Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кіто - столиця Еквадору - niebakraj

  1. [У двох словах про погоду]
  2. Тепер по порядку про те, чим можна розважити себе в Кіто. Щоб я знав, що ми спілкуємося однією мовою,...
  3. [Культурні місця]
  4. [Околиці Кіто]
  5. [Індійський шопінг]
  6. [Трохи про витрати і доходи]
  7. Якщо раптом побачили недоброзичливого дядька з трьома мачете, то це, швидше за все, вуличний жонглер....
  8. [Вкрай важливе зауваження, яке варто було б перенести в початок статті, але воно з якихось причин тут]

Якщо ви не горець і ось-ось прибутку в Кіто, то, найімовірніше, відчуєте легке запаморочення. Подібний дискомфорт обгрунтований тим, що місто розташоване на пристойній висоті - 2800 метрів над рівнем моря. Від прокачування вестибулярного апарату залежить, скільки часу вас буде супроводжувати недуга.

Між іншим, 2800! Чим не привід оновити статус і проінформувати всіх про те, що ви тільки що підкорили неймовірну висоту.

Проїжджаючи по місту до місця свого проживання, кожному буде надана можливість на власні очі переконатися в тому, що Кіто живе в повній відповідності з правилами нашого капіталістичного світу, а це значить, що в ньому є як благополучні місця, так і не зовсім такі . У Латинській Америці життєво важливо якомога швидше виробити у себе звичку усвідомлювати, в якому місці ви знаходитеся, і чи варто в принципі перебувати саме тут.

Якщо ви не горець і ось-ось прибутку в Кіто, то, найімовірніше, відчуєте легке запаморочення

Як тільки засів в номер, саме час оновити статус, що тільки підкорили висоті 2800

Місто розвивається і стрімко обростає убогими бидло-районами, які, зрозуміло, анітрохи не прикрашають його. Нетрями не назвеш, але захоплень закидали сміттям бетонні коробки ніяк не викликають. У марних спробах надати місту більше фотогенічність поступово здійснюються рекреаційні спроби перетворити місто на цукерку. Особлива увага приділяється паркам. Після прогулянки по вулицях Кіто хочеться сказати спасибі архітекторам за виконану роботу. У місті з жахливою щільністю будівель все будівлі відрізняються одне від іншого і вдало гармоніюють один з одним. Кожен будинок має власне ім'я. Якщо описати коротко: багатоповерхові спальники Кіто на відміну від радянських забудов не провокують у мене кон'юнктивіт.

Якщо описати коротко: багатоповерхові спальники Кіто на відміну від радянських забудов не провокують у мене кон'юнктивіт

Інша помітна особливість пропустити яку ніяк не вдасться. Зверніть увагу на ці дроти. Часом окремо звисають прути завзято іскрять над головою перехожих. Повсюдне міське захворювання. Всю красу інженерної думки не дозволяє оцінити заважає дерево.

[У двох словах про погоду]

Вічна весна.

Цілий рік, не знімаючи, я бродив по Кіто в одних і тих же джинсах / сорочці / кедах. При цьому завжди відчував себе комфортно при середній температурі в 18 градусів за Цельсієм. На світанку і пізно ввечері є сенс накинути легку куртку або байку, так як за місцевими мірками відчутно холоднішає (аж до 10 градусів тепла).

Вид на південний Кіто з висоти 4300 метрів

Присутня деяка закономірність в погоді. З червня по вересень дощі бувають вкрай рідко. В інші місяці, особливо з лютого по квітень, дощик може барабанити щодня по кілька годин на добу. Ну, як барабанить? Тут зовсім не так, як в еквадорської Амазонії (Тобто в локальних джунглях), де по справжньому необхідний куленепробивний парасольку. У Кіто для успішної боротьби з опадами підійде будь-яка водотривких накидка або легкий парасольку. Небо в ці місяці, як правило, затягнуте хмарами. Люта зима - так у них прийнято називати сезон дощів, а самі городяни надягають пуховики і теплі пальта. Я як і раніше в одній сорочці.

Будь-яке інше погодне відхилення викликано короткостроковими явищами (вулкан, наприклад, шандарахнуло) і носить тимчасовий характер.

Тепер по порядку про те, чим можна розважити себе в Кіто. Щоб я знав, що ми спілкуємося однією мовою, тут представлена карта Еквадору з позначками згаданих мною місць.

[Вулкан Пичинча]

В яку б частину міста не занесло туриста, чи не замінити оне неможливо. Всі приїжджі задаються питанням, що це за гора підноситься над містом. А це вулкан Пічінча. Місцева гордість, комерційний продукт і місце передчасної смерті безбашенних мото- і велолюбителів. З недавнього часу на вершині живе горда курка з залежністю від білоруського гематогену.

Злетіти вгору до вулкану і оцінити міську панораму допоможе справно працює фунікулер (таксисти зрозуміють куди їхати, якщо сказати їм «Teleférico»), який в будь-який день відвезе всіх бажаючих на висоту 4100 метрів над рівнем моря.

Турбуватися нема про що. Головне, щоб кріплення не почала пустувати

Ваше бажання обійдеться гаманцю приблизно в $ 8 (туди-назад, квиток збережіть). Залишиться тільки вирішити, чий це буде гаманець. Ледь що поруч з підйомником знаходиться парк атракціонів, де гаманців багато. ЩО? У Латинській Америці це нормальна життєва позиція, так що стежте за своїм постійно.

10 хвилин повз грізно скрипучих опор і ви нагорі

Зараз скажу, але на майбутнє не буду загострювати увагу на очевидні речі, а саме: у вихідні чим пізніше ви прийшли, тим довше в подібних місцях черзі. Звикайте прокидатися рано, щоб встигнути побачити більше.

Так ось. Піднялися - замерзли! Цілком логічно, чого ще було чекати. Як тільки опинитеся на позначеної висоті стане холодніше і значно вітряну. Завбачливо візьміть додаткову одяг (досить легкої куртки), а також зручне взуття. Нагорі розташована маленька закусочна, зігрітися можна за допомогою кави. Сортир за гроші. Якщо дають про себе знати проблеми з тиском, то, що не геройство і спускайтеся назад. А якщо ви герой упертий, то знайте, що в продажу є балончики з киснем. Сам не купував, але продавець запевняв мене «no te preocupes» (! Що це таке дізнайтеся в відповідній статті !) Вистачає хвилин на 15.

) Вистачає хвилин на 15

Піднімаємося на Пичинча

Піднімаємося на Пичинча

Піднімаємося на Пичинча

Піднімаємося на Пичинча

Доведеться чуйна поактівнічать

Доведеться чуйна поактівнічать

Це не я зробив

Раз вже ви опинилися тут, на стартовому майданчику для походу на вершину, ваш борг №1 (інше другорядне): дійти до чуда біологічної еволюції, скромно іменується ламою. По дорозі до верхньої точки вулкана заповзятлива сім'я індіанців за скромну плату дозволяє туристам розчинитися в шерсті і сфотографувати своїх укурених лам. Щоб побачити щастя на обличчі і в очах людини, дайте йому помацати ламу. Рекомендую, як найкращий антидепресант.

Лама рада бачити тебе

Лама рада бачити тебе

Лама задоволена твоєю увагою

Лама задоволена твоєю увагою

Лама ніяковіє при вигляді тебе

Лама ніяковіє при вигляді тебе

Любові гідна тільки лама

Для тих, хто рішуче налаштований підкорити вершину Пичинча 4698 м, варто взяти до уваги, що підйом займе 2,5 години в одному напрямку і стільки ж назад за умови, що ви йдете помірним кроком не зупиняючись. Початківцям хоббітам необхідно взяти з собою їжі і термос чаю, бажано періодично жувати листя коки, які допомагають легше переносити висоту. Кока вільно продається в еквадорських магазинах або на індіанському ринку, про який мова піде нижче. Якщо під час походу погодні умови погіршилися, а ви вирушили без знає шлях супроводжуючого, резонно повернути назад, так як після середини шляху легко загубитися в хмарах (видимість до 20 метрів). Кілька разів доведеться дертися.

Для підйому на вершину обов'язково взяти з собою білоруський гематоген. Він дуже подобається місцевої курці

[Культурні місця]

У кожного з нас різні уподобання в понятті «відпочинок за кордоном», але я вважаю, що навіть ті люди, які приїхали в столицю заради нічного клубного життя (яка тут, до речі, не дуже), просто зобов'язані надати знайомим докази свого духовного просвітництва ( см. на мапі «Базиліка Дель-Вото-Насіональ») і розповісти, наскільки надихнулися архітектурою колоніального стилю (див. «Історичний центр»). Після сверхбезопасних європейських соборів Базиліка доставляє особливу радість подорожуючим, дозволяючи обстежити кожен її закуток, будь-то темні склепи або високі обвітрені шпилі.

Любителям спокійних посиденьок і не зовсім дикої природи припаде до душі центральний парк Кароліна або парк Метрополітан Гуангуільтагуа. Причому важливо запам'ятати саме важко читається і ледь виговаріваріваріваемое слово Гуангуільтагуа, тому як парків Метрополітан у них кілька.

задній дворик

задній дворик

Вид зсередини

Вид зсередини

Базиліка-Дель-Вото-Насьональ

Базиліка-Дель-Вото-Насьональ

Вид на старе місто з Базиліки

Перший парк цілком несе в собі міський дух місцевих жителів: мами і тата грають в футбол з дітьми, підлітки літають на скейтах та роликах, закохані ніжаться на траві, собаки щасливо махають хвостами, ділки непомітно обкрадають зазевавшихся туристів. Другий парк обов'язковий до відвідин, якщо ви знатний любитель собак. Вони живуть майже в кожній столичній сім'ї і є її почесними членами. У парк господарі приводять своїх вихованців для тренувань, спостерігати за якими часом буває дуже кумедно. Якщо це вас не переконало відвідати парк, то скажу, що Гуангуільтагуа - він же евкаліптовий ліс. Ми приходили лікувати нежить. Для цього достатньо просто подихати там.

[Околиці Кіто]

Провідна туристична пам'ятка Еквадору - пам'ятник екватора, іменований «Центром Світу» (ісп. Mitad del Mundo). Розташований зовсім недалеко від столиці. Більшістю туристів відвідується з єдиним наміром зробити класичне фото: одна нога на північній півкулі, інша - на південному. На мій погляд, головна особливість пам'ятника екватора полягає в тому, що він знаходиться не на екваторі. А в музеї «Sitio Intiñan», що неподалік. Фішкою музею є проведення забавних дослідів, реалізація яких можлива тільки на екваторі. Поширена розвага - потрібно встановити яйце рівно на капелюшок цвяха. Ви розташовуєтеся таким чином щоб ваша особиста гідність знаходилося прямо над лінією екватора, і починаєте чаклувати. За зусилля і працю отримаєте визнаний світовою спільнотою сертифікат «майстра по установці яєць на екваторі».

За зусилля і працю отримаєте визнаний світовою спільнотою сертифікат «майстра по установці яєць на екваторі»

Після чого приходить усвідомлення власної важливості. Після чого приходить усвідомлення власної важливості При бажанні в паспорт можна поставити відповідні відмітки про відвідування

Багато мандрівники, які не мають часом, бувають в Кіто проїздом або затримуються на день-другий, щоб оглянути визначні пам'ятки, що знаходяться неподалік. Ну, щодо. Ідеальними варіантами:

  • 1) для бажаючих розслабитися - термальні джерела Папальякта ;
  • 2) оранжерея метеликів, насичена природа і трохи активного відпочинку (рафтинги, трекінг до водоспадів) - це в Мінді;
  • 3) звірятка - в зоопарку Гуайльябамба.

Всі місця знаходяться в різних напрямках від Кіто. До кожного добиратися автобусом півтори-дві години шляху в одному напрямку.

До кожного добиратися автобусом півтори-дві години шляху в одному напрямку

солоденьке приманює

солоденьке приманює

Морковочку для лами

[Індійський шопінг]

Всі можливі національні сувеніри на будь-який колір і смак для сім'ї, друзів і боса ви знайдете на індіанському ринку. Ковдри з альпаки, пончо з лами, капелюхи зі шкіри, шкарпетки з луски дупи дракона, ножі декоративні, трубки курильні, голови сушені, ловці снів. Всі тут. З одягу в більшості випадків усякий непотріб продається, але ось пончо, рукавички і шкарпетки дуже навіть нічого. Як в подарунок, так і для особистого користування годиться. Вибравши предмет, торгуйтеся до втрати пульсу. На будь-яку річ сміливо вимагайте скинути чверть вартості. При розвинених навичках акторської майстерності і красномовства можна зовсім скоротити витрати на половину.

Ціни на ринку в більшості випадків нижче ніж в інших місцях. Ринок - одне з небагатьох місць Еквадору, де хоч і з побоюванням, але все ж приймають ваші стодоларові купюри попередньо спробувавши їх на зуб. Взагалі, врахуйте що, в ходу купюри до $ 20. Оплата карткою автоматично збільшує вартість продукту на 12% - податок. Щоб дати зрозуміти таксистами, куди вас везти, говорити «Mercado Artesanal».

Щоб дати зрозуміти таксистами, куди вас везти, говорити «Mercado Artesanal»

[Трохи про витрати і доходи]

Рада для тих, хто не зловживає паразитичним способом життя каучсёрфера: житло з пропорції ціна-якість / безпеку краще шукати ближче до ринку, тобто в районі Ла Маріскаль (ісп. La Mariscal). Серце даного району там, де на карті беруть свій початок всі маршрути. Основна двіжуха саме тут. Більш забезпеченим громадянам має сенс пошукати житло в інших районах Кіто. Наприклад, райони Гонсалес Суарес і Іньякіто (Gonzalez Suarez e Iñaquito).

Якщо раптом побачили недоброзичливого дядька з трьома мачете, то це, швидше за все, вуличний жонглер. Нешкідливий. Але краще про всяк випадок перейдіть на інший бік.

За моїми спостереженнями, для того, щоб потрапити в категорію цілком забезпечених громадян досить вийти на будь-якому перехресті і почати жонглювати. Або танцювати. Їздити на одноколісному велосипеді. Ковтати ножі. Грати на флейті. Все це допускається провернути на перехрестях міста без ризику виставити себе ідіотом, бо багато тут так само заробляють свою копійку. Зрештою, це весело. Більш ні в якому іншому дорозі мені не доводилося зустрічати таку кількість подань в очікуванні зеленого сигналу світлофора.

Більш ні в якому іншому дорозі мені не доводилося зустрічати таку кількість подань в очікуванні зеленого сигналу світлофора

Федір Михайлович. Вніс неоціненний внесок у розвиток еквадорської культури

Організувати собі повноцінний обід можна і за $ 2,5 в розкиданих по всьому місту забігайлівках з геніальними назвами типу «Сніданки, обіди» (ісп. «Desayunos, Almuerzos» або зовсім не заморочуючись відразу взяти порцію гепатиту В у будь-який тітки прямо на вулиці . Однак при цьому вкрай великий ризик влетіти в кругленьку суму на подальше лікування шлунка / печінки / нирок / мізків. Нормальна вартість обіду в закладах, яким знайоме поняття репутація, на парочку закоханих складе від 15 до 25 доларів. Порції завжди щедрі і від душі. Як би дивно це не звучало, але до душі нам припала закусочна на заправці «Примакс». Ви не подумайте нічого зайвого, просто знаходилося поруч з офісом. Так ось. Ніде, в усій країні ми не їли такий смачний салат Цезар, який готують тамтешні умільці.

А кращі сніданки на нашу спільну думку подавали в «Warmi», розташованому в колоритному історичному районі Гуапуло (ісп. Guápulo). Знатний вид з тераси. Місця розташування двох закладів я додав на карту на той випадок, якщо мені вдалося вас спокусити, і вам захочеться їх провідати.

Місця розташування двох закладів я додав на   карту   на той випадок, якщо мені вдалося вас спокусити, і вам захочеться їх провідати

Жуки, до речі, не рідкісне явище в Кіто

Жуки, до речі, не рідкісне явище в Кіто

Прогулюючись по Гуапуло

Прогулюючись по Гуапуло

Прогулюючись по Гуапуло

Прогулюючись по Гуапуло

Сніданки в «Варма»

Сніданки в «Варма»

Вид на долину

[Вкрай важливе зауваження, яке варто було б перенести в початок статті, але воно з якихось причин тут]

Звертаємо увагу, що аеропорт Кіто не має регулярних повідомлень з містом, а розташований на значній віддалі від міста. Тому при відсутності зустрічаючих знайомих або сплаченого туристичного пакету вам доведеться отжалеть таксистам $ 25 за те, щоб дістатися до столиці. Шукати їх довго не доведеться, вийдете з терміналу, відразу почнуть вести за ручку.

Ну, як барабанить?
ЩО?

Новости