Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Хто ризикує впасти в летаргічний сон

Летаргія, або летаргічний сон - стан патологічного сну, що супроводжується ослабленням фізіологічних процесів, обездвиженностью, значним зниженням обміну речовин, відсутністю реакції на подразнення Летаргія, або летаргічний сон - стан патологічного сну, що супроводжується ослабленням фізіологічних процесів, обездвиженностью, значним зниженням обміну речовин, відсутністю реакції на подразнення. Сплячого неможливо розбудити. Тривалість летаргічного сну може бути від кількох годин до кількох років.

Жертвою «лікарської помилки» мало не став середньовічний поет Петрарка. Поет був тяжко хворий, і коли він впав у важке забуття, лікарі визнали його мертвим. Отямився Петрарка через добу в розпал приготувань до похорону, причому відчував він себе краще, ніж до того, як заснув. Після цього випадку він прожив ще 30 років.

На щастя, сучасна медицина за допомогою нової апаратури може відрізнити навіть найглибший летаргічний сон від смерті.

Причинами летаргічного сну можуть бути: Причинами летаргічного сну можуть бути:

- різко виражене фізичне виснаження (наприклад, при тривалому голодуванні, після пологів, значної крововтрати) або при тривалому недосипанні. Організм починає «економити» свої сили, тому, надовго впадає в сон, знижує обмін речовин.

- після важких нервово-психічних потрясінь (у Миколи Гоголя летаргічному сну передувало потрясіння смертю коханої їм жінки - Катерини Хомякова, дружини його друга).

Що відбувається при сильній психологічній травмі або тривалому стресі?

Організм не справляється з переробкою інформації і занадто бурхливими емоціями. Щоб захиститися від них і обмежити контакт з новою інформацією, яка може посилити переживання, людина переходить в незвичайний стан - надто міцний і тривалий сон.

За своїми проявами він схожий з комою, але останньої зазвичай передує психологічна, а фізична травма.

Знизити ймовірність летаргічного сну допоможуть наступні поради:

• Намагайтеся уникати сильних хвилювань і тривалих стресів.

• Не нехтуйте необхідним для організму відпочинком (щоденним восьмигодинним сном, вихідними днями, прогулянками на свіжому повітрі, розслаблюючими процедурами).

• Вчіться вчасно виражати емоції і контролювати їх силу.

• Після психологічних травм розкажіть про свої почуття (якщо не людині, якій ви довіряєте, то хоча б домашній тварині або щоденника).

• Займайтеся медитацією. Вона вчить на час відмовлятися від зовнішнього світу (тому може замінити патологічні стани сну), знижує чутливість емоційної сфери і підвищує стійкість нервової системи (зрілість нервової системи людини - один з вирішальних факторів, які позбавляють нас від надмірної психологічного захисту).

Вона вчить на час відмовлятися від зовнішнього світу (тому може замінити патологічні стани сну), знижує чутливість емоційної сфери і підвищує стійкість нервової системи (зрілість нервової системи людини - один з вирішальних факторів, які позбавляють нас від надмірної психологічного захисту)

Що відбувається при сильній психологічній травмі або тривалому стресі?

Новости