Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Простий пиріг зі сливами

  1. Інгредієнти для тіста
  2. Інгредієнти для начинки

Кінець літа - відмінний час для домашньої випічки, адже на ринку повно ароматних фруктів, а прохолодні вечора раз у раз обіцяють душевні чаювання з скибочкою ароматної домашнього ласощі в колі рідних і друзів. Наш сьогоднішній рецепт пирога зі сливами - абсолютний чемпіон серед пирогів, адже готується він швидше шарлотки, а його кисло-солодкий смак і апетитний зовнішній вигляд закохує з першої зустрічі. Справжній порятунок, коли гості звалилися як сніг на голову!

Справжній порятунок, коли гості звалилися як сніг на голову

«Так Просто!» Розповість, як приготувати смачний пиріг зі сливами без зайвої метушні. Ніжний, ароматний, з особливою кислинкою і незабутнім післясмаком, він викличе небувалий захват у домашніх і гостей, а до смішного простий рецепт підкорить серце самої досвідченої господині.

Інгредієнти для тіста

  • 275 г борошна
  • 2 ст. л. цукрової пудри
  • 130 г вершкового масла
  • 2 яєчних жовтки
  • 1 трісок. солі
  • 60 мл крижаної води

солі   60 мл крижаної води

Інгредієнти для начинки

  • 10-12 слив
  • 50 г мигдальних пластівців
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 3 ст. л. кукурудзяної муки
  • 100 г цукрової пудри
  • 1 ч. Л. кориці
  • 0,5 ч. Л. меленого імбиру
  • цукрова пудра для посипання

приготування

  1. Вершкове масло охолодити, натри на тертці або дрібно наріж.
  2. Борошно просій, додай до неї цукрову пудру і дрібку солі. З'єднай борошно з вершковим маслом і ретельно перемішати, щоб суміш стала схожа на крихту.
  3. Додай в тісто жовтки, крижану воду і замісити тісто.
  4. Скачай готове тісто в кулю, оберни харчовою плівкою і відправ в холодильник на 25-30 хвилин.
  5. Зливи вимий, розріж навпіл, витягни кісточки і наріж ще на 4 частини.
  6. Розтопи вершкове масло в сотейнику, додай подрібнені сливи, цукрову пудру, кукурудзяну муку і прянощі. Вари на слабкому вогні до тих пір, поки сливи не придбають консистенцію джему. Готову начинку для пирога зніми з вогню і остудити.
  7. Мигдальні пластівці обсмажити на сухій сковороді до рум'яного кольору.
  8. Охолоджене тісто роздягли на 2 частини. Більшу половину розкачай, виклади в змащену маслом форму для запікання і сформуй бортики.
  9. Час, що залишився тісто розкачай і наріж невеликими смужками шириною 2,5 см.
  10. На основний корж уклади сливову начинку рівним шаром, присипаючи половиною мигдальних пластівців. З смужок тесту сформуй грати, украй нею начинку і присипаючи залишками пластівців.
  11. Випікати пісочний пиріг зі сливами в розігрітій до 180 градусів духовці 45-50 хвилин.
  12. Готовий пиріг посип цукровою пудрою і швидше подавай до столу. Приємного чаювання!

Цей сливовий пиріг настільки простий , Смачний і оригінальний, що неодмінно перетвориться в теплу домашню традицію і улюблене частування для дорогих гостей. Коли дні стають коротшими, а вечора - прохолодніше, здається, немає нічого кращого, ніж дружні посиденьки і тепла домашня випічка до чаю!

Можливо, у тебе є свій, перевірений роками рецепт ароматного пирога зі сливами або іншими сезонними фруктами? Швидше поділися своїми рецептами в коментарях, а наш рецепт ароматного серпневого пирога не забудь зберегти в закладках.

Автор статті

Христина Миронюк

Прихильниця живопису, особливо Моне і Клімта. Обожнює кіно, цінує музику на вінілі. Архітектура і скульптура - то, що надихає допитливу особистість цілодобово! Христина займається вивченням цифрових технологій для протезування в стоматології. Дівчина вибирає мінімалізм і простоту як в інтер'єрі, так і в житті. Надихаючий гірський вид і книга «Двадцять тисяч льє під водою» Жюля Верна - ось що потрібно для щастя нашому чарівному автору!

Можливо, у тебе є свій, перевірений роками рецепт ароматного пирога зі сливами або іншими сезонними фруктами?

Новости