Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як підібрати шпалери на кухню за кольором

  1. якість шпалер
  2. колір шпалер
  3. малюнок шпалер
  4. Меблі для шпалер
  5. Відео про підбір шпалер

Кухня - символ домашнього вогнища, місце, де кожен день збирається сім'я для прийому їжі, чаювань, розмов. Приміщення повинно бути затишним і функціональним. Створити неповторну атмосферу допомагає правильний вибір шпалер для стін. Ми розповімо вам як підібрати шпалери на кухню за кольором і які фаткори потрібно враховувати при виборі.
Кухня - символ домашнього вогнища, місце, де кожен день збирається сім'я для прийому їжі, чаювань, розмов

Покриття повинне відповідати вимогам краси, смаку, поєднуватися з меблями, а також бути якісним, зносостійким. Для зручності господині важливо, щоб шпалери можна було мити, вони легко очищалися, що не вбирали бруд, прослужили багато років.

Для того щоб зробити правильний вибір, необхідно знати кілька правил, підказок і хитрощів. Без сумнівів, керуючись цією інформацією, ви придбаєте саме те, що потрібно.

якість шпалер

Ідеальним рішенням для кухні будуть вінілові, флізелінові або шпалери з скловолокна.

  • легко мити
  • Переносять навіть чистку миючими засобами і щіткою
  • Чи не вбирають бруд
  • Щільні, що дозволяє клеїти їх навіть на неідеальні стіни. Нерівності, шорсткості нічого не будуть помітні
  • З ними легко працювати. Чи не мнуться, не рвуться
  • Величезна кількість рішень за кольором, фактурі, малюнку
  • Виробники пропонують варіанти під фарбування. Деякі екземпляри можна фарбувати до 15 разів. Це дуже зручно, якщо захочеться оновити інтер'єр або освіжити колір

Це дуже зручно, якщо захочеться оновити інтер'єр або освіжити колір

Дешевший варіант - це паперові шпалери з просоченням, на вініловій основі або зі спіненого вінілу. Такий ремонт на кухні не прослужить довго. Шпалери тонкі, недоліки стіни будуть видні. Потрібно покривати на ідеальні стіни, вбирають бруд, бояться вологи, чищення. Більше підходять для вітальні, спальні, коридору, дитячої.

Чи не підійдуть для кухні шпалери на натуральній основі: бамбукові, тканинні, з листя рослин. Вони не витримають навантаження, швидко прийдуть в непридатність. Хоча, звичайно, вони не можуть не привертати екологічністю, натуральним виглядом. Краще їх використовувати в інших приміщеннях квартири.


Для того, щоб покупець не заплутався в магазині і вибрав те, що дійсно потрібно, виробники передбачили легку і зрозумілу систему позначень.

Для кухні слід вибирати шпалери з високим рівнем світлостійкості, вогнестійкості, водостійкості, миються.

колір шпалер

Існує кілька правил, дотримуючись яких, непростий вибір кольору стане для вас легким завданням.

  • Визначитися з квітами і відтінками допоможе схема. Вибираємо сектор. Два сусідніх будуть спорідненими, допоможуть створити затишне, ненав'язливе, розслаблюючу рішення. Сектор навпаки - доповнює. Застосовується для додавання яскравих нот, контрастів в інтер'єрі.
  • Для не великих за площею приміщень рекомендується вибирати світлі відтінки. Бежевий, кремовий, слонова кістка, колір шампанського змусять кухню здаватися просторіше.
  • Господарі великої кухні можуть сміливо зупинитися на темних відтінках. Коричневий, насичені сірий, фіолетовий, густий бардовий зроблять приміщення затишніше.
  • У випадку з довгою і вузькою кімнатою можна застосувати нехитрий прийом. Для довгої стіни вибираємо світлі шпалери, а для короткої темний відтінок. Так приміщення тепер не буде виглядати, як тунель або вагон поїзда.
  • Якщо кухня у вашій квартирі виходить на сонячну сторону, в приміщенні багато світла, не слід вибирати яскраві, кричущі шпалери. На сонці вони стануть ще яскравіше, почнуть дратувати. Краще зупинитися на спокійних тонах. Залиту сонцем кімнату, охолодять ніжні блакитні, сині, зелені кольори.
  • У приміщенні з вікнами на північ зазвичай не вистачає світла, тепла. Ситуацію виправлять шпалери золотого, жовтого, помаранчевого, коралового. Не бійтеся додати яскравості.

малюнок шпалер

У цьому допоможе зонування шпалерами. Наприклад, насиченим або контрастним кольором можна виділити зону їдальні, розставити цікаві акценти за допомогою фотошпалер.

Виробники пропонують шпалери-компаньйони. Вони доповнюють один одного, один варіант йде з малюнком, інший однотонний. Так можна одну стіну прикрасити шпалерами з малюнком, а на іншу піде однотонний компаньйон.

Так можна одну стіну прикрасити шпалерами з малюнком, а на іншу піде однотонний компаньйон

Меблі для шпалер

Безумовно, кухонні меблі та шпалери повинні створювати гармонійний дует, поєднуватися. Рекомендується спочатку придбати гарнітур, стіл, стільці, і тільки потім вибирати шпалери. Справа в тому, що вибір кольорів, фактур шпалер, звичайно, набагато ширше. Краще підбирати шпалери до кухні, а не кухню до шпалер. Це простіше і логічніше.

Якщо в інтер'єрі ви хочете звернути увагу на меблі, то віддайте перевагу шпалерам спокійних тонів, непомітних малюнків. На їх тьмяному тлі меблі буде виділятися.

Якщо ж кухонні шафки, гарнітур мають недоліки, ви не хочете робити на них акцент, то тоді зверніть увагу на стіни за допомогою цікавих фактур, малюнків, кольору.

На закінчення хотілося б сказати, що політ фантазії ніхто не обмежує. Можливості та пропозиції будівельного ринку зараз такі широкі, що зможуть здійснити будь-яку задумку.

Відео про підбір шпалер

Читайте далі:

comments powered by HyperComments

Новости