Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Традиційні скандинавські солодощі: 3 смачні випічки для затишного вечора в колі сім'ї

  1. Булочки з корицею
  2. Норвезьке імбирне печиво
  3. Данські пончики
  • джерело:
  • shutterstock.com

Анна Раєвська Автор

Скандинавські країни традиційно асоціюються з казковою взимку і новорічними святами.

Всім відомо, що преславутий Санта Клаус живе в Фінляндії. Порадуй своїх близьких традиційної скандинавської випічкою і привніс ще більше новорічної атмосфери в свій будинок.

Булочки з корицею

Булочки з корицею неймовірно популярні м скандинавських країнах. А в Швеції настільки люблять kanelbulle, що 4 жовтня заснували спеціальний свято в їх честь!

Тобі знадобиться: 800 грам борошна, 400 мілілітрів молока, 200 г цукру, 150 г вершкового масла, 20 грам меленої кориці, яєчний жовток, пів чайної ложки солі, 15 грам дріжджів.

Як приготувати булочку з корицею: підігрійте молоко до 40 градусів і розведіть в ньому дріжджі, гарненько все розмішати. Додай розтоплене вершкове масло, сіль і цукор. Поступово додаючи борошно, замести тісто. Залиш тісто на 30 хвилин, а потім - розкачай його товщиною 3 мм.

Посип тісто цукром і корицею, а потім склади навпіл. Розріж його на довгі смужки так, щоб ширина становила 2.5-3 см. Скрути тісто в трояндочки і змасти жовтком. Випікати булочки при температурі 220 градусів п'ятнадцять хвилин.

В ТЕМУ: 8 традиційних різдвяних страв з різних країн світу

Норвезьке імбирне печиво

Тобі знадобиться: 450 грам борошна, 150 грам вершкового масла, 200 г цукру, 100 грам сиропу, 100 грам збитих вершків пів чайної ложки імбиру, гвоздики, перцю, кориці, 1 чайна ложка розпушувача.

Як зробити імбирне печиво: Змішай в сотейнику масло, цукор і сироп. Коли цукор розчиниться, охолодити солодку суміш, а потім додай вершки, більшу частину борошна, спеції і розпушувач. Замісити тісто, розкачай його до 3 мм товщини. Обов'язково виріж з нього різноманітні фігурки - чоловічків, сердечок та інше. Випікати печиво 10 хвилин (до золотистого кольору) при температурі 175 градусів.

В ТЕМУ: 5 цікавих варіантів страв для новорічного меню до 50 гривень

Данські пончики

Тобі знадобиться: 250 грам борошна, 100 грам вершкового масла, 3 яйця, 0,5 чайної ложки соди, 0,5 літрів нежирного кефіру, 2 столові ложки цукру, ванілін, сіль, кардамон, цедра лимона, апельсина за смаком.

Як зробити датські пончики: Збий жовтки з цукром і спеціями, а потім додай розтоплене масло, кефір. Просій борошно і змішай її з содою і додай до вершків, все перемішати. Потім збий білки в круту піну і додай їх в тісто і тут же починай смажити пончики на сковороді з додаванням соняшникової олії.

В ТЕМУ: 3 напою зі скандинавських країн, які зігріють тебе в новорічну ніч

Новости