Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

В Україні з сьогоднішнього дня починається перехід на біометричні паспорти

У нових паспортах українців, які досягли 18 років, з'являться електронні носії / Фото УНІАН

14 липня 2016 р законодавчий акт був прийнятий Верховною Радою, 3 серпня його підписав президент, передає 112 Україна .

Даний закон, зокрема, передбачає:

- чітке розмежування видів документів з імплантованим безконтактним електронним носієм і без нього;

- запровадження обов'язку оформлення паспорта громадянина України після досягнення 14-річного віку;

- введення посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, і проїзного документа особи, якій надано додатковий захист;

- введення карти трудового мігранта як документа, що посвідчує особу іноземця або особи без громадянства, які мають намір займатися підприємницькою діяльністю в Україні, і що підтверджує законні підстави для проживання в Україні.

Згідно з цим законом, тепер для оформлення закордонного паспорта, дипломатичного, службового і ряду інших документів будуть використовуватися оцифровані відбитки пальців рук. У той же час для оформлення паспорта громадянина України вносити оцифровані відбитки пальців рук будуть тільки за згодою особи.

Читайте також Аваков запевняє, що перші ID-карти 14-річним будуть оформлятися безкоштовно

Внутрішні паспорти тепер видаватимуть кожному громадянину України, який досяг 14-річного віку. Паспорт буде оформлятися на 4 роки особам, які не досягли 18 років, а всім іншим - на 10 років. Нові паспорти громадян України матимуть вигляд пластикової картки 54 х 85,6 мм, виготовленої з багатошарового полімерного матеріалу (полікарбонату). Вони міститимуть текст українською та англійською мовами. У них не будуть робити офіційні свідоцтва про реєстрацію шлюбу і його розірвання, проте кожному з подружжя будуть видавати свідоцтво про шлюб. Важлива деталь - в паспорт громадянина України, який досяг 18-річного віку, буде вбудований безконтактний електронний носій, в який будуть вносити засоби електронного цифрового підпису.

Також закон визначає порядок оформлення документів для постійного проживання громадян України за кордоном. Крім того, встановлюється вартість адміністративної послуги з оформлення засвідчують особу.

Закон також надає кожному українцю право мати не більше двох закордонних паспортів.

Читайте також Рада схвалила обов'язковий перехід на біометричні паспорти з 14 років

Серед іншого, документ визначає перелік документів, що дають право громадянину України на виїзд з України і в'їзд в Україну. Такими документами відтепер є:

- паспорт громадянина України для виїзду за кордон (закордонний паспорт);

- дипломатичний паспорт України;

- службовий паспорт України;

- посвідчення особи моряка;

- посвідчення члена екіпажу;

- посвідчення особи на повернення в Україну (дає право на в'їзд в Україну).

Відзначимо, також з сьогоднішнього дня неможливо продовжити термін дії закордонного паспорта . У разі закінчення терміну дії закордонного паспорта слід оформити новий паспортний документ. У разі необхідності термінового виїзду в Україну генконсульство може оформити посвідчення особи на повернення в Україну.

У той же час закордонні паспорти, термін дії яких вже продовжений, залишатимуться дійсними на термін, на який вони були продовжені.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости