Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кримські гори на карті: де знаходиться найвища в Криму вершина і водоспад, гірські річки, відгуки

  1. Де знаходяться Кримські гори?
  2. Найвищі гори і водоспади в Криму - висота над рівнем моря
  3. Чим примітна гора Кішка в Сімеїзі?
  4. Особливості гірського пасма Крокодил
  5. Річки і струмки Кримських гір
  6. Відгуки туристів

Крім безлічі розважальних закладів, аквапарків, ресторанів, атракціонів, відпочиваючи в Криму, не можна не відвідати Кримські гори Крім безлічі розважальних закладів, аквапарків, ресторанів, атракціонів, відпочиваючи в Криму, не можна не відвідати Кримські гори. Незважаючи на те, що ці гори не дуже високі, вони привертають увагу безлічі альпіністів і любителів підніматися в гори через свою скелястий, яку так люблять екстремали.

Де знаходяться Кримські гори?

Кримські гори користуються величезною популярністю у туристів і місцевих жителів, так як їх околиці дуже мальовничі й унікальні. Гори знаходяться в південній частині Кримського півострова.

Кримські гори на карті:


Щорічно їх відвідують тисячі туристів. Дана система раніше носила назву «Таврійські гори». Вони розташовуються між мисами Айя та св. Іллі.

Загальна довжина гірської системи складає більше 150 кілометрів. Ширина близько 40 кілометрів. Середня висота близько 350-400 метрів. Найвища точка називається пік Роман-Кош і підноситься на 1545 метри над рівнем моря.

Найвищі гори і водоспади в Криму - висота над рівнем моря

У порівнянні з найвищою горою Еверест, Кримські вершини досить невеликі. Однак відвідати найвищу точку цієї гірської системи Криму - пік Роман-Кош - прагнуть багато альпіністи. Підкорити цю точку, висотою в 1545 метрів, є пріоритетним завданням у екстремалів, які відвідують Кримський півострів.

Підкорити цю точку, висотою в 1545 метрів, є пріоритетним завданням у екстремалів, які відвідують Кримський півострів

Пік Роман-Кош - найвища точка Кримських гір

Найвища точка має безліч печер. За деякими легендами, в цих печерах зберігаються незліченні багатства, залишені піратами і розбійниками півострова. Крім піку Роман-Кош, Кримські гори мають ряд інших значущих вершин.

5 найпопулярніших для відвідування гір Кримського півострова, не рахуючи пік Роман-Кош:

  1. Перепелиная гора (1319 метрів над рівнем моря)
  2. Куш-Коя (1337 метрів)
  3. Північна Демержи (1359 метрів)
  4. Через-Кош (одна тисяча триста дев'яносто чотири метри)
  5. Ангар-Бурун (1454 метра)

Всі ці вершини користуються популярністю у відпочиваючих Криму. У більшості випадків, близько цих вершин є безліч закладів, готелів, ресторанів. Саме тому, зібравшись відвідати будь-яку вершину, будьте впевнені, що Ви знайдете місце, де переночувати і смачно поїсти.

Чим примітна гора Кішка в Сімеїзі?

Крім високих гір, на Кримському півострові є величезна кількість місць, які приваблюють туристів своїми унікальними пейзажами. Одним з таких місць є «Кішка». Не випадково ця вершина отримала назву цього милого домашньої тварини. З боку можна чітко розібрати силует гори, нагадує кішку:

Ще один ракурс гори, з якого виразніше видно силует кішки, вигнувшись спину:

Ця дивна гора розташована недалеко від невеликого курортного селища Сімеїз . Часто, туристи, які приїжджають на відпочинок до Криму, підіймаються на цю вершину, так як її поверхню досить полога.

Також подивитися на цю унікальну природну картину приїжджають жителі Ялти , Яка знаходиться всього в 15 кілометрах від неї. Її висота становить всього близько 255 метрів. З недавнього часу тут існує невеликий заповідник, який охороняє прилеглу територію гори.

Якщо ж Ви зупинилися в Ялті, то дістатися до даної природної пам'ятки не складе ніяких труднощів. Звідси ходить спеціальний маршрут автобусів, який доставить вас до села Семеіз. Звідси можна відправитися до підніжжя гори як самостійно, так і в складі будь-якої екскурсії.

Особливості гірського пасма Крокодил

Ще одним не менш популярним природним пам'ятником є ​​гірська гряда Крокодил. Цей пам'ятник також отримав свою назву завдяки схожості з цим грізним тваринам:

Як і годиться крокодилу, дана гряда знаходиться близько водної поверхні річки Бельбек . Висота її становить близько 300 метрів, а довжина понад 500 метрів.

Перед підкоренням даної вершини варто вибрати правильне взуття і одяг, так як поверхня гряди досить скеляста. Маючи хороший бінокль і піднявшись на найвищу точку «Крокодила», цілком можливо розглядати найближче місто Севастополь.

Дістатися до пам'ятки досить просто. Так само як і на «Кішку» до підніжжя «Крокодила» ходять рейсові автобуси. Підніматися на вершину можна як і самостійно, так і в компанії експедитора.

Відео-огляд гори Крокодил з висоти:

Річки і струмки Кримських гір

Безліч річок Кримського півострова беруть свій початок саме з висот Кримських гір. Взагалі, територія Криму досить мізерна на річки та струмки. Довжина більшості великих річок, як правило, не перевищує і 20-30 кілометрів.

Довгі річки Криму розташовуються в південній частині півострова. Більшість з них беруть свій початок з висоти близько 1000-1200 метрів.

Найпротяжніші річки Криму:

  • Чоргун (34 кілометри)
  • Бельбек (65 кілометрів)
  • Кокозка (близько 17 кілометрів)
  • Кача (68 кілометрів)

Більшість даних річок утворюються з дрібних струмків і водоспадів, що утворюються на вершинах Кримських гір. Стікають всі річки в Чорне море.

Найвищі і цікаві водоспади Криму:

Найвищі і цікаві водоспади Криму:

Теж цікаво: Урочище Демерджі (долина привидів) - історія, екскурсії, природа.

Готель Мигдальний гай: про одного з кращих готелів Криму з власним аквапарком читайте в нашому огляді .

Гора Аю-Даг (Ведмідь гора) - де знаходиться, історія назви і легенда: http://poravkrym.ru/traveling/places/ayu-dag-medved-gora.html

Відгуки туристів

  • Ігор, Москва.
    Кримські гори невисокі, але привертають увагу саме прекрасними краєвидами, які відкриваються з вершин. Підіймався як на Роман-Кош (найвища гора), так і на гору Ай-Петрі. Більше сподобалася Ай-Петрі, саме з нею відкривається чудовий вид. На час відпочинку зупинявся в селі Семеіз. Сервісом залишився задоволений, проте досить високі ціни.
  • Михайло, Ростов.
    Вирішили піднятися в гори всією сім'єю. Так як досвіду у нас мало, вирішили підкорювати вершини разом з інструктором. Зібралася ціла група. В цілому дуже сподобалися види, що відкриваються з гір. Познайомилися з купою цікавих людей і помилувалися відмінними пейзажами. Дуже рекомендую до відвідування Кримський півострів.

Відео «Світ дикої природи. Гори Криму »:

Корисні статті:


Де знаходяться Кримські гори?
Де знаходяться Кримські гори?
Чим примітна гора Кішка в Сімеїзі?

Новости