Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Націоналісти заблокували консульства Росії в чотирьох містах України через вибори президента РФ

У неділю, 18 березня, правоохоронні органи не пускають до будівлі посольства Росії в Києві охочих проголосувати на виборах президента РФ. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відомо, що всім прибулим до виборчої дільниці бажаючим зробити вибір на голосуванні поліція пояснюють, що в будівлю пускають тільки співробітників дипустанови.

Крім цього, посольство РФ в Україні в Twitter повідомило, що "співробітників посольства, в тому числі членів виборчої комісії, в будівлю пропустили безперешкодно".

Націоналісти продовжують пікетувати російські посольства в Києві і Харкові, де повинні бути відкриті виборчі дільниці, а в Одесі поліція заблокувала будинок діпконсульства РФ.

Будівля посольства України в Києві посилено охороняють правоохоронці. В даний час обстановка спокійна. У кварталі є спостерігачі СММ ОБСЄ.

У Харкові активісти "ВО Свобода", "Правого сектора", "Нацкорпуса" та інших націоналістичних організацій почали пікет перед генеральним консульством Росії.

Перед входом встановлені щити з плакатами "Росія = війна", "Вибори на крові" та іншими. За словами учасників акції, вони мають намір не допустити проведення голосування на території консульства.

Відзначається, що будівля оточена співробітниками Нацгвардії і поліції, а рух транспорту на прилеглих вулицях перекрито.

В Одесі півтора десятків співробітників поліції перекрили доступ і проїзд до будівлі генкосульства. Проїзд через кордон можуть здійснювати тільки жителі довколишніх будинків. З ранку представників радикальних громадських організацій біля будівлі генконсульства не було.

Чи відкрився ділянку для голосування поки не відомо, оскільки в консульстві поки не відповідають на телефонні дзвінки.

У той же час у Львові націоналісти блокують міське консульство РФ. Активісти повідомили, що мають намір стоять під будівлею до 20:00.

Активісти повідомили, що мають намір стоять під будівлею до 20:00

Як повідомляв MIGnews.com.ua, вибори президента в Центральному регіоні РФ стартували о 7:00 за київським часом. Перші виборчі дільниці на території Росії відкрилися ще в 22:00 за київським часом 17 березня - на Камчатці та Чукотці.

Новости