам'ятаємо з дитинства. Додає інтересу і те, що ми не тільки повертаємося в казку, а й робимо таку важливу зміну обстановки, вирушаючи в країну, яку можна досліджувати знову і знову, кожного разу по-новому, взимку і влітку.

Детальніше про турах і подорожі по Фінляндії

Тут головне зрозуміти, що ж ви хочете в результаті?
Всередині машина, звичайно, простувата, нічого зайвого, але в процесі якось прийшов до висновку, а може більшого й не треба?
Хочете спостерігати за північним сяйвом?

Новости