Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кутаб з м'ясом (курячим фаршем і зеленню)

  1. склад
  2. Для тіста
  3. 1. Зробити тісто для Кутаба
  4. 2. Приготувати начинку з м'яса із зеленню
  5. 3. Розкачати тісто і зробити Кутаб
  6. рецепти чебуреків
  7. І рецепти Кутаба

Кутаб з м'ясом (курячим фаршем і зеленню) Кутаб з м'ясом (курячим фаршем і зеленню)   Кутаб з м'ясом (зелень і курячий фарш)   Кутаб - смачні плоскі печені пиріжки у формі півмісяця, які готують на сухій сковороді без масла, а потім змащують вершковим маслом

Кутаб з м'ясом (зелень і курячий фарш)

Кутаб - смачні плоскі печені пиріжки у формі півмісяця, які готують на сухій сковороді без масла, а потім змащують вершковим маслом. Начинки в Кутаба бувають різними і залежать від того, що в цьому будинку завжди під рукою. Тісто - як на пельмені, вареники або чебуреки. Мій рецепт - НЕ азербайджанський, але зручний і простий у приготуванні. Освоїти його зможе будь-яка господиня.

склад

на 7-10 штук (залежить від тонкості розкочування і діаметра, моє блюдце діаметром 15 см)

Для тіста

  • Борошно - 1,5-2 склянки;
  • Яйце - 1 велике або 2 маленьких;
  • Вода - 1/2 або 1/3 склянки;
  • Сіль - 0,5 чайної ложки.

Для начинки

  • Фарш курячий (нормальної жирності, а не дієтичний з грудки) або баранячий, свинячий, свинячо-курячий, індюшачий) - 200 г;
  • Базилік сушений (можна сушену м'яту або чорний перець, прованські трави) - щіпка;
  • Петрушка свіжа - 3-4 гілочки (можна 0,5 невеликий головки ріпчастої цибулі);
  • Сіль за смаком.

Масло вершкове (або топлене) для змазування Кутаба - 2 столових ложки.

1. Зробити тісто для Кутаба

  • З'єднати борошно, сіль, яйця і воду. Вимішувати тісто до гладкості. Воно повинно стати еластичним, гладким, що не прилипати до рук. Якщо тісто кришиться, змочіть руки водою і продовжуйте вимішувати. Якщо занадто сильно липне, то підсипте борошна.

Пропорції для тесту дано приблизно. Співвідношення борошна і рідкої частини тесту (яєць і води) залежить від властивостей конкретної борошна і розміру яєць. Яйця можна повністю замінити водою і навпаки (зробити тісто тільки на яйцях).

  • Готовому тесту дати постояти хвилин 15-20. Потім розділити на 6-8 частин (скачати в кульки) і розгортати їх по-черзі. Невикористані кульки тесту накрити кришкою або пакетом, щоб не засохли.

2. Приготувати начинку з м'яса із зеленню

  • Курячий фарш посипати базиліком, додати дрібно нарізані листя петрушки (попередньо відокремивши їх від стеблинок). Посолити. Добре перемішати.

Якщо хочете покласти ріпчасту цибулю, то його треба або натерти на тертці, або ізмельчітьв кухонному комбайні / блендері). Нарізану цибулю не встигне пропектися в процесі приготування. Зелену цибулю можна просто нарізати.

3. Розкачати тісто і зробити Кутаб

  • Шарик тесту тонко розкачати (дуже тонко, як зможете, тільки так, щоб він не надривався, а то весь сік витече). Вирізати по блюдця кружечки (у мене було блюдце діаметром 15 см).
  • На половину кожного кружка викласти 1 столову ложку начинки (відступивши від краю близько 1 см для защипування). Накрити начинку другою половиною тіста і защипи краю (щільно, якщо руки або краю тесту підсохли, злегка змочіть пальці водою). Важливо якісно защипи краю, інакше смачний бульйон буде витікати з Кутаба на суху сковорідку, зіпсує нам процес). Можна не просто міцно притиснути один до одного краю Кутаба, але і зробити красиву хвилясту лінію, як у вареників (якщо не вмієте, дивіться, як це робиться).

4. Запечь Кутаб на сковороді

  • Хорошу чавунну сковорідку (найпростішу, але якої ви регулярно користуєтеся) розігріти (сухий, масла наливати не треба). Викласти на суху сковороду Кутаб. Обсмажувати на невеликому вогні до появи коричневих плям (дуже сильно засмажувати не треба, начинка встигає пропектися). Потім перевернути і обсмажити з другої сторони. Цікаво, що їх можна чіпати і навіть перевертати кінчиками пальців, які не обпалюється (але, все одно, будьте обережні, краще дерев'яною лопаткою).

5. Змастити Кутаб маслом

  • На плоску тарілку викласти вершкове масло, на нього - гарячий Кутаб. Масло розтечеться, вмочуючи в нього пензлик, змастити Кутаб і зверху (або просто перевернути іншою стороною в масло. Взагалі, спосіб змазування може бути і іншим, як вам зручно.

Чи готові Кутаб краще їсти відразу, гарячими вони особливо хороші, такий бульончик там всередині соковитий і смачний! (Не облийтеся, випийте його). Якщо ж ви печете багато Кутаба, змащені маслом треба або накривати целофаном, або класти в пакет. Там їх тверда після випічки корочка пом'якшиться, а пакет не дасть волозі випаруватися. Остигнули Кутаб смачніше розігрітими (мікрохвильовка або в сковорідці під кришкою).

Остигнули Кутаб смачніше розігрітими (мікрохвильовка або в сковорідці під кришкою)

Готові Кутаб з м'ясом і зеленню, змащені маслом

Готові Кутаб з м'ясом і зеленню, змащені маслом

Кутаб з м'ясом і зеленню

Кутаб з м'ясом і зеленню

Хвилястий край Кутаба утворюється при защипування їх таким же способом, як і при приготуванні вареників.

Чебуреки - близький родич Кутаба. Тільки вони смажаться в маслі, а Кутаб на сухій сковороді. І тому, це більш корисний і не менш смачний пиріжок, ніж чебурек. А якщо хочете порадувати себе соковитими і ситними чебуреками, ось вам рецепти:

рецепти чебуреків

чебуреки грецькі ;

Чебуреки прості на швидку руку ;

чебуреки (Тісто з горілкою).

І рецепти Кутаба

Кутаб з картоплею (Ще зелень і морквина). І солодкі Кутаб з бананами і апельсинами і яблучно-бананове (Теж дуже смачно).

І   солодкі Кутаб з бананами і апельсинами   і   яблучно-бананове   (Теж дуже смачно)

Кутаб з чаєм

Поділися з друзями!

Новости