Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Час "Ч" для Саакашвілі: Порошенко вже дуже скоро може повторити шлях Януковича

Тяга президента Порошенко і генпрокурора Луценко до розкішного життя дає підстави припустити: нинішня влада може повторити долю Віктора Януковича Тяга президента Порошенко і генпрокурора Луценко до розкішного життя дає підстави припустити: нинішня влада може повторити долю Віктора Януковича ...

Про це йдеться в статті в німецькому виданні Deutsche Welle.

Другий тиждень в центрі уваги українського суспільства - розкішний зимовий відпочинок двох головних сімейств України - Петра Порошенка та Юрія Луценка. Відкинувши убік зайву скромність, в новорічні свята вони віддалися водних процедур в люксових апартаментах на Мальдівах і Сейшелах. Тепер же Порошенко і Луценко щиро дивуються з приводу негативної реакції українців. Мовляв, гуляли на зароблене і задеклароване. Сам же факт того, що це все відбувалося під час війни в Україні, їх, схоже, навіть і не збентежив.

Відпочинок під грифом «секретно»

Зимовий вояж двох сімейств відбувся в режимі секретності. Напередодні від'їзду президентської родини на Мальдіви і прокурорської сім'ї на Сейшели не було ніяких офіційних повідомлень. Тільки після того, як журналістам спецпроекту «Схеми» радіо «Свобода» стали відомі подробиці цих двох дорогих поїздок Порошенко і Луценко, в Адміністрації президента і Генпрокуратурі підтвердили сам факт такого відпочинку. Але цифри, озвучені розслідувачів, - близько 500 тис. Доларів, витрачених на тижневий тур на Мальдіви, і близько 50 тис. Євро за відпочинок на Сейшелах - сторони поки не поспішають підтверджувати.

Обидві «відпочиваючі» сторони - люди небідні. Порошенко - мільярдер. Сімейство Луценко - мільйонери. Вони, поза всяким сумнівом, можуть собі багато чого дозволити. Тим більше, і перший, і другий публічно неодноразово говорили про свою фінансову допомогу фронту. Здавалося б, які можуть бути до них претензії? Так, в країні йде війна. Так, на фронті гинуть люди. Але життя адже на цьому не закінчується, як резонно дають зрозуміти українцям Порошенко і Луценко. І, звичайно ж, вони в чомусь мають рацію. Як праві і ті, хто вважає, що відпочинок «по-багатому» президентського і прокурорського сімейств це - явний перебір.

В тему - Куди будуть бігти Юра Сейшельські і Петя Мальдівський, коли в українського народу увірветься терпець?

Втім, у всій цій історії з Сейшелами-Мальдивами вражають не стільки суми, витрачені сім'ями Порошенко і Луценко на відпочинок, скільки відсутність елементарних і спокійних пояснень з цього приводу. Президент і генеральний прокурор - люди державні, вони служать суспільству. І люди мають право у них запитати і про деталі їх відпочинку за кордоном, і про фінанси, витрачених на Мальдіви і Сейшели, і про те, на кого було покладено керівництво державою в їх відсутність. На багато питань поки відповіді немає. І, очевидно, не буде. Адже тих, хто вимагає відповідей, за версією президентських ботів в мережі, долають заздрість і лівацький запал.

По стопах Януковича

За часів президентства Віктора Януковича про його пристрасті до розкоші ходили легенди. Золоті батон і унітаз, туфлі з крокодилячої шкіри і страуси в особистому маєтку стали символом епохи четвертого глави української держави. «Донецькі» разом з тодішнім президентом любили шикувати і демонструвати свою перевагу. Вони були впевнені в своїй силі і навіть не допускали думки про те, що все це може в один момент зникнути. У цьому ж, схоже, впевнена зараз і команда Петра Порошенка.

В тему - Соня Кошкіна: Мальдіви - це символ верховної корупції Порошенко, як золотий унітаз Януковича

Про туфлях і страусів нинішніх керівників української держави поки нічого не відомо. Але Мальдів і Сейшел цілком достатньо для того, щоб зробити певні висновки. Влада Порошенко все більше втрачає почуття реальності. Той же Юрій Луценко запевняє, що зимовий острівний відпочинок за 50 тис. Євро в Україні може собі дозволити будь-який представник середнього класу. Що дозволяє зробити висновок: або генпрокурор і українці живуть у двох різних державах, або ж керівник ГПУ знає про вітчизняний бізнес набагато більше за інших.

Тяга президента Порошенко і генпрокурора Луценко до розкішного життя дає підстави припустити: команда Петра Порошенко може закінчити так само, як і команда Віктора Януковича. Адже в 2013 році українці виходили на Майдан в тому числі і тому, що відчували несправедливість, яку демонструвала тодішня команда. Запит Революції гідності на чесну і відкриту владу залишається нереалізованим. В умовах війни на сході країни це сприймається ще гостріше.

загрузка ...

Час «Ч» для Саакашвілі

4 лютого Михайло Саакашвілі відновлює протестні акції в Києві. Ще півтора місяці тому це були марші за імпічмент президента. Тепер анонсується вже марш за майбутнє і відставку Порошенко.

В тему - 4 лютого буде оголошено план дій з демонтажу старої, прогнилої і порівняли системи - Богуцька

Екс-президент Грузії, як відомо, дуже тонко відчуває політичну кон'юнктуру. Ймовірно, акцент на відставці президента зроблений не випадково. Нинішній президент України все більше втрачає підтримку серед українців. Згідно з останніми соцопитуваннями, президентський рейтинг Петра Порошенка вже нижчий за рейтинг Юлії Тимошенко - 7,6% проти 8,7% глави «Батьківщини».

Зимові канікули на Мальдівах, очевидно, ще більше підірвуть довіру до нинішнього глави держави. І в цьому, звичайно ж, допоможе Михайло Саакашвілі. Для екс-президента Грузії зараз ідеальний час для початку контрнаступу на владу Порошенко - Луценко. Відпочивши на островах президент і генпрокурор - зручна мета для нього. До того ж, на відміну від своїх опонентів, Саакашвілі є що втрачати - він виявився на порозі екстрадиції до Грузії, де його чекає тюремний термін в три роки.

Будь українська влада сильніше і помудрує, та й не відпочивала б вона по Сейшелах і Мальдівах, у Саакашвілі не було б шансу на лідерство в протестному русі. Зараз же для Міхо - «зоряний час».

Здавалося б, які можуть бути до них претензії?

Новости