Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найвищі вулкани в світі

Вчені говорять, що щорічно на планеті народжується до трьох нових вулканів. Велика їх частина розташована на стиках тектонічних плит, що представляють собою розломи в земній корі. В даний час налічується близько 4 тисяч вулканів, але діючими серед них є приблизно близько 1 тисячі, при чому чверть з них перебувати під водою. Найвищі вулкани в світі, на сьогоднішній день на жаль (а може і на щастя) вже згасли, це:

Найвищі вулкани в світі, на сьогоднішній день на жаль (а може і на щастя) вже згасли, це:

Аконкагуа, висота якого становить 6962 метра. Він є найвищою горою в Південній Америці. По висоті ця вершина, поступається тільки всесвітньо відомому Евересту. Мова оригіналу місцевих жителів його назва перекладається як «Кам'яний страж».

Мова оригіналу місцевих жителів його назва перекладається як «Кам'яний страж»

Охос-дель-Саладо, висота якого сягає 6893 метра. Другий за висотою вулкан Південної Америки. Незважаючи на те, що він вважається вимерлим, іноді спостерігається невелика вулканічна діяльність. Вулкан перебувати в Чилі, і його назва в перекладі з місцевого прислівники означає «Сонячні очі». У стародавніх інків він вважався священним, і по шляху до вершини можна зустріти сліди їх вівтарів.

Наступними в рейтингу «найвищі вулкани світу» йдуть вже діючі:

Льюльяйльяко, висота якого налічує 6739 метрів. Він розташований на кордоні Аргентини і Чилі, і його назва на мові місцевих племен означає «ошуканець». Такому дивному імені, вулкан зобов'язаний своїм вибуховим характером вивержень. До наступило спокою і затишку місцеве населення ставиться з великою недовірою, що і відбилося на його назві.

До наступило спокою і затишку місцеве населення ставиться з великою недовірою, що і відбилося на його назві

Сан-Педро. Висота вулкана - 6159 метрів. Цей вулкан є одне з визначних пам'яток Чилі і його перлиною, яка залучає безліч туристів.

Котопахи. Висота вулкана - 5897 метрів. Розташований недалеко від столиці Еквадору, Кіто. Це діючий вулкан, який вважається одним з найбільш небезпечних. Сходження на нього можливо тільки в супроводі гіда. Мова оригіналу місцевих аборигенів його назва перекладається як «Блискуча громада».

Кіліманджаро. Висота вулкана - 5895 метрів. Він має два конуса, два з яких вже згасли, і визнаний найвищою вершиною Африки. Останнє виверження було зафіксовано приблизно 200 років тому. Його назва на мові суахілі означає «Гора яка виблискує».

Незважаючи на потенційну небезпеку діючих вулканів, вони можуть приносити чималу користь. Наприклад, в Ісландії, тепло виходить від діючих вулканів використовують для обігріву житлових приміщень та теплиць, а попіл використовується в якості добрив.

Новости