Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Другий шанс від Критика Бориса: Gastroli

Колонка виходить за підтримки мінеральної води Fiuggi

Вода з джерела Фьюджі - цінний дар природи. При щоденному вживанні вона зберігає молодість за рахунок глибокого очищення організму. Мінеральна вода Fiuggi - справжній і надійний символ престижу для тих, хто прагне кожен день зміцнювати здоров'я простими і натуральними засобами.
fiuggi.su

З часом останнього відвідування «Гастролей» їх антураж, екстер'єр та інтер'єр не змінювалися. До того ж, поки перечитував цей текст, я звернув увагу на свою ж оцінку у вигляді «п'ятірки за інтер'єр». Корисно перечитувати свої старі статті. І ціна за морс не змінювалася - півлітра за 250 рублів.

Офіціантка, людина «першого контакту» тут - це окрема пісня. Людина, від якого хочеться або піти геть або відразу повіситися. Особа без жодної емоції. Маска. Перша фраза у двері - «Здрастуйте, ви будете один?». Друга (яка була відповіддю на мій невинне запитання, куди можна сісти) - «Куди хочете». І все. Ні пропозиції напоїв, ні хоч якоїсь привітності. Чи не офіціант, а наглядач. Я відсуваю в сторону серветку зі склянкою, які заважають мені читати меню, вона строго повертає на місце. Хочеться запитати: «Чим я перед вами завинив?» На ногу наступив в 2012 році? Таке буває - людина робить начебто хороші речі, але з таким обличчям, що все позитивне (прийом одягу в гардеробі або позбавлення столу від зайвої посуду) відразу ж сходить нанівець. Коли усміхнений молодий чоловік підійшов з питанням «А може бути кава?», Я навіть зрадів, що більше не підійде та дівчина. По суті, за годину нашого спілкування - всього один прокол: приносить вже відкриту пляшку води (0,5 «Fiuggi», 250 руб.) І наливає за столом. Вперше за рік така помилка, це ж базове правило - відкривати воду при гостя. На другий день - інша зміна, жодного проколу, і все прекрасно - від входу до підслуханих розмов. Я навіть помітив невелику, але показову прикмету: тим гостям що говорять «севіче», офіціант відповідає так само; мені, що просив Севіче, повторює з Е. Не поправляючи, що не умнічая, не ставлячи гостя в незручне становище. Блиск. Я б на такого офіціанта спеціально «ходив».

Меню стало зовсім доросле, з гарячими стравами під 700 рублів, так що і попит з кухні при середньому чеку в 2000 рублів вже інший. Гастробарі нині дорожче ресторанів. Меню і раніше було велике, але зараз розмір виправданий популярністю. Навіть вдень, без ланчів, сидить майже половина залу. Напевно, тут смачно.

Напевно, тут смачно

Пробую новинки. Тартар з яловичини з кістковим мозком (420 руб.) - як я люблю: невелика порція, але тільки м'ясо, без якихось доповнень, крім огіркового завитка. І який кубик еталонний, я прямо замилувався. Дуже добре.

Дуже добре

Севіче з морського окуня і креветки (540 руб.) В рахунку фігурує як «сібас і креветка». Упевнена в собі класика, в міру зухвала, в міру кусюча і дуже бадьорить. І доповнень мінімум - отримуєш, і платиш, за те, що і купував. Є така категорія рекомендацій, рівна фразі «заслуговує окремого відвідування» - підходить для тих, хто пробує це блюдо вперше. Почавши знайомство з цього (в даному випадку) севиче, у вас буде сформований про нього потрібний базис і уявлення. Потім можна і авторські варіації є, типу буряк / кутовий жир / окіст нутрії.

Потім можна і авторські варіації є, типу буряк / кутовий жир / окіст нутрії

Суп з бичачих хвостів (350 руб.). Теж новинка! Аромат-то який! Яка чистота, тонкість і одночасно насиченість бульйону, яка сочевиця аль-денте, які растомленние волокна і найлегший хрест найтоншої нарізки горохових стручків! Найсучасніший, найцікавіший, найдоросліший гамою вражень і самий «хвостатий» суп за багато років. І сметана йому йде як ніякому іншому.

І сметана йому йде як ніякому іншому

Сирний суп (370 руб.). На тижні, коли я писав цей текст, повернув на кухню аж три сирних супу, в різних місцях (і навіть в різних містах). Це було чи просто гидотою або прісним картопляним пюре - без вершкового або натяку на сир. Так ось, брав я цей суп в «гастролі» чисто зі злісними цілями. Виявилося, немає. Легкий і зовсім сирний. Дуже гарний.

Дуже гарний

Різотто зелене з булгура з качкою (450 руб.). Не можу зрозуміти, в чому підступ, але саме різотто абсолютно чумового смаку. Той випадок, коли проста каша несе в собі цілий розповідь, історію чи роман ... І качка, зі своїм вікіпедійно-канонічним приготуванням вивірена настільки, що її фото можна вішати на те Ларусса.

І качка, зі своїм вікіпедійно-канонічним приготуванням вивірена настільки, що її фото можна вішати на те Ларусса

Дім-сами з креветками (380 руб.) Просто добре виконані. Нарівні з пробувати місяць тому під другий «Компанії» . Блюдо для тих, хто розуміє відмінності тесту дім-самов від равіолі або пельменів.

Блюдо для тих, хто розуміє відмінності тесту дім-самов від равіолі або пельменів

Томлений яловичий бік (650 руб.) - ода лаконічності. На тарілці немає нічого зайвого. Переповнене смаком м'ясо (растомленное так, що його можна їсти ложкою), переповнене смаком трюфелів картопляне пюре і переповнений смаком трюфельний соус. Часом вже здається, що і м'ясо трюфельне, і тарілка трюфельна, і то блюдо, що буду їсти після цього яловичого боки - теж трюфельне. І не потрібно тут чортового розмарину або стирчать віял чіпсів. Просто м'ясо з пюре. Вчіться.

Вчіться

Тарт з бакинських лимонів (290 руб.). Все просто, очікувано, зрозуміло, все на вищому рівні. Навіть якщо подивитися, як пісочне тісто поводиться на вилці.

Навіть якщо подивитися, як пісочне тісто поводиться на вилці

Чізкейк з печеним ананасом (250 руб.). Дивно, але це - саме ніяке блюдо і перша «четвірка» по суті. Дитячий сирок. Якісний. Солодкий. Іншого смаку я не знайшов.

Від двох зірок і попадання на карту Бориса «Гастролі» відокремлювали тільки курси під назвою «Позитив і привітність для чайників. Початковий і середній рівень ». З іншого боку, ці курси не так і дороги (по кодовому слову # боріскрітік знижка 20%), так що, сміливо вручаю все дві. Адже кухня і враження у нас котируються вище сервісу та розміру порцій.

Забронювати столик

Колонка виходить за підтримки мінеральної води Fiuggi.

Вода з джерела Фьюджі - цінний дар природи. При щоденному вживанні вона зберігає молодість за рахунок глибокого очищення організму. Мінеральна вода Fiuggi - справжній і надійний символ престижу для тих, хто прагне кожен день зміцнювати здоров'я простими і натуральними засобами.
www.fiuggi.su

Перша фраза у двері - «Здрастуйте, ви будете один?
Хочеться запитати: «Чим я перед вами завинив?
» На ногу наступив в 2012 році?
Коли усміхнений молодий чоловік підійшов з питанням «А може бути кава?

Новости