Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вишивка хрестом міста 13

Рубрика: міста Опубліковано 25.02.2014 · Коментарі: 2 · На читання: 3 хв · Перегляди:

Post Views: 1 336

Доброго часу доби!

Сьогодні ми знову відправимося в подорож і на цей раз в чудове місто Прага.

Скажу чесно, до того, як я сіла писати цю статтю, я абсолютно нічого не знала про Прагу. Єдина асоціація, яка виникає у мене при цьому місті, це Карлів міст. І знаєте, я була дуже здивована, коли дізналася, що це шостий за відвідуваністю місто в Європі. Насправді це зовсім не дивно, адже це місто менше постраждав під час Другої Світової війни, ніж інші, а значить багато історичних місць вдалося зберегти в первинному вигляді. У місті можна зустріти досить знатну колекцію найрізноманітніших архітектурних стилів - це Бароко, Готика, Ренесанс, Арт-Нуво і ультрасучасні стилі. Це місто не даремно вважається одним з найкрасивіших міст Європи, адже не дарма її називають «злата Прага», «кам'яна мрія», «місто ста шпилів». У ній жили і творили такі яскраві і неабиякі люди як Бетховен, Моцарт, Роден, Чайковський, Достоєвський і ін. Більш того, центр Праги, завдяки існуванню такої великої кількості пам'ятників культури був внесений до списку всесвітньої спадщини Юнеско.

Сьогодні Прага об'єднує в собі кілька районів, які раніше були окремими містами. І в кожному з них (а їх 15) є що подивитися.

Найпопулярніший туристичний містечко - це Старе місто з однією з найкрасивіших площ у Європі - Староміської. Особливо цікаве знання в Старому місті, гідне уваги - Староміська ратуша, відома своїми Астрономічними годинами. Навпаки ратуші височіє Храм Діви Марії Тинськая - духовний центр Старого міста.

Заслуговують на особливу увагу і настільки полюбив художникам, музикантам, туристам і продавцям сувенірів, пішохідний Карлів міст, і найбільший середньовічний замок у світі Празький Град, де можна пройтися по Золотий вуличці і Королівському саду, побачити Старий королівський палац, відвідати Собор Святого Вітта і храм Лоретта, монастирі святого Георгія і Страговский.

І це тільки мала дещиця того, що можна подивитися в Празі, адже є ще і Мала Сторона з безліччю палаців, парків і садів, а також відома Малостранська площа, на якій розташований Собор Святого Мікалуша і Петршінскій пагорб з однойменної вежею, і Нове місто, серцем якого стала Вацлавська площа з Національним музеєм, і звичайно, Вишеград.

А якщо ви побували в Празі і встигли полюбити її, ви можете вишити картину з її чудовими видами, і тоді спогади про неї завжди залишаться з вами.

І в цьому вам допоможуть схеми, які я сьогодні хочу запропонувати Вашій увазі.

Рубрика:   міста   Опубліковано 25

Іскуссніца Карлів міст Прага

Іскуссніца Карлів міст Прага

Panna ГМ 892 Прага

Panna ГМ 892 Прага

Золоте Руно ДЛ-007 Стара Прага

Золоте Руно ДЛ-007 Стара Прага

Прага Градчани

Прага Градчани

Злата Прага Староміська площа

Завантажити схеми вишивки Праги ви зможете тут .

З найкращими побажаннями, Олена Юдіна

Post Views: 1 336

Новости