Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найвища температура води в Обському море була майже 30 градусів

Тетяна Бєлєнкова

13:58 01 Июля 2015

Температура води в річці Об і Обському водосховище близька до рекордних. Триваюча спека в Новосибірську можливо дозволить внести зміни в історію спостережень гідрологів за максимумами температур води. Поки ж найтепліша вода - плюс 29,8 градусів - була зафіксована в 1964 році.

Сталі 1 липня показники температури в водоймах в Новосибірській області близькі до рекордних, заявив прес-секретар Західно-Сибірського гідрометцентру Ренадо Ягудін.

У річці Об найтепліша вода була зафіксована 29 липня 1979 року. Тоді городяни купалися у воді з температурою +25,8 градусів (пункт спостереження - район «Річкового вокзалу» в Новосибірську).

Фахівці уточнюють: традиційно максимальних значень температура води в річках Новосибірська і Новосибірської області досягає в третій декаді липня або в кінці цього місяця. Лише одного разу, згідно з історією спостережень, які ведуться з 1959 року (рік появи Обского водосховища, який змінив місцеву систему клімату), вода прогрілася до максимальних значень вже 1 липня. Цей факт зафіксовано в 1993 році.

У Обському водосховище максимальна температура води була зафіксована в 1964 році. Влітку того року на гідропункте «Борове» стовпчик спеціального термометра піднявся до +29,8 градусів, повідомили в Обської гідрометеорологічної обсерваторії.

При цьому фахівці уточнюють, показання знімаються два рази на добу, вранці і ввечері о 20:00. Природно, більш теплу воду фіксують у вечірній час.

# Історія # Відпочинок

Підписуйтесь на наші соц.сети

Новости