Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найменший чоловік у світі - Джунрей Болоуінг. 2016 р

  1. Історія самого маленького людини на землі
  2. сім'я
  3. здоров'я
  4. Святкування рекорду
  5. Кілька цікавих фактів:

Ім'я: Джунрей Болоуінг | Вік в 2016: 23 року
Зріст: 59,93 см | Вага: 5 кг | Країна: Філіппіни

Зростання Джунрея Болоуінга всього лише 59,93 сантиметра, важить він 5 кілограм. З таким ростом Джунрей в 2011 році побив рекорд попереднього рекордсмена Кагендра Тапа Магара з Непалу, зростання якого був 67 сантиметрів.

Незважаючи на те, що Джунрей Болоуінг був зареєстрований як найнижчий жива людина, у лютому 2012 року він віддав титул Чандре Бахадур Данг з Непалу, зростання которго 54,6 сантиметра. В результаті, Джунрей пробув володарем рекорду менше року. Але, на жаль, в серпні 2015 року Данг захворів і його поклали в лікарню Паго-Паго - адміністративного центру Американського Самоа. Не дивлячись на це, допомогти йому лікарям не вдалося та 4 вересня 2015 року їх стало. В результаті чого титул в даний час повернувся до його попереднього власникові Джунрею Болоуінгу.

Історія самого маленького людини на землі

Джунрей Болоуінг народився 5 квітня 1993 року муніципалітеті Сінданган провінції Замбоанга-дель-Норте. У віці одного року зростання його тіла припинився. Незважаючи на це батьки відправили Джунрея в школу, але незабаром їм довелося його забрати зі зрозумілих усім причин. Діти звертали на нього занадто багато негативного уваги і Джунрею, звичайно, було дуже складно бути білою вороною. Тому, зараз Джунрей знаходиться під опікою у батьків і основне свого часу проводить вдома.

сім'я

Живе Джунрей з матір'ю, батьком, двома молодшими братами і сестрою. Джейсі, їй 13, одинадцятирічний Джей-Арт і шестирічний Джонріч нормального росту і ходять в школу, як усі діти. Матері Джунрея 35 років. Вона зізналася, що дуже любить свого маленького сина і пишатися ним, але все ж хотіла б ходити на роботу, так як грошей із зарплати чоловіка все одно не вистачає: «Я б із задоволенням допомагала чоловікові поповнювати бюджет нашої сім'ї. А вона у нас все-таки не маленька. Але мені доводиться бути завжди з сином, так як Джунрею потрібна допомога, він не може повністю обслуговувати себе самостійно. »

»

Джунрей Болоуінг з батьками на святкуванні 18 річчя.

Батько Джунрея, 37-ми річний Рейнальдо, працює ковалем в сусідньому містечку. Він навіть не розумів, що його синові було визначено стати рекордсменом, поки не зв'язався з представниками Книги рекордів Гіннеса.

здоров'я

З самого дитинства Джунрей багато хворів і, як говорили лікарі, це стало причиною зупинки його зростання. Пані Болоуінг почала щось підозрювати, коли Джунрею виповнилося два роки. Тоді мати побачила, що друзі її сина почали переростати його.

Сім'я почала звертатися до всіляких докторам. Але єдине, що вони могли зробити - прописати йому ліки для зміцнення кісток. Природно, це не мало ніякого значення, так як ніякі ліки цього не могли перешкодити. Інші лікарі в столиці Манілі відмовилися лікувати Джунрея менше, ніж за 100 000 песо (1500 фунтів стерлінгів). За їх припущенням, могла б допомогти якась дуже складна операція. Але у сім'ї Джунрея немає таких грошей. Щоб батькові заробити такі гроші, йому не вистачило б навіть усього життя.

Щоб батькові заробити такі гроші, йому не вистачило б навіть усього життя

Він розповідав: «Я тільки у вихідні вдома, тому що багато працюю, щоб прогодувати сім'ю. Але навіть якщо б я працював кожен день, то все одно не зміг би дозволити собі таких дорогих лікарів, як в столиці Манілі. І, звичайно, я дуже сумнівався, що будь-які лікарі могли б щось змінити або якось допомогти моєму синові. На той час ми вже дізналися багато інформації про всілякі захворювання такого роду. І ми з дружиною підсвідомо вже готувалися до того, що Джунрей так і залишиться малюком на все життя. Тут вже нічого не поробиш. Раз Богу так завгодно, нам доведеться з цим змиритися. »

Джунрей з батьками братом і сестрами.

Розмір людського тіла залежить від кількості в організмі білкового гормону росту. Його ще називають соматотропний гормон. Він утворюється в передній частині гіпофіза і з самого моменту народження дитини впливає на всі тканини і клітини організму. Зростання людини залежить від кількості цього гормону. Чим більше відсоток наявності цього гормону в дитячому тілі, тим швидше росте організм, і тим вище буде людина в дорослому віці. У Джунрея цього гормону було занадто мало.

З усіх сил Джунрей намагається ходити, але при цьому дуже швидко втомлюється. Його мова теж трохи порушена. Складно зрозуміти, що він говорить з першого разу. Але хлопець завжди активний і любить допомагати батькам.

Святкування рекорду

Горда мати і батько Джунрея були запрошені на прийом з місцевим мером. Пані Болоуінг, посміхаючись, згадувала той день: «Нам сказали, що люди з Книги рекордів Гіннеса вимірюватимуть її сина три рази за один день, щоб підтвердити його висоту. Тільки після цього він зможе бути названий самим маленьким живою людиною у всьому світі. Для нас це було дуже цікаво, тому що ми бідна сім'я і таке ніколи раніше з нами не траплялося. Я не могла повірити, що Джунрей буде відомим у всьому світі, і люди прилетять з таких країн, як Англія і Америка, щоб побачити його. »

Рейнальдо Болоуінг розповів журналістам цікаву історію про те, як все відбувалося: «Один раз на вулиці по дорозі додому мене підібрала поліція. Я відразу не зрозумів, що відбувається. Виявилося, що поліція за розпорядженням мера приїхала за мною для того, щоб привезти до нього в кабінет. Я був трохи ошелешений, це було величезною несподіванкою. Мер сказав мені, що в день народження Джунрея приїде важливий відвідувач і я повинен привести сина з собою. Тільки тоді я зрозумів, що Джунрей стане відомим далеко за межами нашої маленької села. І, звичайно, мене переповнювала радість і гордість за нього. »

»

Заява представниками Книги рекордів Гіннеса було зроблено 12 червня 2011 року на святкуванні вісімнадцятиріччя Джунрея. Представники Книги рекордів привласнили Джунрею титул з бенкетом, повітряними кулями, тортом і грошовими подарунками. Близько 100 жителів, чиновники, журналісти та родичі Джунрея були присутні на святкуванні. Крейг Глендей, представник Книги рекордів офіційно представив Джунрея Болоуінга як володаря титулу самого низькорослого дорослої людини в світі. На святі рекордсмен був одягнений в білу сорочку, прикрашену печаткою Гіннесса.

Мати Джунрея під час заходу розплакалася від щастя. Переможець сказав: «Я такий радий! Я маленька людина, але тепер я чоловік. Сьогодні я спробував пиво в перший раз. Воно мені подобається, але я можу його пити тільки трохи. Я дуже хотів би, щоб у мене була гарна молода дружина. Я знаю, що вона, ймовірно, буде вище, ніж я. Але це нічого. Головне, щоб вона любила мене таким, який я є. А зараз я не можу дочекатися свого свята! ».

Джунрей сяє від гордості і щастя, коли його мати каже йому, що він найменша людина в світі. Він завжди веселий і активний, любить допомагати батькам і грати з братами і сестрою. Ми будемо сподіватися і вірити, що Джунрей Болоуінг знайде собі красиву і молоду дружину, як мріє, і буде щасливий. Цього ми йому бажаємо!

Кілька цікавих фактів:

  • Розмір Джунрея Болоуінга при народженні був з однолітровим пляшку коли.
  • Джунрей потягував келих пива майже такого ж розміру, як і він сам, коли приймав від представників Книги рекордів Гіннеса свій почесний титул.
  • Виявилося, що день народження Джунрея збігається зі святкуванням Дня незалежності Філіппін. Це було для всіх жителів міста дуже символічно!
  • Молода людина вісімнадцяти років має такий же розмір, як однорічна дитина і любить їздити на плечах у свого батька або на руках у мами.
  • Подарунки, які Джунрей отримав на свято за розміром більше за нього!
  • Дослідники стверджують, що причиною нестачі гормону росту є генетична мутація, що отримала назву MIM 601898.

Деякі відомості про батьківщину рекордсмена

Болоуінг, син бідного коваля, частина історії свого міста і своєї країни живе і зараз в Сіндангане, близько 865 кілометрів на південь від столиці країни Маніли.
Сінданган (Sindangan) - перший муніципалітет в провінції Замбоанга-дель-Норте, Філіппіни. Площа провінції - 6618,0 км².

Місто Замбоанга часто називають «Прекрасна Замбоанга» або «Латинський місто Азії». Територію міста омиває море Сулу на заході, море Сулавесі і протоку Басілан - на півдні, заливши Моро - на сході. Найпершими його жителями вважаються етнічні малайці, які свого часу переселилися з континенту. В результаті цього основна частина населення змішалася з представниками іспанських колонізаторів. Зараз у складі сучасного населення цього міста Філіппінських островів переважають метиси, що в перекладі з французької та латинської означає - нащадки міжрасових шлюбів.

У Замбоанге з'єдналися кілька національних культур. Традиції кожного з народів, що живуть тут, виражаються перш за все в святах. Протягом останніх 500 років сильно позначався вплив малайців і іспанців. Місцева кухня в основному іспанська, але з домішкою місцевих елементів. Основним святом тут вважається День Замбоанга, 26 лютого, це річниця присвоєння місту статусу «дипломованого» в 1937 році.
Тепер це місце знає весь світ, так як ця провінція є батьківщиною рекордсмена Книги рекордів Гіннеса - самого маленького живої людини в світі Джунрея Болоуінга.

Тепер це місце знає весь світ, так як ця провінція є батьківщиною рекордсмена Книги рекордів Гіннеса - самого маленького живої людини в світі Джунрея Болоуінга

Джіоті ​​з Індії

Джіоті ​​з Індії

Чандра з Непалу

Чандра з Непалу

Найкрасивіші ідеї

Новости