Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Італія і її вершини - Гори - Куди поїхати

Територія Італії дуже різноманітна, а її гірські райони полонять своєю красою, як влітку, так і взимку. Від Півночі до Півдня, італійські гори заворожують туристів своїми пейзажами, з їх альпійськими озерами, казковими лісами, чарівними містами, багатими традиціями та історією, а також гастрономічними вишукуваннями. Спорт, розваги і спокійний відпочинок - все це є частиною канікул, проведених в Італії, як взимку, так і в теплу пору року.
Від таких приголомшливих місць, як Карно, Пьянкавалло, Тарвізіо, що знаходяться в Доломітових Альпах Фріулі, до калейдоскопа долин Трентіно і Альто-Адідже, таких як Валь-ді-Фасса, Валь-Гардена і Валь-Бадія, звідки завдяки найбільшому гірськолижного комплексу в світі Доломити Суперски, можна дістатися до знаменитої Кортіна д'Ампеццо і Мадонни-Ді-Кампільо. Територія Італії дуже різноманітна, а її гірські райони полонять своєю красою, як влітку, так і взимку Просуваючись на захід ми потрапляємо в Альпи Ломбардії: в долину Вальтелліна з містечками Лівіньо (один з найбільш високо розташованих Італії), і Борміо - місце, що стало знаменитим завдяки проведеним там в 1985 і 2005 роках кубку світу з гірських лиж, а також Санта-Катерина -Вальфурва - головний гірськолижний курорт однойменної долини.
А серед найвищих гір в Європі, в Валле д'Аоста , Біля підніжжя Монблану, Монте-Роза і Червіно, знаходяться знамениті світські курорти Курмайор, Брей-Червінія, Ла-Саль та Ла-тюіль, які межують з Францією. Уздовж французько-пьемонтской кордону долини Валь-Суза, знаходиться казкова гірськолижна місцевість Віа-Латтеа з містечками Соуз-д'Улькс, Чезана і Бардонеккья, що утворилася в далекі 30-і роки, коли сім'я Аньєллі побудувала перші підйомники в Сестриере.
Спускаючись вниз по півострову, ми потрапляємо в Тоскано-Емільянскіе Апенніни з їх знаменитим курортом Абетоне, одним з найбільш відвідуваних в центральній Італії, поряд з горою Аміата і гірськими вершинами Національного парку Монті-Сібілліні, що знаходиться в області Марке . Але найулюбленішим гірським районом Центральної Італії все-таки є Гран-Сассо і прилегла до нього територія, що утворюють найвищу гірську ланцюг Континент Апеннін і відомі такими місцями як: Кампо-Імператорі, Кампо-Феліче і вершинами каньйону Кампо-Перікола.
Південніше, між Базіліката і Калабрією , Знаходяться Національний парк Полліно, Сила і Аспромонте - місця, де можна займатися будь-якими зимовими видами спорту і насолоджуватися красою незайманої природи. Далі по Континентальним Апеннінах ідеальне подорож по горах Італії закінчується на Етні , Найвищому вулкані Європи, висотою 3343 метри, з якого відкривається захоплюючий дух вид на Таормину, Мессинську протоку і Еолійський острова. Що може бути уникальнее літніх екскурсій і занять зимовими видами спорту на схилах вулкана. Майже у всіх гірських районах Італії є можливість культурного відпочинку і занять спортом на відкритому повітрі, як влітку, так і взимку: лижі, альпінізм, снуобордінг, походи, скандинавська ходьба, гірський велосипед і т д, також всі курорти чудово оснащені всім необхідним для катання на ковзанах, плавання, ігри в теніс, катання на конях та багато чого іншого. Варто також відзначити великий вибір готелів і пансіонів, придатних для будь-якого виду відпочинку: будь то романтичні канікули або ж спокійний сімейний відпочинок, серед гір і термальних центрів .

Новости