Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гірськолижний курорт Гірська карусель Червона Поляна 2017

  1. Де розташований і як дістатися
  2. Початок гірськолижного сезону 2017
  3. Які тут траси і підйомники
  4. Схема курорту «Гірська карусель»
  5. Скільки коштує скі-пас?
  6. Скільки коштує прокат обладнання?
  7. послуги інструкторів
  8. Де зупинитися
  9. Чим зайнятися крім катання
  10. Цікаві факти

Спортивно-туристичний комплекс «Гірська карусель» - центр недавно прогримів Олімпіади-2014 і гірськолижний курорт світового класу. На 950 га розмістилося все, що потрібно для активного відпочинку і повноцінного релаксу: траси різних рівнів складності, прогулянкові стежки, веломаршрути, спортзали і аквапарк, кафе і ресторани.

«Гірська карусель» є частиною масштабного інвестиційного проекту Червоної Поляни «Горки Місто», що представляє комплекс готелів на більш ніж 3000 номерів . З огляду на не настільки велику пропускну здатність підйомників, можна сподіватися, що в них завжди знайдеться місце для спонтанно вирішили приїхати туристів.

Де розташований і як дістатися

Комплекс «Гірська карусель» розташований поруч з селищами Есто-Садок і Червона Поляна . Перш за все радимо ознайомитися з нашою статтею про те, як дістатися з аеропорту Сочі до Червоної Поляни.

Дістатися безпосередньо від Червоної Поляни до курорту «Гірська карусель» дуже просто. Якщо ви їдете на машині, необхідно лише дотримуватися вказівниками, і вони приведуть вас всього за кілька хвилин до місця призначення. Ще один варіант - на швидкісний «Ластівці» дістатися до селища Есто-Садок, звідки курсують безкоштовні скі-баси. А ще для жителів мережі готелів «Горки Місто» організований безкоштовний трансфер до місця проживання прямо з аеропорту - але це радимо уточнювати при бронюванні готельного номера.

Початок гірськолижного сезону 2017

Традиційно гірськолижний сезон відкривається на червоній Поляні на початку грудня. Думаємо, що та 2017 років рік не стане винятком.

Поки сезон не почався, на курорті відбуваються численні фестивалі, і цікаві виставки, і музичні заходи.

Які тут траси і підйомники

На СТК «Гірська карусель» є всі види трас:

  • найпростіші (зелений колір): протяжність - 1800 м, перепад висот - 180 м;
  • легкі (синій колір): протяжність - 2000 м, перепад висот - 200-340 м;
  • складні (червоний колір): довжина - 1100 м, перепад висот - 385 м;
  • дуже складні (чорний колір): протяжність - 9000 м, перепад висот - 1360 м.

Підйомники - гондольного типу (Карусель-1, Карусель-2 і Карусель-3; нумерація - по чергах канатної дороги) і крісельного типу (Карусель-8, Карусель-15 і Карусель-16; ведуть в зону катання для початківців, зону катання « Цирк-2 »і до підніжжя гори Чорна піраміда).

Схема курорту «Гірська карусель»

Схема курорту «Гірська карусель»

Як бачимо, на ній відображені траси і підйомники, канатні дороги, оглядова і інформаційна майданчики, медпункт і туалети, а також ресторани, кафе і пункти швидкого харчування.

Карта Гірської Каруселі на офіційному сайті .

Скільки коштує скі-пас?

Один із найбільш наболілих питань - скільки коштують скі-паси або пропуски в зону катання. Вартість скі-пасів на курорті Гірська Карусель на порядок нижче, ніж на троянда Хутір .

Кількість днів Дорослий Дитячий 1 день 1900 рублів 1300 рублів 2 дня 3700 рублів 2500 рублів 3 дня 5500 рублів 3700 рублів

Це усереднені ціни. Залежно від місяця і робочих / святкових днів вартість скі-пасів може змінюватися. Найдешевші скі-паси продаються в листопаді, квітні і травні. Це низький сезон. Найдорожчі, звичайно, в період новорічних канікул і в високий сезон (з 9 січня по 8 березня).

На сайті часто пропонують купити скі-пас по акції, для цього варто відстежувати цю сторінку офіційного сайту .

Скільки коштує прокат обладнання?

Як і належить шановному гірськолижного курорту, на СТК «Гірська карусель» є своя служба прокату, що пропонує тим, хто вирішив не брати з собою габаритне спорядження, бігові та гірські лижі, палиці, черевики, сноуборди, шоломи, маски та інші необхідні речі для комфортних і безпечних спусків від провідних світових виробників.

Так, комплект для дорослого на один день обійдеться в суму від 1500 руб. , А VIP-комплект - від 2300 руб.

на офіційному сайті приведена повна таблиця цін гірськолижного та сноуборд-устаткування для аматорського, професійного, фрірайд-катання. Також вказана вартість компенсації за псування устаткування.

послуги інструкторів

послуги інструкторів

На курорті «Гірська карусель» є власна служба інструкторів. Вартість заняття безпосередньо залежить від кваліфікації тренера, дня тижня (вихідні або будні) та тривалості.

Ціна за 1 годину індивідуального заняття - 5000 рублів. Якщо ви хочете займатися вдвох - кожен заплатить по 3000 рублів, заняття в групі до чотирьох чоловік коштує 2000 рублів.

Звертаємо увагу, що якщо ви приїхали на гірськолижну базу і маєте твердий намір провести час в активних спусках, але на лижах поки стоїте непостійна (або не стоїте зовсім, буває і так), то економити на послугах інструктора не варто.

Де зупинитися

Де зупинитися

5 * гранд-готель «Поляна»

5 * готель «Сочі Маріотт Червона Поляна»

4 * Апарт-готель «Гірська резиденція»

4 * вілла «Адріано»

3 * готель «Каліпсо»

комплекс «Привілей»

3 * готель «Горки Плаза»

Більше варіантів готелів Червоної Поляни можна подивитися на докладній карті (більше 200 варіантів недорого і розкішного житла).

Чим зайнятися крім катання

Спортивно-оздоровчий комплекс «Гірська карусель» хороший тим, що тут можна не тільки кататися на лижах, а й:

  • ходити в походи ... справжні, мальовничі, вражаючі. Навіть стежки для цього передбачені; сподобається всім - і новачкам, і досвідченим «ходокам»;
  • брати участь в велоекскурсія, адже і для цієї активності є все, що необхідно: самі великі, спорядження, протоптані маршрути;
  • розслаблятися в сауні або лазні після активності на схилах, а самим енергійним - танцювати в нічних клубах або співати в караоке;
  • плавати ... так-так, плавати в аквапарку, навіть він тут є (в торговому центрі, розташованому в комплексі «Горки Місто»);
  • займатися йогою, лазити в мотузковому парку, кататися на роликах!

Пару слів про їжу. Поїсти на курорті «Гірська карусель» можна смачно і різноманітно - місць для цього більш ніж достатньо. Безліч кафе і ресторанів розташовані внизу, в комплексі «Горки Місто», але є вражаючі закладу і на станціях.

Відзначимо, що на оглядових майданчиках розмістилися пункти швидкого харчування з «чесними» бургерами, трав'яним чаєм, апетитними сосисками, ароматної медовухою за цілком демократичними цінами.

Цікаві факти

Цікаві факти

  • Курорту «Гірська карусель» вже 10 років, але тільки в останні роки він знайшов заслужену популярність - зокрема, в 2014 році, під час проведення Олімпійських ігор в Сочі він став єдиною, відкритої для всіх гірськолижної майданчиком.
  • На «Гірської каруселі» розвивається еко-туризм - активний відпочинок на природі без шкоди навколишньому середовищу (а тут є, що оберігати!). Так, влітку бажаючі можуть піти в походи на місцеві схили, нехай навіть одноденні, милуючись видами на прекрасно обладнаних туристичних майданчиках.
  • Починаючи з минулого сезону, «Гірська карусель» пропонує своїм гостям цікаву послугу - вечірнє катання. Коли сутінки покриють схили, тут запалюється продумано штучне освітлення, що дозволяє невтомним райдерам продовжувати свої експерименти.
  • А ще на території «Гірської каруселі» проходять наймасштабніші сноубордические табору, куди з'їжджаються активні і спортивні буквально з усієї планети.
  • І, наостанок, важливі контакти. Телефон рятувальної служби курорту: +7 (928) 294-17-12. Телефони для довідок: +7 (862) 241-44-44 та 8 (800) 550-20-20. Режим роботи: з 11:30 до 19:00 в понеділок і з 9:00 до 19:00 в інші дні.

Комплекс «Гірська карусель», розташований поруч із селищем Червона Поляна в мальовничому місці Росії, чекає в новому сніжно-зимовому сезоні не «диванних жителів», а цінителів рухомого відпочинку, яскравих вражень, чистого гірського повітря, снігу, що іскриться і відмінною компанії. До зустрічей на «каруселі»!

Скільки коштує прокат обладнання?
Скільки коштує скі-пас?
Скільки коштує прокат обладнання?

Новости