Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Освіта на Мальті

  1. Плюси навчання на Мальті
  2. Система освіти Мальти
  3. Вимоги для іноземних студентів
  4. Вартість навчання на Мальті
  5. Вартість проживання на Мальті
  6. Віза

Мальта була завжди стратегічно привабливою територією через своє географічне розташування, і за свою історію пережила не одну зміну правлячої влади. На розвиток цієї острівної держави вплинуло багато факторів. На сьогоднішній день, будучи одним з середземноморських центрів туризму, цей неймовірно красивий острів з м'яким кліматом може похвалитися не тільки своєю красою, але і продуманою і ефективною системою освіти, здатної підготувати фахівців, чиї професійні якості затребувані у всьому світі. Вартість навчання на Мальті приблизно на третину дешевше аналогічних навчальних програм в Англії. Витрати на проживання та харчування на Мальті значно нижче, ніж в інших європейських країнах. Це є величезною перевагою - отримати якісну освіту за менші гроші. Також важливим фактором у виборі Мальти, як країни навчання, є теплий і м'який клімат. І найважливіше - Мальта вважається однією з найспокійніших і безпечних країн світу.

Плюси навчання на Мальті

  • Вартість. Вартість навчання на Мальті приблизно на третину дешевше аналогічних навчальних програм в Англії. Це є величезною перевагою - отримати якісну освіту за менші гроші.
  • Атестат і диплом. Мальтійський атестат зрілості і диплом про вищу освіту рівносильний англійської
  • Віза. Нескладний процес отримання візи. До того ж, період розгляду - всього до 2-х тижнів
  • Якість. Мальтійські школи мають високий рівень якості викладання, використовують сучасні технології, підходи і стандарти, які застосовуються провідними школами англійської мови по всьому світу. У цих школах Ви будете вчитися не гірше, ніж в Лондоні, Торонто, Дубліні або Окланде.
  • Іспити. Багато мовних шкіл Мальти пропонують програми підготовки до здачі іспитів IELTS, TOEFL, Cambridge
  • Клімат. Важливим фактором у виборі Мальти є її теплий і м'який клімат. Навіть взимку на Мальті тепло - днем ​​температура рідко опускається нижче + 14С.
  • Відпочинок. Одне з кращих місць для відпочинку. Пляжний відпочинок нічим не поступається кращим курортам світу.
  • Безпека. Найважливіше - Мальта вважається однією з найспокійніших і безпечних країн світу

Система освіти Мальти

У зв'язку з тим, що Мальта довгий час була британською колонією, з 1800 по 1964 рік, англійська мова є державною нарівні з мальтійським. Відповідно, в основі мальтійської системи освіти лежить англійська модель.

  • Дошкільна та шкільна освіта на Мальте.Сістема освіти Мальти передбачає початок навчання дітей у віці 3 років, коли їх віддають в дитячий сад. Діти, які досягли віку 5 років, повинні надійти в 1 клас початкової школи. Період обов'язкової шкільної освіти на Мальті становить 11 років. Крім державних і приватних шкіл на території острова працюють і релігійні навчальні заклади шкільного типу, за навчання в яких не стягується плата.
  • Послешкольное освіту. Після закінчення навчання в школі випускники ліцеїв і середніх шкіл мають можливість вступити в один з інститутів професійно-технічної освіти, які займаються підготовкою фахівців в різних областях людської діяльності або в єдиний в країні університет - Університет Мальти. Вступ до університету здійснюється без іспитів, на підставі сертифікатів про повну загальну середню освіту.
  • мовні школи . Всі школи на Мальті обов'язково ліцензовані Міністерством освіти країни, а ліцензія виходить лише за умови відповідності суворим правилам. Крім цього, на Мальті успішно працює Федерація організацій з навчання англійської мови (FELTOM), в основні завдання якої входить створення стандартів навчання в мовних центрах. FELTOM строго стежить за тим, щоб англійська мова за кордоном для приїжджих студентів якомога швидше став зрозумілим і близьким. Мовні курси на Мальті бувають різної тривалості: від 2 тижнів до року. Тривалість залежить від ваших цілей і конкретної програми. Існує кілька типів мовних курсів: стандартний курс , курс підготовки до іспиту , бізнес курс , курс з проживанням в будинку вчителя , професійні курси , курси для всієї родини та ін. Також є можливість поїхати групою або індивідуально. індивідуальні програми цілорічні, і, як правило, починаються щопонеділка. Тривалість і тип курсу Ви обираєте самостійно. групові програми , Як правило, розроблені під дитячі групи на час дитячих канікул. Такі програми, в основному, мають фіксовані дати і включають практично все: навчання, проживання, харчування, навчальні матеріали, екскурсійну і розважальну програму, трансфер, супровід керівником. Також існує можливість підбору програми під готову зібрану групу (як дитячу, так і дорослу або різновікову).

Вимоги для іноземних студентів

Навчання на Мальті для іноземних студентів не передбачає здачу вступних іспитів. Для надходження в Мальтійський Університет українцям необхідно надати атестат про повну загальну середню освіту та сертифікат на знання англійської мови IELTS (5,5 балів) або TOEFL (550 балів).

Для тих, у кого рівень англійської мови не відповідає вимогам, навчальні заклади пропонують пройти підготовчі курси на Мальті. Для цього потрібно рівень англійської мови не менше 450-500 балів. Крім того, ці курси дають можливість підвищити і інші навички, а також ознайомитися з методикою викладання вчителів.

Вартість навчання на Мальті

Навчання на Мальті не передбачає ніяких стипендій та знижок для іноземних студентів. Крім того, вони не отримують дозвіл на роботу, а порушення цієї вимоги призведе до депортації і забороною на в'їзд на 10 років. Але замість цього країна пропонує вам кращі умови поєднання відпочинку з навчанням. На території країни розташовано безліч розважальних центрів і туристичних агентств. Ви отримаєте унікальну можливість відпочити, оздоровитися, подорожувати і отримувати при цьому безцінні знання, а також досвід.

Вартість навчання варіюється від сезону, спеціальності та інших факторів.

  • Рік навчання в приватній школі - від 3 300 €
  • Рік навчання в коледжі - від 5 800 €
  • Рік навчання в університеті - від 7 500 €

Вартість проживання на Мальті

В середньому витрати на проживання складають близько 950 євро в рік, з яких близько 300 EUR піде на додаткові оплати (світло, газ, кондиціонер і ін.), На харчування - 300 євро.

При короткострокових програмах:

  • проживання в сім'ї в кімнаті на двох, напівпансіон - близько 147 євро / тиждень
  • проживання в сім'ї в кімнаті на одного, напівпансіон - близько 196 євро / тиждень
  • проживання в шкільній резиденції в кімнаті на двох, без харчування - близько 105 євро / тиждень

Віза

Для перебування на території Мальти з метою навчання іноземним громадянам з країн, що не входять в Європейський союз, необхідно отримання шенгенської візи. Процес отримання візи для навчання мало чим відрізняється від оформлення інших шенгенських віз, але деякі особливості все-таки є. Навчальна віза, як правило, видається під тривалість програми.

  • Віза до 90 днів З 1 вересня 2014 р. документи на візу до 90 днів перебування можна подавати до Візового центру Іспанії.
  • Віза на 90 днів і більше В Україні немає посольства Мальти, тому документи оформляються в російському відділенні (візи на понад 90 днів перебування). Співбесіда, як правило, не проводиться, проте Посольство залишає за собою право запросити додаткові документи або уточнити інформацію, зв'язавшись з аплікантом по телефону або е-мейлу.

Більше статей про країну 'Мальта' ↓

Згорнути статті ↑

Новости