Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

прісноводних перлів

Річковий (прісноводний) перли вирощують в устриці Hyropsis Cumingi, яка мешкає в Китаї, Японії і деяких регіонах США. Саме ці країни є країнами-лідерами з виробництва прісноводних перлів. Завдяки винаходу нової технології по культивуванню в прісній воді, в даний час в КНР виробляється близько 96% від світового обсягу прісноводних перлів, якість якого по ряду характеристик не поступається морському перлам.

Завдяки винаходу нової технології по культивуванню в прісній воді, в даний час в КНР виробляється близько 96% від світового обсягу прісноводних перлів, якість якого по ряду характеристик не поступається морському перлам

Не менш багатою історією культивування прісноводного перлів має Японія. Особливо відомий прісноводний перли рожево-червоних відтінків, що вирощується на озері Бива (Biwa), який відноситься до еталонів світових стандартів якості.

Практично весь перли, культивований в Японії і Північній Америці, залишається на їх внутрішніх ринках. Китай же є основним світовим експортером.

Прісноводний перли може бути найрізноманітніших форм і кольорів. Наприклад, колір може бути білим, рожевим, бузковим, пурпуровим, фіолетовим, персиковим або мати синюватий або сіруватий відтінки.

За розміром подібні круглі перлини можуть бути від 3 до 11 мм. Слід зауважити, що вкрай важко знайти ідеально круглу або майже круглу прісноводну перлину - всього лише близько 2% від усього перлового врожаю стають круглими. І далеко не всі з цих круглих перлин мають гарні ювелірними характеристиками.

Відмінною особливістю прісноводного культивованих перлів від морських перлів є вид затравки (імпланта) який і є каталізатором формування перлини. Якщо у всіх видах морських перлів таким имплантом є виточений з перламутру круглий кульку, то в прісноводому перлах - мантийная тканину молюска. Іншими словами, виробники жертвують однією з раковин, розрізаючи тіло молюска на маленькі шматочки, які в подальшому впроваджуються поблизу зони розмноження. Імовірність формування круглої перлини навколо безформною затравки мізерно мала.

З 2009 року на ринку можна зустріти прісноводний культивовані перли, який має в якості затравки кульку з перламутру (як у морських перлів). Але технології культивації ще не відпрацьовані до досконалості і якість такого перлів залишає бажати кращого.

На додаток до «звичайним» формам прісноводного культивованих перлів, можна зустріти такі «екзотичні» форми, як «хрест», «паличка», «монета», «серце» і т.д. Поєднання різних кольорів і форм прісноводних перлин, а також приваблива ціна робить їх серйозною альтернативою морському перлам.

Поєднання різних кольорів і форм прісноводних перлин, а також приваблива ціна робить їх серйозною альтернативою морському перлам

Інтернет-магазин «TRIADA PEARL» пропонує широкий вибір прикрас з прісноводним перлами, включаючи сережки , кільця , намиста , кулони , кольє , брошки , пуссети .

Новости