Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

сухарі

  1. Користь сухариків по-домашньому
  2. шкода сухарів
  3. Калорійність сухариків і БЖУ
  4. Хімічний склад
  5. тонкощі приготування
  6. Сфера застосування
  7. Рецепти приготування сухариків зі смаком

Сухарики здавна були популярним ласощами, і звичайно їх вживали вприкуску з   чаєм Сухарики здавна були популярним ласощами, і звичайно їх вживали вприкуску з чаєм . Поступово корисні домашні сухарі замінили покупні з різними смаками і ароматами. Але ж до складу покупних сухарів входять різноманітні трансжири, підсилювачі смаку, консерванти і ароматизатори, які негативно впливають на організм людини. Замінити такий шкідливий фастфуд можна за допомогою тих же сухарів, тільки в домашній інтерпретації.

Користь сухариків по-домашньому

Домашні сухарі не тільки в своєму складі не містять шкідливих компонентів, але і володіють певними корисними властивостями. У складі сухарів, приготованих в домашніх умовах, багато клітковини , Яка робить позитивний вплив на травну систему.

Також в хімічному складі продукту присутні амінокислота лізин , вітаміни групи В , натрій , калій , залізо , кальцій . Іншими словами, всі корисні і поживні речовини, якими володіє свіжий хліб , В повному обсязі зберігаються після сушки. Багато дієтологів і гастроентерологи стверджують, що сухарі набагато корисніше для організму, ніж свіжоспечений хліб. Саме завдяки високій корисності і повній відсутності шкоди продукт стали додавати в свій раціон люди, що бажають схуднути, а також провідні ЗСЖ. Варто відзначити, що пшеничні сухарики менш корисні, ніж житні. В житніх сухарях більше поживних і корисних речовин при низькій калорійності .

Продукт легко перетравлюється організмом, саме з цієї причини його часто призначають доктора в післяопераційний період, після важких захворювань або важких отруєнь - продукт з високим вмістом вуглеводів , Отже, він стимулює вироблення енергії, при цьому ніякого перевантаження на шлунково-кишкового тракту не проводиться.

шкода сухарів

По суті шкоду сухариків мінімальний. Посилюватися негативний вплив на організм може тільки через порушення технології виробництва. В процесі домашнього приготування до продукту не додають добавки штучного походження, але сам процес приготування може перетворити продукт з корисного у шкідливий. Не рекомендується смажити сухарі на сковороді в рослинному маслі, в процесі такого приготування продукт насичується канцерогенами, які можуть спровокувати розвиток ракових клітин. Найкорисніший і ефективний спосіб приготування продукту - це сушка скибочок з хліба в мікрохвильовій печі або в духовці. Після сушіння дозволяється трохи скропити їх оливковою олією і додати якісні натуральні спеції за смаком.

Ще одна шкода продукту - це ненормований вживання. Звичайного хліба багато з'їсти складно, а ось сухариками похрумтіти - запросто, що в результаті може спровокувати стрімке набір ваги. Саме з цієї причини рекомендується навіть корисний продукт вживати в міру, без фанатизму.

Калорійність сухариків і БЖУ

невеликі шматочки   білого хліба   , Які надавали сушінні, є чудовим перекусом, доповненням сніданків, вечерь, їх часто додають в салати, крем-супи, а якщо їх подрібнити, то просто незамінні для панірування невеликі шматочки білого хліба , Які надавали сушінні, є чудовим перекусом, доповненням сніданків, вечерь, їх часто додають в салати, крем-супи, а якщо їх подрібнити, то просто незамінні для панірування.

Продукт досить калорійний, отже, його вживання потрібно дозувати.

Сто грам сухарів з білого хліба насичують організм 331 кілокалоріями. У складі продукту зазначається БЖУ :

Сто грам сухарів з житнього хліба насичують організм 336 кілокалоріями. У складі продукту зазначається БЖУ в кількості:

  • вуглеводи - 70 грам;
  • жири - 1 грам;
  • білки - 16 грам.

Хімічний склад

Можна приготувати житні або пшеничні сухарики, які сухарі корисніше? Давайте розбиратися. У хімічному складі житніх сухарів відзначаються вітаміни: Н , РР , О 9 , В 2 , О 6 ; мінерали: кобальт , ванадій , мідь . У хімічному складі пшеничних сухарів відзначаються вітаміни: Е , РР, В2, В 1 (Позитивно впливають на функціонування серцево-судинну систему) і численні мінерали, серед яких фосфор , Мідь, йод , залізо .

тонкощі приготування

Рецептів сухарів по-домашньому неймовірну кількість, а ось основні принципи - незмінні. Як зробити сухарі корисними і поживними? Один з найпростіших і надійних способів - це в духовці підсушити подрібнені шматочки хліба.

У процесі сушіння продукт втрачає як мінімум 2/3 обсягу вологи, отже, від ступеня вологості самого хліба безпосередньо залежатиме тривалість сушіння.

Температура в духовці повинна бути 120 градусів. Деко ставиться не в холодну, а в попередньо прогріту духовку. В середньому продукт дійде до готовності за півгодини. У разі, якщо приготувати продукт потрібно якомога швидше, температура в духовці повинна бути 200 градусів, ось тільки обов'язково сухарі через 5 хвилин потрібно буде перевернути, в іншому випадку вони згорять. Чи можна сухарі приготувати в мікрохвильовці? Звичайно можна, процес приготування буде набагато швидше, головне - правильно вибрати режим.

Сфера застосування

Сухарики активно використовують в кулінарії у вигляді грінок, подрібнених сухарів або у вигляді панірувальних сухарів Сухарики активно використовують в кулінарії у вигляді грінок, подрібнених сухарів або у вигляді панірувальних сухарів. Грінки ідеально доповнить крем-супи, різноманітні пюре. Для приготування грінки скибочку хліба потрібно підсмажити на сковороді з невеликою кількістю оливкової олії, часнику , розмарину і іншими спеціями. Звичайні сухарі чудово доповнять овочеві супи, м'ясні гарніри, салати з сухарями і навіть десерти.

Панірувальні сухарі - висушені шматочки хліба в духовці і подрібнені в крихту, активно використовуються в приготуванні таких страв, як: кольорова капуста в сухарях, відбивна в сухарях, філе в сухарях, котлети в сухарях, київська котлета і т.д.

Як приготувати? М'ясо, фарш або овочі готуємо (маринуємо, заправляємо спеціями), ставимо мисочку зі збитим яєчним жовтком і мисочку з сухарями, можна також використовувати борошно. Спочатку потрібно занурити продукт в яйце, потім в борошно, знову в яйце, потім в хлібну крихту. Якщо потрібен більш щільний панірувальний шар, процес з хлібної крихтою можна провести двічі - але не варто захоплюватися, так як продукт може вийти в результаті з яскраво вираженим хлібним смаком.

Рецепти приготування сухариків зі смаком

Часом хочеться з'їсти чогось смачного, цікавого, і при цьому нешкідливого для організму. У такі моменти можна приготувати смачні і ароматні сухарики.

Спосіб перший: для приготування потрібно взяти одну булку білого або житнього вчорашнього хліба, 4 столових ложки якісної і натуральної томатної пасти , Спеції, свіжу петрушку і кріп (За бажанням можна додати і інші види зелені), 4 столових ложки якісного оливкової олії. Спочатку потрібно подрібнити хліб на зручні довгасті скибочки. Тепер приступаємо до приготування заправки: змішати томатну пасту зі спеціями, або змішати оливкове масло зі спеціями і зеленню. Викласти шматочки хліба на деко, змастити їх отриманими заправками і відправити в попередньо розігріту духовку на півгодини.

Другий спосіб: для приготування потрібно взяти одну булку вчорашнього хліба, бажано житнього, спеції за смаком, оливкова олія, часник. Часник очистити, пропустити через прес, змішати з оливковою олією і спеціями. Скибочки хліба рясно змастити заправкою, після подрібнити на більш зручні довгасті шматочки і відправити в розігріту до 120 градусів духовку для сушки.

Важливо - даний варіант не підходить для експрес-сушіння при температурі 200 градусів, так як часник горить і надає продукту гіркий смак. У процесі приготування скибочки потрібно регулярно перевертати.

Отримані сухарики ідеально доповнять салати, крем-супи, м'ясні страви, овочеві рагу.

Третій спосіб - до пиву : Для приготування потрібно взяти одну не свіжий булку хліба, спеції, олію та зелень. Хліб розрізати кубиками 1х1, рослинне масло змішати зі спеціями і зеленню, влити отриману суміш в пакет поліетиленовий, додати туди хлібні шматочки і ретельно струснути, щоб заправка рівномірно розподілилася по хлібу. Перед тим як зав'язати пакет, потрібно переконатися, що в ньому залишилося повітря, змішувати заправку з скибочками хліба буде значно простіше. Перекласти просочився хліб на деко і помістити в духовку з температурою 200 градусів на півгодини. Періодично їх потрібно перевертати, щоб не підгоріли.

Способів приготування такого універсального ласощі неймовірну кількість: і з сиром, і солодкі, і т.д. Потрібно тільки пам'ятати, що найголовніше - це корисний продукт, без додавань шкідливих компонентів. Вживайте тільки якісне!

Більше свіжої і актуальної інформації про здоров'я на нашому каналі в Telegram. підписуйтесь: https://t.me/foodandhealthru

Як зробити сухарі корисними і поживними?
Чи можна сухарі приготувати в мікрохвильовці?
Як приготувати?

Новости