Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як провести час на Мальті, не витративши ні євроцента

  1. Практика англійської мови прямо на вулиці
  2. середньовічне місто
  3. Слідами древніх колісниць
  4. Єдине озеро на острові
  5. Дотик до легенди
  6. стародавні стежки
  7. мегалітичні храми

Мальта - це добре, а безкоштовна Мальта - ще краще. Кому не хочеться заощадити, нехай і під час відпочинку? Ціни на Мальті схожі з московськими, але завжди є можливість торгуватися.

Пам'ятки Мальти чекають вас на кожному кроці, адже весь острів - це історія. Його навіть можна обійти пішки, якщо дуже постаратися.

Зовсім необов'язково платити за розваги або купувати квитки, щоб подивитися на стародавні замки. Сьогодні ми розповімо вам, як добре провести час на Мальті, відвідати незвичайні місця і не заплатити за це ні євроцента.

Практика англійської мови прямо на вулиці

Практикувати англійську на Мальті можна безкоштовно, так як це один з офіційних мов населення. Частіше запитуйте перехожих дорогу або котра година, не соромтеся.

середньовічне місто

Відвідайте місцеві фестивалі безкоштовно, головне - надягніть зручне взуття. На Мальті протягом всього року проходить безліч фестивалів - музичний, середньовічний, фестиваль феєрверків. Платити доведеться лише за їжу. Але ж не хлібом єдиним!

До слова, 29 червня по 15 липня на вулицях столиці розгорнеться масштабний Malta International Arts Festival з музичними концертами, інсталяціями, театральними постановками та майстер-класами.

Слідами древніх колісниць

Борозни доісторичних візків в Clapham Junction, San Gwann досі ставлять у глухий кут вчених своїм походженням. Вік цих слідів близько 4 тисяч років. Історики припускають, що такі борозни служили каналами для збору питної води. Уфологи (вивчають феномен НЛО) ж приписують їм інопланетне походження. Дуже вражаюче видовище, до того ж безкоштовне. Обов'язково до відвідування.

Єдине озеро на острові

Грунт на Мальті суха і кам'яниста, річок немає, тому до єдиного озера в заповіднику Ghadira на острові злітається більше 200 видів птахів, багато з яких занесені в Червону книгу. Найбільше скупчення птахів доводиться на зимовий період. Приїжджайте в заповідник з листопада по травень, в решту часу він закритий.

Дотик до легенди

Одна з найцікавіших печер на Мальті - печера Каліпсо на острові Гозо. За легендою, саме тут Одіссей, повертаючись додому в Ітаку, потрапив до німфи Каліпсо і в мережах її любові прожив на острові 7 років.

Як дістатися: зі столиці Мальти в місто Шаро їхати на автобусі №307, а далі 2,5 км. пішки.

Дорога того варто - на шляху до печери вас чекають красиві місця і вид на бірюзове море.

стародавні стежки

Острови Мальта і Гозо створені для піших прогулянок, тільки не забудьте включити крокомір, щоб потім оцінити масштаби. Величні скелі Дингли, мис Делімара, маяк Джордан будуть доступні вашому погляду абсолютно безкоштовно. Під час прогулянок ви побачите доісторичні споруди, заховані в скелях каплиці, рибальські села і звичайно ж, навколишнє острова море.

мегалітичні храми

Ще одна загадка Мальти - найдавніші споруди, невідомо звідки з'явилися. Місцеві жителі не вірили, що ці храми могли побудувати люди, звідси взялися легенди про позаземні вторгнення і, наприклад, людях-велетнів. Вхід всередину платний, але майже скрізь споруди можна оглянути і зовні. Квиток для студентів коштує 4,5 євро, дорослим - 6 євро. Офіційна інформація про відвідування храмів і музеїв на сайті .

бонус:

Коли опинитеся в місті Сент-Джуліанс, обов'язково зайдіть в школу EF на екскурсію. Це корисно і теж безкоштовно!

Кому не хочеться заощадити, нехай і під час відпочинку?

Новости