Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чим прекрасний зимовий відпочинок в Карпатах

Відпочинок в Карпатах

Наближається зима. Це найбажаніше пору року для любителів зимового відпочинку, коли можна нарешті дістати свої лижі або сноуборд і відправитися в гори. Але не обов'язково бути екстремалом. Навіть якщо ви не дуже любите відпустку взимку (але так вже вийшло), немає нічого прекраснішого, ніж провести його в горах. І для цього не обов'язково їхати в дорогі Альпи. Адже зовсім поряд у нас є прекрасні мальовничі гори Карпат, які нічим не гірше швейцарських Альп, зате набагато дешевше і рідніше. Адже це і п'янкий кристально чисте гірське повітря, від якого захоплює дух, і вічнозелені ялини, вкриті блискучими своєю білизною сніговими шубами. Це гордо підносяться величні гори з клубящейся над своїми сліпуче білими сніговими шапками серпанком. Також казкові галявини, цілющі джерела, бурхливі гірські річки та море незабутніх вражень. Одним словом - фантастичні і незабутні краєвиди.

Екологічна чистота повітря обумовлена ​​відсутністю мегаполісів і тим, що цей регіон має дуже мало заводів, фабрик і автомобілів, які так сильно забруднюють навколишнє середовище. Однак, незважаючи на незайманість природи, в регіоні є розвинена структура курортів. Це Буковель, Ворохта, Славське, Яремче, Верховина, Микуличин, Татарів, Яблуниця, Ясіня, Делятин і самий високогірний курорт Драгобрат, що знаходиться на висоті 1400 метрів. З вибором житла тут проблем немає. Починаючи від кімнати в готелі і закінчуючи котеджем і VIP житлом. Можна заощадити, забронювавши номер заздалегідь, але при цьому варто знати, що чим ближче житло до підйомника, тим воно дорожче. Готельний сервіс не відстає від європейського (затишні номери з усіма зручностями, ігрові зали, українська або гуцульська кухня). Курорт Драгобрат - рай для фрірайдерів (тих, хто любить кататися без траси по незайманому снігу).

Крім усього іншого Карпати - це самобутня культура зі своїми віковими традиціями і гостинним чуйним народом. Це писанки, трембіти, гуцульські співанки. Тут можна познайомитися з місцевими звичаями, відчути смак вина закарпатських виноробів, сиру і бринзи, зазнати знамениту національну кухню. Крім лиж та сноуборду можна знайти ще багато інших розваг. Наприклад, сноутюбінг. Це катання на одномісних великих санях, схожих на таблетку. Зорбінг - спуск з гори по спеціально обладнаній трасі всередині величезного кулі. Також катання на собачих упряжках, на квадроциклах, стрибки на велику вертикальну подушці (Big-airbag) та багато іншого.

Тому, побувавши в Карпатах, відчувши атмосферу та енергетику сили предків, древніх традицій ви відпочинете від міської суєти, отримаєте масу приємних вражень, величезний заряд енергії та здоров'я.

Новости