Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вірменія

  1. клімат
  2. Найкращий час для туризму
  3. Географія
  4. природа
  5. рельєф
  6. Населення і населені пункти
  7. Економіка
  8. Факти і події

Вірменія є однією з найменш відомих і ізольованих країн в Європі. Дика природа, незнайома культура і незліченні легенди, які водяться по цих місцях можуть зіграти позитивну роль в економіці країни. Багато людей кажуть, що точно в Вірменії знаходиться місце, де можна знайти Ноїв ковчег.

Багато людей кажуть, що точно в Вірменії знаходиться місце, де можна знайти Ноїв ковчег

клімат

Вірменія знаходиться на кордоні субтропічного і помірного кліматичних поясів. Риси клімату характерні для обох зон. В цілому клімат тут континентальний.

Відмінності в температурах між сезонами досить великі. У столиці Єреван, наприклад, грудень і січень дуже темні, холодні і суворі місяці.

Нічні температури між (-5) і (-10) ° C, а денні рідко досягають до 1-2 ° C. У лютому погода теплішає значно. Дні стають більш приємними.

Термометри вдень показують найчастіше від 5 до 10 ° C. Березень і квітень типово весняні місяці, з температурою від 14 до 20 ° C. Природа повертається до життя і все стає дуже зеленим і красивим.

З травня до кінця вересня дні жаркі з температурою 24 і 35 ° C. Жовтень м'який і приємний. Дні все ще досить теплі і сонячні. Температура близько 20-21 ° C. У листопаді погода починає різко погіршуватися.

Опади в Вірменії незначні Опади в Вірменії незначні. Вони рівномірно розподілені протягом року. У зимові місяці опади переважно зі снігу.

У кліматичних умовах Вірменії сильно впливає велика висота над рівнем моря. Це, однак, компенсується тим, що холодні повітряні маси не можуть безперешкодно перетнути Кавказьку гору.

Найкращий час для туризму

Якщо ви вирішили поїхати до Вірменії краще зробити це в місцях травень, червень і вересень, коли тепло, але не дуже жарко. Стандартна одяг для цих місяців річна.

Ну, звичайно, можна носити деякий легке пальто, особливо в травні, але все-таки не чекайте холодну погоду протягом цих місяців.

Географія

Вірменія розташована в самій південно-східній частині Європи, між 38 і 41 ° північної широти і між 43 і 46 ° східної довготи Вірменія розташована в самій південно-східній частині Європи, між 38 і 41 ° північної широти і між 43 і 46 ° східної довготи. Має площу в 29743 кв.км.

На півночі межує з Грузією, на заході - з Туреччиною , На сході - з Азербайджаном , На півдні - з Іраном. Вірменія, не має виходу до моря, хоча Чорне море знаходиться всього лише на 160 км. , А Каспійське море - на 195 км.

У більшій частині країна розташована в горах Південного Кавказу. Це кінцева точка європейського континенту. За вірменської кордоном знаходиться Азія.

природа

У Вірменії дика і прекрасна природа, в якій переважають суворі гірські пейзажі.

Гірські схили з меншою висотою над рівнем моря, улоговини і долини річок вкриті густими листяними і хвойними лісами, на відміну від більш високих частин, яю все голі і кам'янисті.

Одна з великих пам'яток в Вірменії це озеро Севан Одна з великих пам'яток в Вірменії це озеро Севан. Його довжина перевищує 72 кілометрів. Воно розташоване в східній частині країни.

У західній частині Вірменії відкривається захоплюючий вид на священну вірменську гору Арарат, яка в даний час знаходиться в межах Туреччини.

рельєф

Вірменія гірська країна. Тут мало місць, які знаходяться на висоті менше 1000 метрів. Навіть центр Єревану знаходиться на 1010 метрів над рівнем моря.

Найвища вершина в Вірменії Арагац. Вона височіє на висоту 4095 метрів над рівнем моря, на північному заході Єревана.

Населення і населені пункти

Населення Вірменії однорідне. Понад 93% населення має вірменське походження. Більшість населення становить християни - близько 97%.

У країні живуть майже три мільйони чоловік. Приблизно 1,5 млн. З них живуть в столиці Єреван. Інші великі і важливі центри Ванадзор (150 000) і Гюмрі (130 000).

Ванадзор розташований у вузькій і довгій улоговині на півночі Вірменії Ванадзор розташований у вузькій і довгій улоговині на півночі Вірменії. З усіх боків його оточують високі гори. Він розташований приблизно в 1320 м над рівнем моря.

Гюмрі розташований поблизу західного кордону Вірменії. Розташований на висоті понад 1540 метрів.

Оскільки він розташований на рівнинній районі його околиці з добре розвиненим сільським господарством і безліч оброблюваних земель. Місто розташоване приблизно о першій годині їзди на машині від столиці Єреван.

Економіка

Вірменія має розвивається економіку, в основному побудована в радянський час. Рівень життя низький. Економіка сильно залежить від промисловості. Розвиваються важка і легка промисловості.

Виробляються шкіри, текстиль і продукти харчування Виробляються шкіри, текстиль і продукти харчування. Менші частки займає сільське господарство, в якому переважає плодівництво і виноградарство.

За часів Радянського Союзу країна була дуже добре розвиненою і багатою, але сьогодні це одна з найбідніших країн на континенті Європа.

Офіційна валюта країни «драм». Економічна міць Вірменії майже повністю зосереджена в районі столиці Єреван.

Факти і події

* Вірменія була заснована в шостому столітті до нашої ери * Вірменія була заснована в шостому столітті до нашої ери.

* Вірменія стала першою християнською країною в світі.

* Вірменія є колишнім членом Радянського Союзу.

* Вірменія багата радянська республіка.

* Країна повністю оточена мусульманськими країнами.

* Найтрагічнішим моментом в історії цієї маленької країни Кавказу є геноцид вірмен, під час якого Османська імперія вбиває більше мільйона вірмен в періоді з 1915 - 1916 року.

* У 1936 була проголошена «Радянської Соціалістичної Республіки Вірменія.

* 23 вересня 1991 року Вірменія була проголошена незалежною державою.

Новости