Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Грузинська кухня

Календарна зима вже закінчилася, але весняного тепла ще не вистачає, тому іноді тягне з'їсти що-небудь гаряче, ситне, смачне. І зараз саме час згадати грузинську кухню, здатну зігріти кого завгодно одними спогадами, не кажучи вже про цілком конкретні страви. У центрі нашої уваги хінкалі.

Детальніше «Що поїсти в Тбілісі. Хінкалі »

Що таке хачапурі, знають всі. Цей грузинський фаст-фуд неймовірно популярний в самій Грузії і далеко за її межами. Про смак навіть і говорити не буду, так як, по-перше, вже про це розповідала тут , А, по-друге, вся грузинська кухня по визначенню смачна і виливає аромати, здатні змусити почати трапезувати навіть дуже ситої людини. Від одних назв слюні течуть: хінкалі, сациві, чахохбілі, купати, аджапсандал, чкмерулі, пхали, чашушулі ... Звичайно, людині, яка не знайома з грузинською кухнею, ці назви можуть говорити тільки про те, як гарний грузинську мову. Але ось коли спробуєш, забути вже не вийде. Так відбувається і з хачапурі.

Детальніше «Хачапурі аджарські»

В один із днів перебування в Тбілісі я вирішила відправитися на екскурсію по Військово-грузинській дорозі до підніжжя справжньою святині Кавказьких гір - Казбека.

Мене терзали деякі сумніви: я взяла рекламку на вулиці і не перевірила, що це за туристична компанія, їхати було далеко і високо, а висота напружувала, так гід якось не вселив довіри - молодий хлопець, який з нього екскурсовод. Але гід мамою поклявся, що це буде найкраща екскурсія в моєму житті, що я побачу таку красу, який раніше не бачила, і що вже в 8 вечора ми будемо в Тбілісі. Час повернення і можливий майстер-клас з приготування хінкали переважили чашу терезів на користь поїздки і я завантажилася в газель.

Детальніше «Особливості грузинської гостинності. Частина 2"

Частина 2

Як театр починається з вішалки, так і будь-яке місто починається з аеропорту або вокзалу, на який ви приходите. Митниця - багаж - таксисти - зміна картинок за вікном машини - місце вашого проживання. А далі знайомство з визначними пам'ятками і дослідження нетуристичних куточків. Моє знайомство з Тбілісі почалося з повітряної гавані, але оскільки я обережний турист, бронюючи гостьовий будинок, я замовила і зустріч в аеропорту.

І ось після м'якого приземлення пройдена митниця, отриманий вже значно поважчав після Франфурта валізу і очі з тривогою (а раптом про мене забули, а на годиннику-то 4 ранку) шукають табличку з моїм ім'ям серед зустрічаючих. За табличкою, списаного до мене іменами інших гостей, виявилася маленька грузинська дамочка, яка до мого безмежного здивування буркнула «hello» і жестом запросила йти за нею, всю дорогу до машини зберігаючи мовчання.

Детальніше «Особливості грузинської гостинності. Частина 1"

Частина 1

Я не уявляю собі грузинську кухню без волоських горіхів, втім, так само, як і грузинські господині. Вони додають горіхи в усі страви, починаючи від закусок і закінчуючи десертами (нечисленними, правда). Навіть в супи додаються горіхи. В якихось стравах вони є основним компонентом, в якихось тільки добавкою, але кожної страви вони надають особливий маслянистий смак і терпкий аромат.

На Дезертірском ринку в Тбілісі волоські горіхи займають центральне місце і продаються мішками, всяких квітів і розмірів. До речі, в хід йдуть і перегородки, і шкаралупа волоського горіха. Якщо я правильно зрозуміла, на перегородках наполягають домашній коньяк, а поки волоський горіх ще зелений, з нього, разом зі шкаралупою, варять відмінне варення.

Детальніше «Грузинські мотиви. Баклажани з горіхами »

Баклажани з горіхами »

Мабуть, Стамбул і Тбілісі завжди будуть займати перше місце в моєму хіт-параді кухонь світу: багатство спецій, ароматів, смаків, фарб, свіжих продуктів, смачного хліба і секретів приготування дивовижного м'яса. Чисте гірське повітря Тбілісі, його околиць та теплий запах Босфору і Мармурового моря в Стамбулі. Знаменита грузинська гостинність і турецьке достаток. Загалом, довго можна порівнювати два міста, але сьогодні мова піде про Тбілісі.

Не знаю, як у вас, а в мене при словосполученні «грузинська кухня» виникає одна чітка асоціація - «хачапурі». І тільки потім згадуються шашлик, сациві, курча «тютюну», чахохбілі ... Хачапурі - це спогади з дитинства, коли ми з батьками відпочивали в Кобулетті-Батумі. Хачапурі - це хрусткий хліб і м'який, липучі, солонуватий сир (власне, «хачо» в перекладі сир, а «пури» - хліб). Хачапурі - це аромат і смак, від якого рот наповнюється слиною і ніщо в світі не може змусити вас відмовитися покуштувати шматочок, а потім ще і ще, поки не залишиться ні крихти. Ну ви зрозуміли - я дуже люблю хачапурі і це не просто коржик з сиром? .

Детальніше «Що поїсти в Тбілісі. хачапурі »

Ну ви зрозуміли - я дуже люблю хачапурі і це не просто коржик з сиром?

Новости