Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Навчання в Нідерландах для росіян: скільки грошей потрібно студенту

  1. Як здобути вищу освіту в Голландії?
  2. Навчання в Нідерландах для росіян:

Університети в Голландії володіють однією з найсучасніших наукових баз в світі і постійно входять в рейтинги найкращих світових навчальних закладів, тому навчання в Нідерландах - мрія багатьох російських абітурієнтів. Бажання отримати вищу освіту в Нідерландах цілком природно для будь-якого росіянина чи європейця, адже саме в цій країні можна отримати незабутній досвід.

Як здобути вищу освіту в Голландії?

Для навчання в Голландії набір студентів ведуть 18 науково-дослідних університетів, 42 навчають прикладним спеціальностями, а також 6 ВНЗ входять в систему міжнародної освіти. Загальна кількість студентів вищої школи цієї невеликої країни перевищує 600 тисяч чоловік, близько 15% з них - це іноземні громадяни. Російських з них дуже мало. Це не дивно: освіта в країні не з дешевих.

Особливо люблять навчання в Голландії молоді люди з Німеччини та інших країн Євросоюзу, так як щорічна вартість навчання в університеті для них прирівнюється до вартості навчання для місцевих жителів - близько 2000 євро.

Жителі європейських країн при бажанні здобути вищу освіту в Нідерландах потрапляють під субсидію уряду королівства і значно економлять на оплаті. Чого не скажеш про росіян, яким часто не по кишені оплатити близько 6000-8000 євро за тільки бакалаврат в університеті. Тому росіян вчиться тут зовсім небагато. Безкоштовної вищої освіти в Нідерландах немає.

З іншого боку, саме проживання в Голландії - країні з незвичайною архітектурою і людської толерантністю, зручним місцем розташування для подорожей по Європі і можливістю подружитися з дійсно різними цікавими людьми, не може не привертати молодих людей з різних країн. З іншого боку, саме проживання в Голландії - країні з незвичайною архітектурою і людської толерантністю, зручним місцем розташування для подорожей по Європі і можливістю подружитися з дійсно різними цікавими людьми, не може не привертати молодих людей з різних країн

До того ж, система вищої освіти Голландії побудована на розвитку у студентів критичного мислення, вміння аналізувати отримані дані і робити висновки на їх основі, а також на практиці відстоювати і аргументувати свою думку в суспільстві.

У деяких вищих навчальних закладах Нідерландів за відмінну успішність є можливість отримати різні гранди і стипендії, які можуть компенсувати витрати на навчання частково або повністю. Особливо обдарованим студентам великі науково-дослідні інститути часто оплачують житло і виділяють щомісячне утримання. Майбутній бакалавр може претендувати на гранд в межах половини вартості свого навчання, а ось студенти магістерських відділень - до 3/4 вартості навчання і компенсацію витрат на житло. До речі, вартість студентського житла при університеті в Нідерландах в середньому становить 500-700 євро щомісяця.

Вирушаючи на навчання в Голландії, не забудьте покласти на рахунок 10 тисяч євро. Саме таку суму для проживання встановила місцева імміграційна служба всім прибувають іноземним студентам вищої школи.

Навчання в Нідерландах для росіян:

документи під час вступу

Вам необхідно надати:

  • атестат про повну загальну середню освіту (англійський переклад) або диплом про закінчення вищого навчального закладу (англійською мовою);
  • сертифікат про володіння англійською мовою на рівні IELTS чи TOEFL;
  • можливі додаткові вступні випробування або сертифікати міжнародних кваліфікаційних випробувань GRE і GMAT.

Коли ви станете вибирати відповідний голландський університет для навчання, свою увагу зверніть на державну акредитацію навчального закладу, терміни навчання, час початку навчання, місце розташування ВУЗу.

Якщо ви вирішите отримати в Нідерландах ступінь магістра, вам необхідно враховувати, що в цій країні в магістратуру «прийнято» надходити тільки по раніше обраного фаху.

Подробиці навчання в Голландії для російських ви дізнаєтеся з цього відео:

Як здобути вищу освіту в Голландії?
Як здобути вищу освіту в Голландії?

Новости