Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Міністерство охорони здоров'я Архангельської області :: Програма "Земський лікар"

  1. Програма "Земський лікар"

Програма "Земський лікар"

В Архангельській області триває реалізація програми «Земський лікар». Виплата в розмірі 1 мільйона рублів надається лікарям, працевлаштуватися в медичні організації, розташовані в сільських населених пунктах або робочих селищах.
Програма успішно функціонує з 2012 року. За п'ять років в проекті взяли участье 235 осіб.
У числі основних завдань програми - залучення фахівців для розвитку сільської охорони здоров'я і допомогу медикам у працевлаштуванні за фахом.
- Спочатку в програмі могли взяти участь лише особи до 35 років, але в 2017 році умови змінилися, і вік був збільшений до 50 років. Обов'язковою критерієм до кандидатів є вища освіта. Для отримання виплати лікаря необхідно укласти договір з регіональним Міністерством охорони здоров'я із зобов'язанням працювати протягом п'яти років в конкретної медичної організації на повну ставку. При цьому немає ніякого обмеження за програмними цілями використання отриманих коштів, - зазначив начальник відділу кадрової політики та державної цивільної служби Андрій Кликов ..
В даний час земських лікарів чекають в Холмогорском, Верхнетоемском, Пинежской, Лешуконском, Мезенском, Виноградівському, Плесецькому, Коношського, Онежском, Вілегодском районах Архангельської області.
Не виключається можливість зміни умов отримання цієї виплати у 2018 році в частині обмеження кола учасників програми «Земський лікар», а також переліку медичних організацій.


← На головну сторінку

Новости