Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Голодування для схуднення

Дуже часто, для того щоб скинути вагу, дівчата практикують голодування. Сьогодні ми б хотіли більш детально вивчити дане питання і дізнатися: чи справді можна схуднути за допомогою голодування, як це правильно робити, а також в чому користь і шкоду голодування.

Сьогодні ми б хотіли більш детально вивчити дане питання і дізнатися: чи справді можна схуднути за допомогою голодування, як це правильно робити, а також в чому користь і шкоду голодування


Голодування користь і шкода

Відповіді на питання про те, що приносить голодування: користь чи шкода - однозначно сказати неможливо, так як кожен організм людини дуже індивідуальний і тому, узагальнити це питання не можна. Голодування може нести в собі як користь, так і шкоду.

користь голодування

Користь голодування полягає в тому, що ви можете скинути максимальну кількість ваги за один день голодування. Результати голодування для схуднення показують, що за один день голодування можна втратити від 100 грам до 1-го кілограма ваги і більше. Голодування - найефективніший спосіб схуднення.

Крім максимального результату в схудненні, голодування буває і лікувальним. Лікувальне голодування застосовується для того, щоб очистити свій організм, зокрема: очистити шлунок і кишечник, позбутися від тяжкості внизу живота і вивести токсини. Це допоможе не тільки схуднути, але і допоможе здоров'ю.

шкода голодування

Тепер про негативний момент голодування. Перше, що тут необхідно відзначити, що голодування підходить далеко не всім людям, і при цьому, ваш організм може на голодування відреагувати як схудненням, так і навіть навпаки - набором ваги.

Існує гіпотеза, що часті і тривалі голодування дуже шкідливі як для здоров'я, так і для фігури. Мотивують це тим, що при голодуванні організм відчуває стрес, і якщо такі стресові ситуації відбуваються дуже часто, організм починає заготовлювати собі запаси у вигляді жиру, щоб так сказати, «прогодувати» самому себе в голодний період. Таким чином можна зробити висновок, що голодування може завдати два шкоди: стрес організму і зайву вагу.

Крім того, дієтологами був встановлений ще один факт, що після тривалого голодування вага, втрачений за цей період, може повернутися назад, причому навіть на 5-10 кілограм більше, ніж був спочатку. Щоб цього не сталося, після голодувань необхідно підтримувати режим правильного харчування і застосовувати фізичні вправи.

Щоб цього не сталося, після голодувань необхідно підтримувати режим правильного харчування і застосовувати фізичні вправи


Як правильно голодувати щоб схуднути

Просте голодування, як правило, проводитися один, максимум два дні на тиждень. Деякі дівчата застосовують дводенне голодування поспіль, але це ми вважаємо дуже екстремальним. Голодувати один раз в тижнів не тільки можна, а й навіть корисно. При голодуванні наш шлунок переварює всі залишки їжі і розвантажується, тому в цей день він день просто відпочиває. Голодування не рекомендується проводити при наявності певних хронічних захворювань, після перенесених захворювань (якщо голодування не призначив вам лікар), а також в період епідемій грипу і ГРВІ, так як при голодуваннях організм втрачає свої захисні функції і здатність протистояти вірусам слабшає.

Одноденне голодування для схуднення

Принцип одноденного голодування полягає в тому, що рівно добу ви не приймаєте ніяких продуктів харчування, окрім води. За день необхідно випивати не менше 2-ух, а влітку не менше 3-ох літрів мінеральної негазованої води. Голодування на воді, для схуднення - найкращий тип голодування, при цьому непотрібно плутати голодування з розвантажувальним днем, так як це різні поняття. При голодуванні прийом їжі виключається повністю, коли при розвантажувальних днях їжа приймається в обмежених кількостях і строго певного переліку.

Сухе голодування для схуднення

Крім того, існує ще один вид голодування - сухе. При такому типі голодування, забороняється навіть прийом води. Сухе голодування проводиться тільки один день, але тільки в тому випадку, якщо його призначив вам ваш лікар-дієтолог.

Голодування для схуднення 21 день

Якщо ви зважилися на тривале голодування, то вам знадобиться сила-волі - величезна сила-волі. При тривалому голодуванні для схуднення забороняється їсти будь-яку їжу, дозволяється пити тільки питну воду, в необмежених кількостях. Крім того, в даний період необхідно робити клізми наступним складом: 1 ст. ложку кухонної солі розвести в 1-1,5 літрів води, температура якої не повинна перевищувати температуру тіла. На першому тижні клізми робляться щовечора, на другому тижні - через день, на третій - 2 рази на тиждень. Кожен день вам необхідно гуляти на свіжому повітрі не менше двох разів на день по півгодини. Щовечора приймайте теплі ванни, температура води якої повинна відповідати температурі вашого тіла.

Виходити після 21-денного голодування необхідно поступово. Про те як правильно виходити з голодування ми розповімо окремо.

Більш детальну інформацію про лікувальне голодування вам розповість лікар.

Новости