Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Бабуган яйла

У південній частині Криму, на Бабуган яйлі знаходиться найвища точка Криму Роман-Кош

У південній частині Криму, на Бабуган яйлі знаходиться найвища точка Криму Роман-Кош. Висота Роман Коша тисячу чотиреста дев'яносто п'ять метрів, майже півтора кілометра. Бабуган яйла є плато, на якому повсюдно видно сліди діяльності дощу і снігу. Тут і там розкидані величезні кам'яні брили, скелі, провали і ями.

На Бабугане ліс не росте. Незрозуміло чому так. Чи то в давнину люди вирубали, то чи споконвіку вона так і стояла безлесая. Можна зустріти лише поодинокі дерева в воронках і ущелинах. Подекуди навіть трава не росте, ландшафт мертвий як на Місяці.

Подекуди навіть трава не росте,   ландшафт мертвий   як на Місяці

Рослинність на Бабугане дуже цікава. Ще тільки тане сніг, а поруч всюди вже розкинулися поля фіалок, братків і незабудок. Побродивши по яйлі можна зустріти материнку, дзвіночки, деревій та іншу трав'янисту рослинність.

Вапняки Бабуган яйли вбирають всю дощову воду, а потім по печерним капілярах виводять на поверхню. Вода тут затримується водотривкими шарами глини і у вигляді джерел напуває як саме величезне плато, так і річки які стікають з гір.

Бабуган яйлу оточують ліси, які піднімаються майже до вершини Роман Кош. В околицях яйли, якщо йти на Роман Кош можна побачити різних тварин на кшталт оленів і косуль. Дуже романтично опинитися тут на заході, коли сонце освітлює західними променями приголомшливу вершину Роман Кош.

Додати коментар

Новости