Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок на Красній Поляні 2019

  1. Готелі Червоної Поляни
  2. Траси Червоної Поляни
  3. Розваги
  4. Відпочинок на Червоній галявині - ціни 2019
  5. Готелі Червоної галявини | Котеджі Червоної галявини

Червона Поляна - самий віддалений від моря населений пункт Сочі, розташований у Кавказького хребта на висоті 600 м над рівнем моря Червона Поляна - самий віддалений від моря населений пункт Сочі, розташований у Кавказького хребта на висоті 600 м над рівнем моря. У цього місця - унікальний помірно гірничо-морський клімат.

Гірські схили тут мають менш стрімкий рельєф, ніж, наприклад, долина Ельбрусу, що дозволяє кататися і лижникам, і спортсменам-професіоналам. Якщо хтось встиг забути, нагадуємо: Червона Поляна отримала офіційний статус місця проведення Зимових Олімпійських Ігор 2014 року.

Сезон катання триває з середини грудня до середини квітня. Ґрунтовний сніговий покрив в нижній частині схилів (на висоті 550-600 м) встановлюється до другої декади січня, а до березня досягає 2 м і більше. У зимові місяці при великій кількості снігу температура повітря рідко падає нижче -10 ° C. До числа недоліків курорту можна віднести досить часті відлиги, а також мокрий, важкий сніг, який нерідко буває тут наприкінці сезону. В якості "компенсації" Червона Поляна пропонує хороші можливості для катання по незайманій цілині.

Готелі Червоної Поляни

На гірськолижному курорті Червона Поляна широкий вибір готелів за різними цінами , Від готелів досить високого класу до турбаз. Професіоналам гірськолижного спорту і "фанатам" краще зупинятися безпосередньо в селищі, а просто любителям зимового відпочинку більше підійде розміщення в готелі або пансіонаті в Адлері , Звідки щодня організовують трансфери на гірськолижний курорт.

Траси Червоної Поляни

Сочі в цілому і Червона Поляна зокрема зараз щосили готуються до майбутньої зимової Олімпіади, так що значна частина інформації про гірськолижних центрах, їх трасах і підйомниках поки що звучить в майбутньому часі Сочі в цілому і Червона Поляна зокрема зараз щосили готуються до майбутньої зимової Олімпіади, так що значна частина інформації про гірськолижних центрах, їх трасах і підйомниках поки що звучить в майбутньому часі.
Зараз на курорті працює кілька гірськолижних комплексів, найперший серед них, «Альпіка-сервіс», був відкритий в 1993 році. Канатно-крісельна дорога з п'яти черг на горі Аибга піднімає лижників з 540 м до 2238 м - це найбільший перепад висот в Росії. Від верхньої станції підйомника йде т раса з перепадом висот 1698 м і протяжністю близько 9 км.

На четвертої черги в природних цирках створені відповідні умови для катання поза трасами, а вздовж першої, другої і третьої черг прокладена траса в лісовій зоні, ширина якої варіюється від 50 до 150 м, а довжина за стандартним варіантом - не менше 7 км. Траса першої черги канатної дороги шириною до 100 м, з пологими схилами і зручними викотили призначена для новачків і дітей. Траси на другий і третій чергах - кілька крутіше і можуть становити інтерес для впевнено катаються любителів гірських лиж і сноуборду. Всі траси перших трьох черг регулярно обробляються ратраками. Загальна протяжність обладнаних трас - близько 7 км, загальна протяжність всіх трас - 25 км.

У вересні 2006 року відбулося відкриття першої черги швидкісної канатної дороги в гірськолижному комплексі «Гірська карусель», а в 2007 були запущені друга і третя черги підйомників на висоту 1500 м У вересні 2006 року відбулося відкриття першої черги швидкісної канатної дороги в гірськолижному комплексі «Гірська карусель», а в 2007 були запущені друга і третя черги підйомників на висоту 1500 м. Після закінчення будівельних робіт «Гірська карусель» буде складатися з 28 канатних доріг гондольного, крісельного і бугельного типу і 75 км трас різного рівня складності зі станціями підйомників на висотах від 540 до 2200 м над рівнем моря. У високогірній зоні комплексу сніг не тане до середини літа.
У 2008 році в околицях селища Есто-Садок на території Сочинського національного парку відкрився новий комплекс «Лаура». Всього на хребті Псехако буде розташовано 16 гірськолижних спусків різної складності, 8 з них вже діють (і 3 мають освітлення для нічного катання). Від майданчика Псехако (1436 м над рівнем моря) в різні боки прокладені ще п'ять канатних доріг: три крісельного типу і дві бугельні. Загальна протяжність гірськолижних трас - більше 15 км, три траси - «чорні».
Крім того, почалася реалізація проекту комплексу «Роза Хутір», розрахованого на 10 років. На північних хребтах гори Аибга буде побудовано 15 підйомників і 40 трас загальною протяжністю близько 60 км на висотах від 575 до 2320 м над рівнем моря.

Розваги

У двох км від Червоної Поляни на кордоні Кавказького державного біосферного заповідника Лаура розташований вольєрний комплекс для диких тварин У двох км від Червоної Поляни на кордоні Кавказького державного біосферного заповідника Лаура розташований вольєрний комплекс для диких тварин. Це цікавий рекреаційний об'єкт, де можна добре відпочити і багато чого довідатися про дику природу Західного Кавказу.

На самій Червоній Поляні розташований найбільший в Росії і Європі бджолиний розплідник, де можна купити натуральний екологічно чистий високогірний мед «Краснополянський» і біологічно активні бджолині продукти - прополіс, бджолине маточне молочко і ін.

Безліч барів, кафе і ресторанів, в тому числі і самий високогірний бар в Росії, розташований на висоті 1144 метри над рівнем моря. Російська лазня, стадіон для сноубордистів, парапланерний полігон, вертолітні екскурсії, кожні вихідні - «снігове шоу». . .

Дорога: Літаком до Адлера або поїздом до Адлера або Сочі, далі автобусом до Червоної Поляни: від аеропорту Адлера - годину, від залізничного вокзалу Сочі - 1,5-2 години. Відстань від аеропорту Адлера - 40 км, від центру Сочі - 70 км.

Відпочинок на Червоній галявині - ціни 2019

Готелі Червоної галявини | Котеджі Червоної галявини

Пам'ятки Червоної галявини

Червона Поляна фого

Новости