Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

5 кращих осінніх салатів високої кухні на вашому столі

  1. Теплий салат з козячим сиром від Алена Дюкасса (Франція)
  2. Теплий італійський Капрезе від Габріеля Занарделлі (Італія)
  3. Салат контрастів від Феррана Адріа Акоста (Іспанія)
  4. Бенефіс Рокфора від Джеймі Олівера (Великобританія)
  5. Медово-пряний салат від Юлії Висоцької (Росія)

Не поспішайте викидати сковорідки і ножі - ми знайшли для вас 5 абсолютно осінніх вишуканих салатів від кращих кухарів світу.

«Я не буду їсти те, назва чого не можу вимовити!», - стверджував один з героїв фільму «Готель« Меріголд »: кращий з екзотичних». Змінимо одне слово і отримаємо девіз багатьох любителів кулінарії: «Я не буду готувати ті страви, інгредієнти для яких я не зможу знайти». І з цим не можна не погодитися. Буває, що імениті кухарі так ускладнюють рецепти своїх «високих» страв, поміщені в кулінарні книги, що повторити їх наважиться, хіба що, професіонал.

Теплий салат з козячим сиром від Алена Дюкасса (Франція)

Не поспішайте викидати сковорідки і ножі - ми знайшли для вас 5 абсолютно осінніх вишуканих салатів від кращих кухарів світу

Теплий салат з козячим сиром від Алена Дюкасса (Франція)

Ален Дюкасс є найвпливовішим кухарем Франції, його стравами захоплюється князь Монако, Альбер II, а його ресторанам присвоєно три зірки Мішлен, що є найвищою позначкою ресторанного рейтингу. Фішкою майстра є простий і корисний салат з козячим сиром, який, за словами Дюкасса, не тільки прикрасить будь-який стіл, але і приємно здивує ніжним смаком. Рецепт салату простий: на обсмажені листя хрусткого салату Little Gem кладуть великі шматки молодого французького козячого сиру - саме хибний сир, на думку кухаря, надає страві тонкий смак і запах квіткових лугів Франції. Солять, перчать, збризкують оливковим маслом і відправляють в духовку на кілька хвилин, давши сиру розплавитися. У самий момент подачі на стіл Дюкасс рекомендує полити салат лимонним соком - для повного розкриття всіх смакових якостей продуктів. Природно, такий салат у французів йде на додаток до хорошого білого сухого або ігристому провину.

Теплий італійський Капрезе від Габріеля Занарделлі (Італія)

Теплий італійський Капрезе від Габріеля Занарделлі (Італія)

Немає нічого легшого приготування італійського салату Капрезе, названого в честь острова Капрі, на якому вирощували відповідні для страви соковиті томати сорту «Волове серце». Член Асоціації італійських кухарів, шеф-кухар міжнародної кухні Габріель Занарделлі пішов далі і додав італійському темпераменту ще більше гарячих нот. Нарізав скибочками цукіні, баклажан, болгарський перець і обсмажити їх на грилі з сіллю і перцем до стану альденте (напівготовності), виклав на тарілку пірамідою, чергуючи кожен овочевий слайс з нарізаною моцарелою і листочками базиліку. Прикрасив зверху часточкою томата черрі і хаотично залив глазур'ю Понті (Ponti, яку можна приготувати шляхом додавання в бальзамічний оцет невеликої кількості цукру і кип'ятіння). І зробив зі старої доброї закуски шеф-салат.

Салат контрастів від Феррана Адріа Акоста (Іспанія)

Салат контрастів від Феррана Адріа Акоста (Іспанія)

Не дарма іспанці відомі своїм контрастним темпераментом - від вишуканості і витонченості, до експресивності, від холоднокровності до різкого переходу до гарячого сплеску емоцій. Те саме має бути і в смакових відчуттях, вважає авторитет новомодної «молекулярної кухні», Феррана Адріа Акоста, який перетворив свою роботу в мистецтво, науку і творчість. Його салат надзвичайно простий - всього лише обсмажені листя різноманітного салату, змішані з горіхами, суницею, малиною, свіжою м'ятою, пармезаном і заправлені пряно-винним соусом. Несподіване поєднання інгредієнтів, можливо, з «першої вилки» здасться вам дивним ... Не забудьте про темперамент - дивина, як відомо, межує з безмежною любов'ю.

Бенефіс Рокфора від Джеймі Олівера (Великобританія)

Дотепний, веселий і неабиякий «голий кухар» Джеймі Олівер давно прославився своєю пропагандою здорового харчування, а також кулінарними шоу та книгами, в яких покроково описує приготування страв високої кухні. Правда, останнім часом Олівер кілька охолола до «мішленовськой» гастрономії і перейшов на непередбачувану кухню звичайних людей з різних куточків світу. Жителі сонячних регіонів Франції подарували майстру свій «Бенефіс Рокфора» з умопомрочітельной гірчичною заправкою. Всього лише потрібно обсмажити разом товсті шматочки бекону разом з білим хлібом (крутонами) і змішати їх з листям салату корн. Вся родзинка полягає в заправці: винний оцет змішують з оливковою олією, додають гірчицю, перець, сіль і дають настоятися в холодильнику протягом півгодини. Заправляють соусом суміш салату з беконом і крутонами, розламують зверху рокфор і посипають кедровими горіхами. Будьте обережні: є ризик проковтнути мова.

Будьте обережні: є ризик проковтнути мова

Бенефіс Рокфора від Джеймі Олівера (Великобританія)

Медово-пряний салат від Юлії Висоцької (Росія)

Обійти стороною Юлію Висоцьку - головного редактора журналу «Хлібсіль» і гастрономічного експерта з її вишуканими рецептами «здорової» кухні - просто не можливо. Стежачи за останніми тенденціями кулінарної моди, Висоцька цієї осені пропонує на суд медово-пряний салат з баклажана, цибулі-порею і спаржі. Основа салату - вимочені в медово-соєвому соусі і запечені в духовці нарізані баклажани, цибулю-порей і стручки спаржі. Перекладаємо основу в блюдо і робимо заправку: до столовій ложці рубаної кінзи додаємо соняшникове насіння, перець чилі на кінчику ножа, оливкова олія, соєвий соус і чайну ложку соку лайма. Гарячий салат посипаємо кунжутним насінням і подрібненої фетою. Ми вже облизали пальчики.

Ми вже облизали пальчики

Медово-пряний салат від Юлії Висоцької (Росія)

Новости