Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

7 найвищих гір Росії

Територія Росії справді унікальна, адже природна природа цієї країни містить у собі безліч ландшафтних рельєфів з високими горами і прекрасними долинами, красивими озерами і лісовими гаями. У нашій статті мова піде про головні гірських хребтах Російської Федерації, всі з яких розташувалися на території Великого Кавказу.

  1. Ельбрус

Це найвища гора нашої країни, що досягає у висоту 5642 метри Це найвища гора нашої країни, що досягає у висоту 5642 метри. Знаходиться Ельбрус на території Кабардино-Балкарської і Карачаєво-Черкеської республік. У кожній з них гора має свою назву Мінг Тау (вічна гора) і Ошхамахо (гора щастя) відповідно. Про Ельбрус здавна складають легенди і міфи про декілька велетнів, і богів, що жили на його вершинах. А біля підніжжя Ельбрусу в чудовій долині лежить загублений священне місто Русколані, що є в далекі часи казковим містом-храмом. Сьогодні можна побачити кілька руїн кріпосних стін, а поруч знаходиться мінеральне джерело з цілющою водою. Сьогодні Ельбрус є популярним туристичним місцем для більшості альпіністів і піших мандрівників, які бажають підкорити труднодостігаемую вершину прекрасної гори. Також тут знаходиться прекрасний гірськолижний курорт, адже конус вулкана покритий сніговими шапками 77 льодовиків.

  1. Дихтау

Це друга за величиною і значимістю гора Російської Федерації, також розташована на території Кавказу, в Кабардино-Балкарії Це друга за величиною і значимістю гора Російської Федерації, також розташована на території Кавказу, в Кабардино-Балкарії. Її висота становить 5204 метра, а сходження на неї здійснюють тільки найвідважніші альпіністи світу, які бажають показати свою майстерність і показати всьому світу успішне підкорення крутої гори Дихтау. Зображення вершини Дихтау в 2011 році стало окрасою монети республіки Палау номіналом в 5 доларів. Важкий і небезпечний підйом, який чекає сміливців, повністю виправдовує свої ризики, адже на вершині цієї прекрасної гори вас чекають приголомшливі панорами всього Кавказу, білих хмар і яскравого сонця, що осяває сніжні покриви Дихтау і сліпучого зійшли на нього туристів.

  1. Коштан-тау

Гора Коштанау, розташована в районі Безенгі Кабардино-Балкарської республіки, вважається однією і найбільш мальовничих вершин Великого Кавказу Гора Коштанау, розташована в районі Безенгі Кабардино-Балкарської республіки, вважається однією і найбільш мальовничих вершин Великого Кавказу. Коштанау займає почесне третє місце по висоті серед своїх сусідів, яка становить 5152 метра. Її унікальна краса з чудовими мармуровими льодовиками притягує величезну кількість досвідчених альпіністів, однак не всі з них справляються з важкими підйомами і котрі чекають їх на шляху небезпеками. Так в 1988 році закінчилося життя двох іноземних альпіністів Фокса і Донкін, які приїхали сюди з Великобританії, а також двох супроводжуючих їх провідників, котрі робили спробу підкорення заповітної вершини.

  1. пік Пушкіна

Красива назва ця гора отримала в пам'ять про великого російською поета і письменника Олександра Сергійовича Пушкіна в 1938 році, коли з дня його смерті минуло рівно сто років Красива назва ця гора отримала в пам'ять про великого російською поета і письменника Олександра Сергійовича Пушкіна в 1938 році, коли з дня його смерті минуло рівно сто років. Розташований Пік Пушкіна в центральній частині Великого Кавказу, на території Кабардино-Балкарської республіки. Він займає четверте місце в нашому рейтингу, а його висота дорівнює позначці в 5100 метрів. Блискуча на сонці сніжна вершина гори з настільки прекрасною назвою вабить тисячі мандрівників і альпіністів підкорити свою висоту і показати їм небачені краси російської природи.

  1. Джангі-тау

Ще однією з найвищих гір Російської Федерації стала Джангі-тау, що входить до складу величезного масиву 12 кілометрової Безенгійській стіни, розташованої на території Кабардино-Балкарії Ще однією з найвищих гір Російської Федерації стала Джангі-тау, що входить до складу величезного масиву 12 кілометрової Безенгійській стіни, розташованої на території Кабардино-Балкарії. Висота гори Джангі-тау становить 5085 метрів. Саме за підкорення цієї вершини альпіністам присуджують почесний знак «Сніговий барс Росії», який є хорошим стимулом для багатьох мандрівників і активних туристів. Першим альпіністом, який отримав даний титул, є громадянин міста Сочі Олексій Букиничем.

  1. Шхара

Шосте місце в нашому списку займає прекрасна гора Шхара в складі Головного Кавказького хребта Шосте місце в нашому списку займає прекрасна гора Шхара в складі Головного Кавказького хребта. Вона розташована на кордоні між Кабардино-Балкарией і Грузією. Її висота сягає позначки в 5068 метрів, що є найвищою точкою Грузинської Демократичної Республіки. Схили гори з гранітних порід і кристалічних сланців, виблискують на сонці здадуться вам казковим явищем чарівної краси. З вершин гори спускаються крижані річки і небезпечні обриви, зачаровують погляд. Сьогодні Шхара є популярним місцем для альпіністів, що віддають перевагу екстремальним видам відпочинку.

  1. Казбек

Казбек є величний згаслий вулкан, оповитий легендами і тісно пов'язаний з античними міфами про титана Прометея, який за давнім повір'ям був прикутий до цієї гори за те, що в далекі часи дарував людям вогонь Казбек є величний згаслий вулкан, оповитий легендами і тісно пов'язаний з античними міфами про титана Прометея, який за давнім повір'ям був прикутий до цієї гори за те, що в далекі часи дарував людям вогонь. Казбек займає сьому позицію в нашому рейтингу з висотою в 5034 метра. Його розташування відноситься до Північної Осетії Грузинської республіки і входить до складу Великого Кавказу. Першим підкорювачем його вершини був англієць, після якого тільки через кілька десятиліть вирішив піднятися російський геодезист Андрій Пастухов. На схилах Казбека були знайдені шість ущелин, кілька древніх печер зі стародавніми монастирями і гірськими поселеннями, куди влаштовуються туристичні походи для російських і іноземних туристів. Мальовнича місцевість і величні снігові вершини Казбека приваблюють сюди величезний потік мандрівників і дослідників.

Новости