Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Претензія про повернення грошей неправомірно утримуваних

  1. Претензія про повернення грошей неправомірно утримуваних

Претензія про повернення грошей неправомірно утримуваних продавцем. При відмові продавця передати індивідуально-визначену річ покупець має право пред'явити продавцю вимоги.

У разі невиконання зобов'язання передати індивідуально-визначену річ у власність, у господарське відання, в оперативне управління або у оплатне користування кредиторові останній вправі вимагати відібрання цієї речі у боржника і передачі її кредитору на передбачених зобов'язанням умовах. Це право відпадає, якщо річ вже передана третій особі, яка має право власності, господарського відання або оперативного управління. Якщо річ ще не передана, перевагу має той з кредиторів, на користь якого зобов'язання виникло раніше, а якщо це неможливо встановити, - той, хто раніше пред'явив позов.
У разі невиконання зобов'язання передати індивідуально-визначену річ у власність, у господарське відання, в оперативне управління або у оплатне користування кредиторові останній вправі вимагати відібрання цієї речі у боржника і передачі її кредитору на передбачених зобов'язанням умовах

Замість вимоги передати йому річ, яка є предметом зобов'язання, кредитор має право вимагати відшкодування збитків.

Вимоги покупця, пов'язані з розірванням договору, усуненням порушень його умов, недоліками товару, відшкодуванням збитків, передаються продавцеві в письмовій формі з додатком необхідних документів, які обгрунтовують ці вимоги (документ, що засвідчує факт купівлі щодо товарів, на які встановлено гарантійні терміни або терміни придатності (служби), технічний паспорт або інший замінюючий його документ, гарантійний талон, а також документи, що підтверджують недоліки товару і збитки, завдані покупцеві у зв'язку з неналежною якістю товару).

Відсутність у покупця касового або товарного чека або іншого документа, що засвідчують факт і умови покупки товару, не є підставою для відмови в задоволенні його вимог і не позбавляє його можливості посилатися на показання свідків на підтвердження укладення договору і його умов.

У разі, якщо продавець, який одержав суму попередньої оплати у визначеному договором купівлі-продажу розмірі, що не виконав обов'язок щодо передачі товару споживачеві у встановлений таким договором термін, споживач за своїм вибором має право вимагати:

  • передання оплаченого товару у встановлений ним новий термін;
  • повернення суми попередньої оплати товару, що не переданого продавцем.


При цьому споживач має право вимагати також повного відшкодування збитків, заподіяних йому внаслідок порушення встановленого договором купівлі-продажу строку передачі попередньо оплаченого товару.

У разі порушення встановленого договором купівлі-продажу строку передачі попередньо оплаченого товару споживачеві продавець сплачує йому за кожен день прострочення неустойку (пені) в розмірі половини відсотка суми попередньої оплати товару.

Неустойка (пені) стягується з дня, коли за договором купівлі-продажу передача товару споживачеві повинна була бути здійснена, до дня передачі товару споживачеві або до дня задоволення вимоги споживача про повернення йому попередньо сплаченої ним суми.

Сума стягненої споживачем неустойки (пені) не може перевищувати суму попередньої оплати товару.

дивитися інший зразок претензій ...

Директору ТОВ «__________»
від Русинова Артема Олександровича.
який мешкає за адресою:
Москва, вул. Радянська 1, кв. 1
тел. ___________

Претензія про повернення грошей неправомірно утримуваних

«__» __________ 20__ р я уклав договір купівлі-продажу телевізора з ТОВ «_________» (накладна № NA12345678), рахунок № NAЧ 1234567. Відповідно до зазначеного договору оплата мною була проведена повністю, про що свідчить касовий чек на суму _____________ руб . Незважаючи на те, що терміном передачі товару було встановлено «__» __________ 20__ року, товар мені не переданий до сих пір.

На підставі ст. 463 ГК РФ я в вищевказаному випадку маю право відмовитися від договору купівлі-продажу і зажадати повернення сплачених за нього коштів. Відповідно до п.35 Правил продажу товарів за зразками при відмові продавця передати товар покупець має право відмовитися від виконання договору. У разі, коли продавець, який одержав суму попередньої оплати товару, не виконує обов'язок по його передачі у встановлений договором термін, покупець має право вимагати передання оплаченого товару або повернення суми попередньої оплати за товар, що не переданий продавцем. При цьому з вказаної суми продавець сплачує відсотки в порядку, що визначається відповідно до Цивільного кодексу Російської Федерації.

Те ж право - відмовитися від договору купівлі-продажу у разі невиконання продавцем обов'язку передати попередньо оплачений товар - припускає п. 2 ст. 23.1 Закону про захист прав споживачів. Відповідно до п. 3 зазначеної статті, за порушення терміну передачі товару продавець зобов'язаний сплачувати неустойку в розмірі 0,5% від суми передоплати за кожен день прострочення аж до повернення передоплати. Таким чином, починаючи з «__» __________ 20__ року аж до дати повернення грошей продавець зобов'язаний сплачувати мені по _______ рублів (при максимальному розмірі неустойки в 100% передоплати).

Вимога про повернення сплаченої суми підлягає задоволенню в 10-денний термін.

З огляду на вищевикладене, керуючись законодавством про захист прав споживачів

ПРОШУ:

  1. У десятиденний термін повернути сплачену за вищезгаданим договором купівлі-продажу суму _____________ руб. як неправомірно утримувані за відсутності переданого товару;
  2. Негайно виплатити відсотки за користування чужими грошовими коштами в сумі _____________ руб. _________ коп .;
  3. Сплатити мені неустойку за порушення терміну доставки попередньо оплаченого товару - по _______ рублів за кожен день, починаючи з «__» __________ 20__ р .;
  4. Негайно повідомити про рішення, прийняті щодо вищевикладених вимог.

У разі невиконання вищезазначених вимог або ухилення від їх виконання у встановлені законом терміни, мною в судовому порядку будуть заявлені вимоги про відшкодування всіх завданих збитків, неустойки за ст. 395 ГК РФ, про стягнення компенсації моральної шкоди.

Додатки:

  1. копія розписки від «__» __________ 20__ р співробітника ТОВ «_____________»;
  2. копія товарною накладною від «__» __________ 20__ р .;
  3. копія рахунку;
  4. копія чека на _________________ руб .;

«__» __________ 20__ р

Русинів А.А.

закон РАА

Новости