Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чорні та білі трюфелі: види грибів і класифікація, ціна на гриби в Росії, і в Москві

  1. Опис гриба і його розмір
  2. види трюфелів
  3. способи вирощування
  4. Трюфель гриб, ціна в Росії і в Москві
  5. Реалізація грибів

Найдорожчим і незвичайним грибом, безсумнівно, є трюфель Найдорожчим і незвичайним грибом, безсумнівно, є трюфель. Його ще називають «чорним алмазом». Цей гриб зустрічається досить рідко, і в ціновій категорії у нього немає конкурентів. Незвичайний присмак цього продукту оцінить не кожен, потрібно володіти витонченим смаком і бути справжнім гурманом, для того щоб повною мірою оцінити смакові якості цього дивного гриба.

Опис гриба і його розмір


Трюфель відноситься до роду сумчастих і виростає безпосередньо під землею, на відміну від інших видів грибів Трюфель відноситься до роду сумчастих і виростає безпосередньо під землею, на відміну від інших видів грибів. Форма у нього бульбоподібний, а консистенція м'ясиста. Дивлячись на фото трюфелів, складно уявити, що такий непоказний гриб, має таку високу ціну.

Розмір грибів буває різний - від зовсім маленьких до кілограмових. В основному зустрічаються розміром від волоського горіха до апельсина. Трапляються екземпляри і більшого розміру, наприклад, найбільший гриб в історії був знайдений в 1951 році, його вага склала 2,5 кг. У ресторанах воліють гриби розміром з м'яч для гольфу, його найлегше нарізати тонкими пластинками. Через високу ціну їх не готують в чистому вигляді, а посипають вже готові страви. Вони надають їжі незабутній аромат. Гамма ароматів у цього делікатесу дуже багатогранна, вона поєднує в собі горіховий аромат, і запах ягід, моху, і навіть лісової землі.

Зазвичай ці гриби збирають в лісах, але сама людина знайти їх не може так, як вони знаходяться під землею, на глибині 10-30 см. Для цих цілей використовують натренованих собак і свиней. Вони знаходять їх по запаху. Людина, який збирає і викопує трюфелі, називають тартюффайо. Після того як тварину знайшло гриб, тартюффайо обережно вручну його викопує.

види трюфелів



Існують більше сотні різновидів цього гриба, але найбільше цінуються білі і чорні.

Чорний ділиться на:

  • французький;
  • річний;
  • перигорский.

Чорний трюфель бульбоподібний або округлої форми. Зазвичай досягає розміром в діаметрі 3-9 см. Його поверхня від червонувато-коричневого кольору до чорного. М'якоть у нього щільна, сірого або рожево-коричневого кольору. Гриб має сильний аромат і приємний смак з невеликою гіркуватістю.

Білий ділиться на:

  • італійська;
  • пьемонскій.

Білий відноситься до самого рідкісного виду, тому цінність його вище, ніж у чорного Білий відноситься до самого рідкісного виду, тому цінність його вище, ніж у чорного. Білий трюфель зовні дуже нагадує «земляну грушу», у нього світла м'якоть з червоними прожилками і світла м'якоть. У білих аромат сильніший, ніж у чорних.

Не всі види цінуються самотнього дорого, є більш дешеві сорти, як правило, вони менш ароматні і поступаються за своїми смаковими якостями більш дорогим видам. Найбільш ароматними видами вважається перигорский і білий пьемонскій.

Ціна «чорних алмазів» залежить від безлічі факторів. Має значення вид, і вага гриба. А також час в яке він був зібраний і пору року. Аромат чорного делікатесу більш стійкий, ніж білого. Білий трюфель зазвичай кладуть в страви не потребують теплової обробки, так як запах з білого трюфеля швидко випаровується.

способи вирощування

  • тепличний;
  • у відкритому грунті.

Тепличний метод відрізняється високою вартістю і великими витратами електроенергії Тепличний метод відрізняється високою вартістю і великими витратами електроенергії. У теплицях для гарного врожаю необхідно підтримувати спеціальну температуру і вологість. У парники потрібно завести грунт з лісу і переробити її. Такий вид вирощування вимагає дуже великих вкладень і не завжди себе виправдовує.

На фермах у відкритому грунті ще маленькі паростки дуба заражають міцелієм, при цьому важливо зберігати максимальну стерильність. Для максимальної стерильності підприємцям необхідно купувати саджанці на спеціалізованих фермах. Вимоги до грунту теж досить непрості, вона повинна бути лужною і містити гумус. Догляд за паростками дуба, зараженими міцелієм, вимагає особливої ​​уваги. Перший час необхідно захищати рослину від бур'янів, при цьому забороняється використання гербіцидів. Крім дуба, трюфелі на фермах можна вирощувати на паростках ліщини та фундука .

Витрати на вирощування цього виду гриба чималі, доведеться вкласти дуже великі гроші. А прибуток потрібно чекати цілих шість років. Зате потім від клієнтів не буде відбою.

Трюфель гриб, ціна в Росії і в Москві



Скільки коштують трюфелі, і де їх можна купити Скільки коштують трюфелі, і де їх можна купити? Трюфель як гриб має дуже високу ціну. Висока вартість обумовлена ​​їх рідкістю, і складним методом збору. Трюфелі ще вирощують на спеціалізованих фермах, в штучних умовах вдається вирощувати тільки чорний трюфель. Технологія вирощування дуже складна, тому навіть на фермах ціна на цей продукт залишається високою.

В середньому ціни на трюфелі починаються від 500 $ і можуть перевищувати 5000 $. З них чорні 500-600 $, білі от 3000 $ до 5000 $.

Трюфелі можна купити без проблем в Росії, і в ресторанах Москви вам запропонують не одне блюдо, до складу якого входить цей дорогий продукт. Купити трюфелі в Москві зможе кожен, хто має в своєму розпорядженні необхідну суму. Найдорожчий - це білий вигляд, його ціна може доходити до декількох тисяч доларів за один екземпляр. У Росії ціна на цей продукт не низька і становить 65 тисяч рублів за кілограм. Середня ціна в ресторанах Москви коливається 5 $ за 1 гр. цього делікатесу.

У Росії можна купити не тільки самі гриби, а й їх міцелій. Наприклад, міцелій білих грибів коштує 560 рублів, міцелій чорних від 130 рублів. Ще в продажу можна знайти трюфельне масло за 700 рублів.

Ціна на білий трюфель в Росії починається від 65 тисяч рублів, ціна на чорний варіюється в межах 57 тисяч рублів. Найдорожчий екземпляр був проданий в Італії за 200.000 $. Вага гриба склав 1,5 кілограма.

Реалізація грибів

З попитом зазвичай не виникає проблем, так як цей продукт користуються великою популярністю. Елітні ресторани з радістю скуповують хороший товар і платять за це великі гроші. Власників ресторану навіть не збентежить той факт, що гриби були вирощені в штучних умовах.

гриб трюфель

Новости