Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кадиров заявив, що "незадоволений" і готовий виступити проти Росії

Кадирову ближче позиція Ердогана по М'янмі і він його підтримує / Інстаграм kadyrov_95

Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що «незадоволений» і готовий виступити проти Росії, якщо російська влада будуть підтримувати «шайтанів» в М'янмі.

Про це він заявив в своєму Інстаграме, коментуючи вбивство кілька сотень мусульман народу рохінджа в М'янмі.

«Чому російське ЗМІ мовчить! Якщо в Європі десь підривають, вбивають, відразу наші ЗМІ доблесні виступають. А коли за три дні убито декілька тисяч чоловік - всі мовчать. Думаєте, я задоволений? Ні звичайно. Я дуже незадоволений", - заявив Кадиров .

Читайте також З М'янми втекли більше 70 тисяч мусульман-рохінджа

«Якщо навіть Росія буде підтримувати тих шайтанів, які скоюють злочини, я проти позиції Росії. У мене є своє бачення, своя позиція », - додав він.

Він повідомив, що в питанні М'янми йому ближче позиція президента Туреччини Ердогана і він його підтримує.

«Я більше ніж упевнений, що сьогодні ніхто не буде підтримувати вбивць і насильників, але є певні нюанси державної політики, тому ми повинні з розумінням ставитися до того, що відбувається, і як себе ведуть державні діячі і політики», - підкреслив він.

Він також розповів, що йому багато пишуть про необхідність «ввести війська» в М'янму. Кадиров підкреслив, що це неможливо, так як він одноосібно не може прийняти таке рішення.

За його словами, було б його воля він «вдарив би» і знищив тих, хто «вбиває дітей, жінок, людей похилого віку».

Раніше Кадиров коментував ситуацію в М'янмі, засудивши відбувається в цій країні. 1 вересня він написав про жорстокі розправи над мусульманами, підкресливши, що такої жорстокості «людство не бачило з часів Другої світової війни».

Також він назвав дії влади «кривавими» і закликав їх зупинити. «Каральні операції і санкціоновані владою масові погроми відрізняються особливою жорстокістю», - підкреслив глава Чечні.

3 вересня сотні людей вийшли до посольства М'янми в Москві на неузгоджений мітинг проти дій влади цієї країни. Протестуючі скандували «Аллаху Акбар». Поліція не розганяла людей, обмежившись усним попередженням про те, що акція не санкціонована і її учасникам потрібно розійтися.

25 серпня МЗС Росії висловлював підтримку урядовим силам М'янми, а представників рохінджа назвав «бойовиками».

«25 серпня бойовики так званої« Армії порятунку рохінджа Ракхайна »здійснили серію скоординованих нападів на поліцейські ділянки і армійські підрозділи, розташовані в трьох прикордонних з Бангладеш округах Ракхайнской національної області (РНО) М'янми. В результаті зіткнення загинуло 11 м'янманських силовиків, є жертви серед цивільного населення. Рішуче засуджуємо цю збройну вилазку, спрямовану на підрив зусиль м'янманських влади та міжнародної спільноти щодо стабілізації становища в РНО. Висловлюємо підтримку зусиллям уряду М'янми, що вживаються з метою нормалізації обстановки », - говориться в повідомленні.

В управлінні верховного комісара ООН у справах біженців повідомили, що з М'янми в Бангладеш втекли близько 73 тисячі представників народності рохінджа, мусульман за вірою, які зазнають насильства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Думаєте, я задоволений?

Новости