Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як підготуватися до плавання на яхті з сім'єю - INTERPARUS

Як підготуватися до плавання на яхті з сім'єю

Вихідні на воді - ідеальний варіант відпочинку для зайнятих сімей. Вітрильний спорт допоможе родині об'єднатися знову, провести чудовий час на відкритому повітрі і залишити теплі спогади. Але правильне планування має важливе значення, щоб зробити це особливий час разом веселим, приємним і безпечним.

Слідкуйте за прогнозом погоди: Ви повинні володіти інформацією про місцевість і про погоду. Прогноз погоди стає більш точним і надійним, чим ближче наближається день запланованої прогулянки, але стежити за змінами варто завжди, навіть після виходу в море. Наприклад, деякі регіони схильні до коротким річним штормовим періодів, які можуть тривати всього від 15 до 30 хвилин, але можуть бути серйозними і досить налякати членів вашої родини, щоб вони ніколи більше не наважилися ступити на борт. Є також хороші програми, які відмінно підходять для спостереження не тільки за погодою, а й за глибиною, і об'єктами в воді.

Перевірте і підготуйте човен: Подбайте про додаткові запаси продуктів харчування та напоїв, так як ви відправляєтеся з дітьми. Переконайтеся, що на борту є аптечка першої допомоги з різними ліками, які можуть бути корисні при надзвичайних ситуаціях. Крім того, завчасно зробіть так багато завдань, як зможете, щоб не відволікатися на них під час вашої подорожі.

Ретельно пакуйте речі: Якщо ви плануєте ночівлю, пам'ятайте, що це схоже на кемпінг, але на воді. Бути на воді означає, що вночі може стати прохолодніше. Спальні мішки, ковдри та подушки, зайва одяг - це не те на чому варто економити місце. А сонцезахисний крем і аерозоль від комах просто необхідні в літні місяці.

Вік дітей визначає, що ви повинні взяти з собою, але незалежно від віку, абсолютно точно варто упакувати їх улюблені закуски і іграшки, щоб уникнути можливих криз. Більшість з нас вважали за краще б залишити деякі звичні для дітей пристрої та іграшки на березі, але це може бути необхідно, щоб тримати ситуацію під контролем, поки ви насолоджуєтеся заходом з прохолодним напоєм.

Якщо ви плануєте більш тривале плавання, іноді не тільки діти, а й самі батьки просто потребують перерві, в такому випадку вам необхідно продумати такі розваги як фільми, книги, або настільні ігри для всієї родини.

Візьміть камеру щоб відобразити сімейне подорож. Старші діти будуть мати купу веселощів, зібравши фото історію вашого відпочинку і розваг, які у них були, як на борту, так і в воді.

Ваша сім'я - ваша команда, тому дайте кожному значущі завдання. Дозвольте їм керувати човном, покажіть як піднімати і закріплювати вітрила, проведіть урок по навігації. Є безліч способів навчити вашу родину чогось нового на борту, що може бути весело для всіх.

Якщо діти старше 5 років, вам буде легше показати їм всі радощі перебування на воді. Ви можете взяти вудку і човен, стати на якір, і дозволити їм рибалити самостійно. Для дитини це може бути досвід, який дозволить відчути величезну незалежність. Якщо ви будете давати їм свободу, і навчати крок за кроком, з часом вони зможуть досить грамотно керувати човном під двигуном, а потім і вітрилами, і така довіра, що проявляється батьками, має велике значення для розвитку здібностей дитини і його самостійності. У міру того як діти стають старше, їх обов'язки будуть розвиватися, а усвідомлення того, що вони роблять великий внесок в процеси на борту, дають їм велике почуття задоволення і мотивації.

Проаналізуйте своє ставлення: Дуже важливо тримати себе під контролем. Спокійне і впевнене ставлення передається від вас всієї сім'ї. Якщо ви негативно налаштовані або показуєте страх, ваші діти відчують це і послідують цьому прикладу. Діти спостерігають і поглинають все ваші сигнали. Це має велике значення на борту, так як ви разом в тісному контакті протягом більшої частини часу. Човен - дуже складна і стимулююча середовище для дитини будь-якого віку, і ви зможете ясно побачити переваги вашого впливу, навчання, зростання і розвитку дитини в таких умовах. Просто не поспішайте і будьте терплячі.

Безпека понад усе: Само собою зрозуміло, коли сім'я разом на воді, вони повинні бути в безпеці. Рятувальні жилети для дітей є обов'язковими. Для малюків необхідно встановити рятувальну сітку по периметру човна. З малюком на борту ви не можете відвернутися на мить і очікувати, що дитина залишиться на тому ж місці, коли ви повернетесь назад. Залишите повзає дитини без контролю, і через секунду цей маленький дослідник почне пхати руки куди не потрібно, а на човні багато небезпечних для дітей пристосувань. Батьки повинні бути виключно злагодженої і ефективної командою.

Якщо ви єдиний в сім'ї, хто дійсно знає, як керувати яхтою, навчіть свого чоловіка і старших дітей процедурі запуску двигуна і іншим важливим основам, тому що, якщо з вами щось трапиться, інший член сім'ї повинен мати можливість взяти ситуацію під свій контроль .

Перш за все, ваш час на човні разом - це розвага. Якщо ви новачок в цьому, почніть з короткої прогулянки і поступово переходите до нічних переходах. Якщо ваші діти малі і втомлюються всього після години на воді, продумайте заздалегідь зупинки, де ви зможете стати на якір і поплавати, або бути в зоні досяжності від марини в разі чого.

Найголовніше, не думайте про коротшою прогулянці як про провал. Навіть якщо ви повернетеся раніше, ніж планували, продовжуйте ваш день біля води - ловите рибу, шукайте камені, плавайте, просто відпочиньте або повечеряйте на борту яхти в марині, поїжте морозиво на пристані і цей список варіантів нескінченний. Знайдіть позитивні моменти - це буде все ще день на воді, на відкритому повітрі з вашою родиною. І найголовніше, це буде баланс, це не буде одноманітно і втомлює, і ваші діти захочуть повернутися!

На світлині: Катамаран Lucia 40 від Fountaine Pajot

Новости