Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гірськолижний курорт Роза Хутір 2017

  1. Заходи на Роза Хутір
  2. Що нового
  3. Де розташована Роза Хутір і як до неї дістатися
  4. Роза Хутір в цифрах
  5. Карта курорту Роза Хутір
  6. Де зупинитися на Розі Хутір
  7. Траси й підйомники
  8. Фрірайд і позатрасове катання
  9. Скі-пас Роза Хутір або скільки коштує катання?
  10. Сезон катання в 2017 році
  11. Природа і погода на Розі Хутір
  12. Це корисно знати. 9 фактів.
  13. Тури на Розу Хутір
  14. Де харчуватися на Розі Хутір
  15. Прокат спорядження на Розі Хутір
  16. Вартість обладнання:
  17. Де зберігати спортивний інвентар? спеціальні Локкер
  18. Школа гірськолижного катання і вартість інструкторів
  19. Куди сходити крім катання
  20. Критий каток
  21. Пам'ятки курорту Роза Хутір
  22. Безпека на курорті
  23. Екстрім-парк
  24. Адреса курорту Роза Хутір

Представляємо вашій увазі статтю про кращому гірськолижному курорті Росії - Розі Хутір. І це не голослівне твердження. На думку авторитетного інтернет-ресурсу World Ski Awards , Що займається розробкою стандартів в області гірськолижного туризму і щорічно оцінює всі гірськолижні курорти на предмет дотримання цих стандартів, а потім присуджує премії, в Росії Роза Хутір є найкращим курортом для любителів гірських лиж та сноубордингу.

Зимовий сезон 2017 на Розі Хутір почнеться вже з 16 грудня 2016.

Цю премію курорт отримує вже три роки поспіль.

Цю премію курорт отримує вже три роки поспіль

Кращим гірськолижним готелем визнаний знову ж розташована поблизу до Рози Хутір готель «Radisson, Роза Хутір» .

Роза Хутір є частиною Олімпійського комплексу в Сочі, поряд з такими гірськолижними курортами, як Газпром Лаура і гірська Карусель .

Заходи на Роза Хутір

Юніорський чемпіонат світу з гірськолижного спорту-2017 буде проведено на гірськолижному курорті Роза Хутір з 24 лютого по 6 березня. На катання туристів турнір ніяк не вплине.

Після Олімпіади-2014 курорт продовжує тримати марку професійної траси високої якості.

В майбутньому розглядаються ініціативи щодо проведення тут Кубка світу з гірськолижного спорту.

Що нового

  • Загальна довжина трас перевищить 94 км, додасться 15 км нових трас.
  • Введуть в експлуатацію три нових канатних дороги в цирку Обер Хутір, це дозволить значно скоротити черги на підйомники і розвантажити фінішну пряму.
  • Відкрилися нові дешеві хостели і гостьові будинки. Інтер'єр в них простий, але комфортний, меблі нові і можна скористатися шансом добре відпочити за найвигіднішою ціною. Відстань до схилів - 2-3 км, його можна пройти пішки або на недорогому таксі. Ось деякі назви: Хостел «Green Wood» , Готель «Rosa Village Rooms» , Ays Design Hotel .

Де розташована Роза Хутір і як до неї дістатися

Де розташована Роза Хутір і як до неї дістатися

Гірськолижний курорт Роза Хутір розташований в 50 км від аеропорту Сочі Адлеровского району, в 40 км від міста Адлер і в нижній частині селища Червона Поляна , В 6 км від нього і в 3 км від селища Естосадок. Зручне місце розташування дозволяє добратися сюди на громадському транспорті або таксі за 30 - 40 хвилин. Ми писали окремо про те, як дістатися в Сочі і Адлер, і про те, як дістатися до Червоної Поляну. Запрошуємо вас до прочитання наступних докладних статей.

На безкоштовному автобусі можна дістатися від залізничної станції Альпіка-Сервіс до Рози Хутір. Час в дорозі - 6 хвилин.

Як правило, Розу Хутір не оминає увагою жоден вид громадського транспорту, сюди йде автобус №105 з Сочі і аеропорту, сюди загортає автобус №135 з Адлера. Але найкомфортнішим, швидким і недорогим способом доїхати до Рози Хутір буде, звичайно ж, на високошвидкісному поїзді "Ластівка".

Якщо вас - ціла компанія з 3-4 чоловік, не пошкодуйте грошей на таксі. Тоді і рапісанія не треба буде підгадується, і дорогою зможете помилуватися. Замовити краще у перевіреної компанії заздалегідь. Ми рекомендуємо нашим читачам KiwiTaxi .

Географічно гірськолижний курорт Роза Хутір розташований біля підніжжя Головного Кавказького хребта. Гуляючи по території курорту, буде не зайвим знати, що ви гуляєте по північно-східному і південному схилу хребта Аибга. Ви побачите краси річки Мзимти, а, піднявшись на найвищу точку курорту, насолодитеся видами з вершини Кам'яний стовп. На цьому закінчимо з географією і покажемо колаж з красивою природою Рози Хутір.

На цьому закінчимо з географією і покажемо колаж з красивою природою Рози Хутір

Роза Хутір в цифрах

Найнижча точка на курорті знаходиться на відстані 575 метрів над рівнем моря, найвища - 2509 метрів, утворюючи таким чином перепад висот в майже 2000 метрів. Загальна протяжність трас на курорті - 77 км (це 80% вcех трас Червоної Поляни). Траси обслуговують 18 підйомників. Курорт працює як гірськолижний до 140 днів на рік.

на офіційному сайті курорту дуже зручно відстежувати поточну температуру, рівень снігу і силу вітру.

Карта курорту Роза Хутір

Карту найзручніше завантажити з офіційного сайту . Ось лише невелика її частина. При кліці на картинку ви перейдете до повного вигляду карти.

На карті позначена вся необхідна катається інформація: туалети, оглядові майданчики, прокат устаткування, обриви і небезпечні ділянки на трасах, траси для катання на санках, дитячі майданчики і багато іншого.

Де зупинитися на Розі Хутір

Де зупинитися на Розі Хутір

Курорт має в своєму розпорядженні як шикарними готелями, такими як Radisson Rosa Khutor 5 * , Mercure Rosa Khutor 4 * і Готель Golden Tulip Rosa Khutor 4 * , Де вас прекрасно обслужать, розважать, запропонують програми відпочинку після катання і нагодують чорноморськими стравами. Але і коштують це готелі пристойно: ціни на стандартні двомісні номери - від 12 000 до 20 000 руб.

Але і коштують це готелі пристойно: ціни на стандартні двомісні номери - від 12 000 до 20 000 руб

Є інша альтернатива - зупинитися в апартаментах Гелиопарк Апартаменти Вальсет , Розташованих в декількох хвилинах ходьби від гірськолижних трас. В апартаментах є всі зручності і повністю обладнана кухня, що дозволить вам самостійно готувати їжу і заощадити на ресторанах. Недалеко від апартаментів є продуктові магазини. І це не означає, що по приїзду вам доведеться видзвонювати господаря квартири, апартаменти обладнані цілодобовою стійкою реєстрації. Вартість починається від 3 570 руб. за квартиру-студію.

за квартиру-студію

Якщо ви приїхали на курорт відпочивати від домашніх турбот і при цьому не хочете переплачувати, можемо запропонувати вам кілька 3-зіркових готелів з хорошим обслуговуванням і відремонтованими номерами.

Чим дешевше номера в готелі, тим швидше їх розбирають.

Житло на Красній Поляні можна подивитися і на зручній карті. Більше 200 варіантів гостьових будинків, хостелів, пансіонатів, готелів і апартаментів. Дорого на Розі Хутір? Знайдіть недороге житло поблизу.

Траси й підйомники

Траси й підйомники

Всього на курорті Роза Хутір працюють 19 підйомників:

  • 4 з них - гондольного типу
  • 8 - крісельного
  • 3 - бугельного
  • 4 конвеєрних (дитячих)

Пропускна спроможність в залежності від типу підйомника - від 500 до 2400 осіб на годину, довжина деяких підйомників досягає близько 4 км. на офіційному сайті Роза Хутір можна подивитися режим роботи підйомників в реальному часі. Дуже зручна і наочна таблиця. Підйомники працюють до 17- 18 годин.

У таблиці вказані назва кожного підйомника, його протяжність, пропускна здатність і статус, чи працює він зараз.

У таблиці вказані назва кожного підйомника, його протяжність, пропускна здатність і статус, чи працює він зараз

Всього підйомники обслуговують 36 трас різного рівня складності:

  • 9 чорних (дуже складних) трас
  • 6 червоних (складних) трас
  • 19 синіх (середньої складності) трас
  • 2 зелені (легкі) траси

Гірськолижний курорт Роза Хутір ідеально підходить як для новачків у лижах і сноубордингу, так і для справжніх профі. На схилах курорту можуть тренуватися олімпійські чемпіони. У той же самий час, більше половини всіх трас - середньої складності.

Складні траси розташовуються як правило в самій верхній частині курорту, на висоті понад 1500 метрів. Ближче до початку курорту починаються середні і легкі траси.

Відстежити онлайн, які траси працюють, а які - ні, можна на цій сторінці .

Фрірайд і позатрасове катання

Фрірайд і позатрасове катання

Якщо вам набридне кататися по трасах, Червона Поляна , А зокрема Роза Хутір, володіє досить товстим шаром хорошого снігу. Сніг лежить в деяких місцях аж до літа. Траси для фрірайду довго шукати не треба, вони починаються вже за офіційними трасами.

Ви будете їхати серед вікових смерек, що само по собі є верхом задоволення. Ландшафт трас теж різноманітний, недарма саме на цьому курорті проводились змагання з фрірайду Freeride World Tour.

Місцевий сніг ще називають "пудрою" - настільки катання по ньому дає відчуття польоту. А за деякими, відгуками, в Розу Хутір і треба їхати, щоб займатися фрірайдом.

Якщо ви досвідчений фрірайдер, необов'язково брати інструктора, щоб відправитися "на пухлячок". Але врахуйте, як тільки ви з'їхали з траси, адміністрація Рози Хутір не несе відповідальність за вашу безпеку.

Сама адміністрація Рози Хутір дає кілька порад фрірайдера:

Сама адміністрація Рози Хутір дає кілька порад фрірайдера:

Скі-пас Роза Хутір або скільки коштує катання?

Скі-пас Роза Хутір або скільки коштує катання

На сайті гірськолижного курорту є онлайн-магазин, де можна заздалегідь купити скі-паси, сплативши їх картами Visa або Mastercard. У наявність як скі-паси на один день, так і на будь-який період, скі-паси на весь сезон катання і скі-паси на сім'ю або групу катаються. Наша таблиця дозволить вам приблизно зорієнтуватися за цінами на катання на сезон 2016/2017. За більш точною інформацією і щоб купити скі-пас, зайдіть на офіційний сайт .

Ціни на сезон 2017 зросли на 4%, в порівнянні з минулим роком. Найвигідніше купувати скі-пас на 5 днів, ціни на цю кількість днів залишилися такими ж, як в минулому році.

Кількість днів Дорослий Дитячий Сім'я Група На весь сезон 42 750 руб. 17 100 руб. немає ні 1 день 2 350 руб. 1 900 руб. 6 700 руб. 5 985 руб. 2 днів 4 200 руб. (Економія 1 100 руб.) 3. 400 руб. (Економія 800 руб.) - 11 970 руб. 3 днів 6 000 руб. (Економія 1 950 руб.) 4. 800 руб. (Економія 1 500 руб.) 20 000 руб. 17 100 руб. 4 дні 7 500 руб. (Економія 3 100 руб.) 6. 000 руб. (Економія 2 400 руб.) - 21 375 руб. 5 днів 8 800 руб. (Економія 4 450 руб.) 7 000 руб. (Економія 3 500 руб.) - 25 080 руб. 6 днів (з 8-ми) 10 600 руб. (Економія 5 299 руб). 8 500 руб. (Економія 4 099 руб.) 34. 000 руб. 30 210 руб.

Багато хто задається питанням, де дешевше кататися, в Європі або в Росії. Порівняємо ціни на скі-паси у відомому гірськолижному курорті Австрії Майєрхофен , швейцарському Санкт-Моріц і найкращому на сезон 2016/2017 курорті - французькому Валь-Торанс .

Курорт Один дорослий, 1 день Сім'я (2 дорослих, 2 дитини) Валь Торанс (Франція) 58 євро 951 євро Майєрхофен (Австрія) 48,50 євро 749 євро Санкт-Моріц (Швейцарія) 75 євро 608 євро

Як видно з таблиці, ціни на катання в Європі дорожче, а, з огляду на нинішню ситуацію з євро, ціни на Розі Хутір виглядають не такими вже високими.

Скі-пас можна купити як онлайн, так і в касах Рози Хутір, про те, де вони розташовані, можна прочитати тут .

Сезон катання в 2017 році

Сезон катання в 2017 році

Гірськолижники і сноубордисти насолоджуються прекрасним снігом цього курорт з грудня по середину травня.

Сезон катання 2017 буде урочисто відкритий 16 грудня 2016, сезон катання закриється в останніх числах травня 2017.

Природа і погода на Розі Хутір

Розташування курорту на території Кавказького природного заповідника дозволить вам доторкнутися до первозданній красі природи. Тільки в цьому місці водиться сіра кавказька гірська бджола, тільки тут парять в небі всі види гірських орлів. Погода порадує будь-якого, навіть самого вибагливого гірськолижника: дуже багато сонячних днів і снігу.

  • Температура взимку не опускається нижче -5-10 градусів.
  • Сніговий покрив на деяких ділянках може досягати до 7 метрів.
  • Сніг лежить в горах з грудня до початку березня.
  • Місцевий сніг за якістю катання і за відчуттями, які він дає під час катання, порівнюють з пудрою.

Це корисно знати. 9 фактів.

9 фактів

  • Взяти безкоштовні туристичні брошури, отримати інформацію про екскурсії, задати будь-яке питання про ваше перебування на гірськолижному курорті можна в информацинних-туристичних центрах Рози Хутір, розташованих на вході в будівлі Ратуші та Мзимти.
  • Якщо вас цікавить якесь питання і ви не змогли знайти на нього відповіді в інтернеті, телефонуйте за безкоштовним телефоном 8-800-5000-555, або задавайте питання на форумі в нашому суспільстві tripsmile.ru .
  • Так як Роза Хутір знаходиться в заповідній зоні, у вас є шанс подивитися на тварин, які знаходяться в Червоній Книзі. На курорті є вольєрний комплекс, куди можна сходити на екскурсію.
  • Якщо ви любите мед, ви можете спробувати напої з нього в ресторані Дегустаційний комплекс «Червона Поляна»
  • На курорті працює система штучного засніження, найбільша в Європі.
  • Тут буде цікаво навіть дітям: знаменитий конвейрного підйомник "Чарівний килим" не залишить вашої дитини байдужим.
  • На Розі Хутір можливо і нічне катання. Основні траси підсвічуються.
  • Вважається, що на Розі Хутір ціни на катання на 15-20% вище, ніж в сусідніх курортах ( Газпромі і гірської Каруселі ), Але за відгуками відпочивальників, воно того варто.
  • Іноді на Розі Хутір трапляються дощі на нижній станції, в той час як нагорі мінусова температура і можна запросто кататися. Тому рада гірськолижників - беріть з собою змінні рукавички і маску.

Тури на Розу Хутір

Адміністрацією Роза Хутір розробляються спеціальні туристичні пакети на гірськолижний курорт як на тиждень, так і на вихідні. Тури включають в себе і скі-паси, і проживання, і сніданок, і 3-х разове відвідування ковзанки. Найдешевший тур на одну людину на тиждень обходиться в 18 826 руб. , На вихідні - 7 000 руб. Тури продаються на весь сезон катання.

Подробиці можна подивитися на цій сторінці .

Де харчуватися на Розі Хутір

Де харчуватися на Розі Хутір

На території гірськолижного комплексу є безліч дорогих ресторанів (з місцевої, європейської, баварської, італійської, французької кухнею) і недорогих кафе:

  • Дегустаційний комплекс «Червона Поляна» (тут можна спробувати спиртні напої, виготовлені з місцевих трав і меду).
  • Follow Me Cafe (Середній чек - 1500 - 2000 руб.)
  • Ресторан «Барський стіл»
  • Ресторан «Зима»
  • Піцерія «Модус»
  • Альпійський паб О'Хара
  • Ресторан The Amsterdam

На нижній базі розташувався "Макдональдс" і кафе-їдальня "Лижелюб". В горах поруч з підйомниками на висоті 1150 м є безліч ширм-кафе, де можна зробити легкий перекус між денним і вечірнім катанням.

Якщо ви не хочете сильно витрачатися на їжу, рекомендуємо в гори брати з собою бутерброди, а потім увечері їхати в селища Червона Поляна або Естосадок і далеко від гірськолижних трас шукати домашній ресторан за прийнятні гроші.

Прокат спорядження на Розі Хутір

Прокат спорядження на Розі Хутір

Так як курорт відносно новий, сюди було завезено новітнє лижне і сноубордическое обладнання найвідоміших гірськолижних марок, таких як Rossignol, Salomon, Atomic, Burton. Працівники прокату з увагою ставляться до побажань клієнтів, ретельно розпитують про навички катання, тобто такого не вийде, що новачкові дадуть жорсткий спортивний інвентар для професіоналів.

Не забудьте взяти з собою документи, щоб брати обладнання в оренду, інакше доведеться залишати непомірно велике грошову заставу.

На Розі Хутір є два пункти прокату:

  • в будівлі Мзимта Двір
  • в будівлі Роза Притулок

Співробітники прокату рекомендують оформляти прокат спортивного інвентарю після 16.00, для катання на наступний робочий день. Вранці на оформлення прокату можуть бути великі черги.

Вартість обладнання:

  • Сноубордичне обладнання буде коштувати від 1350 до 1600 руб. в день в залежності від рівня лижника і класу обладнання;
  • Гірськолижне буде коштувати від 1250 до 1750 руб. в залежності від рівня і класу.

Більш детальну таблицю з розцінками можна подивитися на цій сторінці .

Нижче наведемо правила прокату, взяті з офіційного сайту Троянди Хутір:

Нижче наведемо правила прокату, взяті з офіційного сайту Троянди Хутір:

Де зберігати спортивний інвентар? спеціальні Локкер

Для зберігання гірськолижного або сноуборд-устаткування використовуються спеціальні Локкер - камери схову з сушінням. Коштують вони близько 200 руб. в день. На Розі Хутір є камери схову в будівлі Роза Притулок (верхня станція підйомника «Олімпія») і Мзимта Двір (будівля прокату).

Школа гірськолижного катання і вартість інструкторів

Якщо ви ще жодного разу не стояли на лижах чи сноуборді, якщо ви вже почали кататися в Москві на Нагірній і перший раз приїхали на великі гори, якщо ви каталися колись давно і хочете швидко відновити техніку і, нарешті, якщо ви добре катаєтеся, але хочете вдосконалюватися, вам в гірськолижну школу Рози Хутір.

Вартість індивідуальних занять - від 4000 руб. за дві години на схилі. Якщо вам здалася така ціна занадто дорогий, можна займатися в групі за 2000 руб. за дві години або за 1000 руб. за одну годину занять. Ви також можете "купити" інструктора на цілий день. Вартість - від 14 500 руб. Для тих, хто бере відразу кілька занять, передбачені знижки. Детальніше читайте тут .

Багато катаються радять самим відслідковувати по годинах час заняття з інструктором. Деякі інструктори можуть самовільно скоротити час катання.

Куди сходити крім катання

Одним катанням "ситий" не будеш: треба щось робити і ввечері. Крім обридлого шопінгу і ресторанів, Роза Хутір може запропонувати дещо, дійсно, цікаве.

Критий каток

Критий каток

Ковзани з собою везти не треба, їх можна взяти напрокат. Каток відкритий допізна, лід відмінний. Як здорово покататися по тому ж самому льоду, по якому каталися спортсмени під час Олімпійських ігор.

Пам'ятки курорту Роза Хутір

Пам'ятки курорту Роза Хутір

Сама по собі пам'ятку - це річка Мзимта зі своїми мостами (яких п'ять і кожен має свою назву: міст Романов, міст Мишкін, міст Барсою, міст Пєшков). Майже всі відзначають якийсь європейський дух курорту, хтось порівнює Розу Хутір з Карловим Варамі.

Окремо хочеться сказати про Ратушу на площі Роза. Це візитна картка гірськолижного курорту. У ній розташований ресторан "Ратуша", культурно - етнографічний центр "Моя Росія" та інші об'єкти.

Безпека на курорті

За безпекою на курорті ретельно стежать. Всі підйомники розроблялися компаніями-лідерами в цій галузі. Регулярно працює протилавинні служба., Гірськолижний патруль і медичний пункт.

Регулярно по схилах їздять ратракери і перевіряють снігове покриття, обмерзлі ділянки.

Але якщо ви з'їхали з траси, за свою безпеку несете відповідальність ви.

Екстрім-парк

Екстрім-парк

Екстрім-парк був побудований до XXII Олімпійських ігор, щоб провести тут змагання зі сноуборду і фристайлу. Територія парку поділена на два центри: сноубордический центр і фристайл.

Адреса курорту Роза Хутір

354 392 Краснодарський край, Сочі, Адлерский район, с.Естосадок, вул. Олімпійська, д. 35.

Самостійні мандрівники завжди можуть перевірити вартість квитків на aviasales і вартість готелів на booking.com .

З нашої статті ви дізналися основну інформацію про гірськолижному курорті Червоної Поляни Троянда Хутір. Сподіваємося, ви станете шанувальником цього курорту і приїдете сюди не раз.

Дорого на Розі Хутір?

Новости