Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Санкційні загрози США не знизять інтерес покупців до російського зброї, вважає експерт

ФОТО ПРЕС-СЛУЖБИ МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ РОСІЇ

Намагаючись захистити свої позиції на світовому ринку озброєнь, США перейшли на мову погроз, проте обіцянки застосувати санкції по будь-якого приводу знецінили цей інструмент тиску, заявив «Економіці сьогодні» директор Центру стратегічної кон'юнктури Іван Коновалов.

Раніше офіційний представник Держдепу Хізер Науерт заявила, що Вашингтоні виключають можливості введення обмежувальних заходів проти своїх партнерів і союзників за покупку російських зенітно-ракетних комплексів С-400 «Тріумф». Крім того, вона назвала угоду між Москвою і Анкарою з купівлі цих ЗРК «суперечить принципам НАТО».

Коновалов підкреслив, що сьогодні С-400 - кращий зенітно-ракетний комплекс в світі, здатний працювати по всіх видах повітряних цілей. Він перевершує будь-які аналоги, які стоять на озброєнні в США.

Росія успішно відновлює свої позиції на близькосхідному ринку озброєнь, в тому числі завдяки «Тріумфу». Контракти Росії з Туреччиною, Іраком і Єгиптом, а також переговори з Саудівською Аравією і Катаром про покупку С-400 змусили американців побоюватися за свої позиції на ринку.

У Вашингтоні стали розуміти, що правила гри змінюються, і вирішили перейти до погроз, але обіцянки застосувати санкції по будь-якого приводу знецінили цей інструмент тиску і їх перестали боятися. Це підтверджує досвід Туреччини, яка, незважаючи на санкційні ризики, успішно реалізує контракти з Росією, вважає експерт.

«У Держдепі продовжують спроби реалізувати установку, раніше дану Трампом. Її мета - відбити ринок озброєнь для своїх виробників, щоб створити робочі місця і отримати нові замовлення. Саме тому американські політики і шантажують санкціями весь світ », - уклав Коновалов.

Новости