Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чорна перлина: фото, властивості, застосування, магія і кольору каменю

  1. походження
  2. Види і особливості
  3. Магічні і лікувальні властивості
  4. Прикраси з чорного перлів

При слові «камінь» зазвичай виникає асоціація з якимось холодним мінералом, але чорні перли теж вважається каменем, хоча має зовсім інше походження При слові «камінь» зазвичай виникає асоціація з якимось холодним мінералом, але чорні перли теж вважається каменем, хоча має зовсім інше походження. Природа створила і подарувала людям цю незвичайну і одночасно прекрасну сферу.

Опис цього каменю відомо з найдавніших часів, але і зараз не він втратив своєї значимості і популярності. Прикраси з нього вважаються дуже жіночними, а амулети мають магічні властивості і допомагають в лікуванні багатьох хвороб.

походження

Батьківщиною чорного перлів також вважається вода, а якщо точніше, то певні мешканці підводного світу - устриця Pinctada margaritifera, яка часто мешкає в водах Полінезії і самостійно виробляє вугільно-чорний пігмент. Від його кількості в результаті і залежить колір перлини.

Теоретично будь-який молюск може створювати чорні перлини, однак, необхідні компоненти вкрай рідко самостійно потрапляють в його раковину. Чорна перлина з'являється 1 раз на 15 тис. Раковин.

Найпопулярнішим і натуральним вважається чорний мінерал з острова Таїті. Саме в цих місцях його вигляд найближче до дійсно чорного кольору. Хоча трапляються й інші відтінки: синій, ліловий, зелений і навіть червоний. Але самим дорогими і цінними є камені переливчасто-синього відтінку.

Історія появи цього мінералу в Європі пов'язана з іспанським конкістадором Е. Кортесом, який привіз його з Нового Світу.

Види і особливості

Чорна перлина утворюється природним способом, але така подія швидше виняток, ніж правило. Тому для отримання більшої його частини використовують метод культивації (в раковину молюска, здатного створити мінерал чорного кольору, спеціально вводиться намистина, і створюються сприятливі умови для зростання перлини).

На сьогоднішній день є кілька видів культивується чорного мінералу.

  • «Tahitian» (Таїтянський перли)
    Цей сорт вважається найкрасивішим. Його виробляють з великих устриць (довжиною більше 30 см), тому і перлини виходять великого розміру і високої якості. Існує опис найбільшої в світі перлини, її діаметр становить 23 мм. Таїті - це центр, куди звозиться цей камінь з усією французької Полінезії. Подібні ферми з цим же видом устриць зараз є в Австралії, В'єтнамі, на Сейшельських островах, але вироблений там перли носить іншу назву.
  • «Cortez» (Перли Кортеса)
    Цей камінь вирощують за допомогою устриць Pinctada maxima і Pteria sterna в Каліфорнійській затоці. Особливістю цього виду є райдужні переливи. Серед таких перлин рідко зустрічаються вугільно-чорні, їх відтінки зазвичай світліші з кольоровими обертонами. Для цього виду є один унікальний спосіб, як відрізнити натуральні перли від підробки: він флуоресціює під ультрафіолетом.

Крім природного, нехай і за участю людини, способу отримання мінералу існує ряд методів зі зміною кольору вже готової перлини.

  • Застосування нітрату срібла. Це один з найстаріших методів затемнення перлин. Хімічна речовина проникає в перламутр перлини поступово, вступає в реакцію зі світлом і сульфідом водню і надає виробу глибокий чорний колір;
  • Опромінення рентгеном або нейтронами. Цей спосіб не однаково діє на морський і річковий перли. У морському - промені впливають тільки на ядро ​​перлини, надаючи їй блакитний або сіруватий відтінок. Річкові перли - під впливом опромінення придбає відтінки темніше, іноді з металевим відливом.

Вартість натурального каменю досить висока, проте, річкові перли цінується набагато нижче морського, хоча і має подібні характеристики. Часто в якості цього каменю за нижчою вартістю продаються вироби з гематиту. Ціна - це один із способів визначати підробку, але він не завжди дієвий.

Магічні і лікувальні властивості

Чорна перлина здавна заслужив звання містичного каменю, і в першу чергу воно обумовлене його темним кольором Чорна перлина здавна заслужив звання містичного каменю, і в першу чергу воно обумовлене його темним кольором. Вважається, що натуральний камінь заспокоює власника, дає йому можливість тверезо поглянути на речі, ретельно зважити всі аргументи і прийняти вірне рішення.

Натуральний камінь часто вважається жіночим мінералом. Саме власниці - жінці повною мірою розкриються всі властивості каменю. Молодим, одиноким дівчатам носити його не рекомендується, так як він символізує печаль і депресію.

Кому підходить цей мінерал ідеально, так це Скорпіонам зодіаку, за умови, що носити вони його будуть рідко. Також мінерал підійде розведеним жінкам і вдовам. Він допоможе подолати печаль і знайти свою пару. Для чоловіків же камінь приносить тільки біди і нещастя.

Чорні перлини добре поєднуються з сріблом і золотом, які посилюють магічні властивості. Такі вироби допомагають налагодити стосунки і знайти спільну мову з оточуючими, захищають від бід і надають життєвих сил, підвищують тонус організму і його імунітет, сприяють омолодженню.

Чорна перлина має здібності до лікування власника. Коли він втрачає своє сяйво, тьмяніє - це знак, камінь попереджає про наближення хвороби.

Прикраси з чорного перлів

Кожна чорна перлина унікальна за своїми параметрами, тому майстрам-ювелірам на створення намиста з натурального каменю часом йдуть роки. Необхідно перебрати тисячі претендентів, щоб знайти потрібні властивості каменю: колір, форма і розмір (12 мм). Цим і пояснюється нечувана ціна на ці вироби, вона може досягати 100 тис. Доларів.

З цього мінералу роблять всілякі прикраси, його відправляють і в золото, і в платину, і в більш дешеві метали (срібло, мідь) З цього мінералу роблять всілякі прикраси, його відправляють і в золото, і в платину, і в більш дешеві метали (срібло, мідь). Так як камінь сам по собі дуже гарний і будь-яка оправа виглядає виграшно, то немає потреби переплачувати за неї і відволікати увагу від самого перлів.

Часто для ювелірних виробів вибирають перлини з видимим дефектом: неправильна форма, нерівномірний колір. Багато людей вважають, що такі вироби мають свій характер, вони мають меншу вартість, але все одно неповторні.

Як і з чим носити перли. Прикраси з темним відтінком перлів підходять як для повсякденного одягу, так і для світських раутів. Перли - камінь досить крихкий і недовговічний, навіть при правильному догляді термін його життя не перевищує 200 років.

Якщо не звертати уваги на магічні властивості і знак Зодіаку, то чорні перли універсальний, він підійде до будь-якого вбрання і образу. Будь-яка сама вимоглива модниця зможе підібрати прикраси з чорного перлів на свій смак.

Новости