Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Опис: Похід в Альпи «Трекінг навколо Монте-Рози + Маттерхорн»

У вартість туру входить: У вартість туру не входить:

  • послуги інструктора-провідника;
  • триразове харчування на треку;
  • прокат групового спорядження;
  • групова аптечка.
  • харчування в кафе / ресторанах;
  • оформлення шенгенської візи;
  • проживання в кемпінгах / хостелах / гірських притулках;
  • переїзди / підйомники.

BORDER = 0>

Бронювання місця і оплата Для бронювання місця в групі досить заповнити анкету, купити квитки і внести передоплату € 100, оплата залишку здійснюється вже в Мілані в EUR (€).

Додаткові витрати становитимуть приблизно € 200-250 і частково залежать від ваших уподобань в поході. В основному це будуть витрати на переїзди, кемпінги і додаткове харчування. Ми намагаємося зменшити додаткові витрати, але це не завжди можливо.

Куди прилітати і де місце зустрічі учасників Група зустрічається з інструктором в Мілані, або в Червінія (куди можна дістатися на автобусі з Мілана), якщо ви прилетить значно пізніше. В Мілан краще прилетіти в першій половині дня, але можна прилетіти і пізніше (навіть вночі). Головне, щоб ви встигли на автобус о 7:00 (вранці другого дня походу) до Червинии з Мілана, до якого з аеропортів добиратися 1-2 години.

Перед походом ми надішлемо вам детальні інструкції, так що ви зможете без особливих проблем зустрітися з інструктором. Тільки обов'язково зв'яжіться з нами перед покупкою квитків і пам'ятайте, що краще прилетіти на день раніше, ніж спізнитися на автобус (якщо запізниться літак) і наздоганяти групу.

В Мілан ми повернемося в останній день походу о 20:35 на автовокзал Lampugnano, звідки ще приблизно 1,5-2 години добиратися до аеропортів Мілана. Теоретично можна скоротити останній день походу і рано вранці виїхати в Мілан (бути в Мілані після 10:30), але так ви втратите ще один день в Альпах.

Теоретично можна скоротити останній день походу і рано вранці виїхати в Мілан (бути в Мілані після 10:30), але так ви втратите ще один день в Альпах

Документи, валюта, зв'язок Для відвідування Італії і Швейцарії вам знадобиться діючий закордонний паспорт (він повинен бути дійсний ще 6 місяців з моменту закінчення нашого походу) і шенгенська віза, яку потрібно буде заздалегідь отримати (зазвичай на це йде близько 30 днів). Ми надамо необхідні документи для візи (опис маршруту англійською та дані про ночівлі), але документи вам потрібно буде здавати самостійно (якщо до цього ніколи не здавали, ми надамо вам пораду).

Якщо у вас є біометричний паспорт, для відвідування Італії і Швейцарії вам віза не знадобиться (для громадян України, Молдови і Грузії).

За час нашої подорожі ми відвідаємо 2 країни - Італію та Швейцарію, на території яких можна і потрібно буде розраховуватися в євро (EUR). Не дивуйтеся, хоч в Швейцарії і ходять швейцарські франки, але в прикордонній зоні вони без проблем приймають євро. У більшості випадків можна буде розрахуватися кредитною карткою, за рідкісним винятком.

Зв'язок поки найбільша проблема даного маршруту, так як купувати 3 різні сім-карти не зовсім раціонально. Тому рекомендуємо купити travel-sim, яку можна доповнити wi-fi в кафе і кемпінгах (для зв'язку з рідними цього цілком достатньо).

Погода і спорядження Як завжди, актуальний прогноз погоди буде за 3-4 дні до початку походу, більш ранні прогнози вкрай не точни.Ми намагаємося вибирати найменш ажіотажний період, коли в горах відносно мало туристів. Це накладає свій відбиток на походи навколо Монте-Рози в різні пори року.

Літо На початку літа в Альпах вже досить тепло, хоча все ще можна зустріти сніг вище 2000 метрів (особливо на затінених ділянках). Температура повітря в гірських долинах піднімається вище +20 вдень, але в міру набору висоти вона може опускатися до +10 (на продуваються перевалах). При цьому вночі в долинах температура може опускатися нижче +5 (можливі навіть заморозки). Практично всі ночівлі у нас заплановані в гірських долинах, так що по ночах має бути відносно тепло (хоча багато від погоди залежатиме).

Осінь В горах все ще тепло і вдень часто температура перевалює за +20, вночі прохолодніше, але температура рідко опускається нижче +5 в гірських долинах.

У високих горах практично завжди можливі опади, так що варто особливу увагу приділити захисту від вологи (взуття на хорошій мембрані, мембранна одяг + плащ-пончо, який закриває вас і рюкзак одночасно). При цьому на початку літа перевали частково вкриті снігом, так що обов'язкові гамаші (чохли на ноги, які захищають від попадання снігу всередину взуття). Крім цього обов'язково потрібно взяти трекінгові палиці, похід насичений підйомами та спусками.

Ось посилання на прогноз погоди, які будуть актуальні за 3-4 дні до початку походу: Брей-Червінія - Breuil-Cervinia Церматт - Zermatt Теодулхорн (3469 метрів) - Theodulhorn / forecasts / 3469

Проживання та харчування У поході ми будемо ночувати в наметах, при цьому часто ми будемо зупинятися в кемпінгах, де буде гарячий душ і wi-fi. У поході у нас будуть гарячі сніданки (солодкі каші з сухофруктами, або макарони з сиром), обіди (каші з м'ясом, або бутерброди з сиром і ковбасою) і вечері (супи / борщі) + чай, шоколад, печиво. При цьому частина продуктів ми будемо докуповувати в дорозі, розбавляючи наш раціон місцевими продуктами (сиром і вином).

Частина продуктів ми привеземо з собою, розраховуйте на це при покупці квитків. Їх вага складе до 5 кг і ми постараємося їх передати вам перед вильотом, або попросимо купити самостійно (ваші витрати на продукти ми віднімемо з вартості походу).

Знижки на походи При ранньому бронюванні у нас діють акційні знижки, які фіксуються в анкеті в момент її заповнення. Кількість акційних місць обмежена, так що рекомендуємо заповнювати анкети, як тільки ви вирішите їхати з нами. Крім акційних, у нас є звичайні знижки, які ви можете вибрати при заповненні анкети (за компанію, досвід і т.п.). Акційні знижки не підсумовуються зі звичайними знижками, ми вибираємо найбільшу знижку при визначенні кінцевої вартості.

Новости