Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Необхідні для туристів відомості про Португалію (частина 1)

  1. Віза
  2. Страховий медичний поліс
  3. при в'їзді
  4. при виїзді
  5. Повернення ПДВ
  6. Мова країни
  7. Обмін валюти

Збираючись в тур по Португалії , Пам'ятайте, що вам необхідно не тільки купити квиток і оплатити проживання в готелі, а й потрібно озброїтися корисною інформацією про країну. Інакше у вас можуть виникнути труднощі в самий невідповідний момент. Наприклад, при проходженні митниці, обміні валюти, розрахунку за покупки в магазині та кафе.

Ми публікуємо відомості, які не будуть зайвими для мандрівника на території Португалії.

Віза

Для в'їзду в Португалію потрібна Шенгенська віза. Можна самостійно або з нашою допомогою замовити португальську Шенгенську візу . Також підійде будь-яка інша Шенгенська мульти віза, але пам'ятайте, що перший в'їзд за нею повинен бути в ту країну, для відвідування якої вона була замовлена. Тобто, якщо ви отримали фінську шенгенську візу, то не забудьте перед поїздкою в Португалію спочатку побувати в Фінляндії. А якщо Іспанську візу, то в Іспанії.

Страховий медичний поліс

З собою потрібно обов'язково мати страховий медичний поліс. У будь-який момент при проходженні митниці вас можуть попросити його пред'явити. У будь-якому випадку, медичне обслуговування для іноземців в Португалії обходиться дорого, тому при необхідності медична страховка вам допоможе істотно заощадити. Повинен бути застрахований кожен день поїздки.

при в'їзді

У Португалії діють стандартні для країн Євросоюзу правила. При ввезенні валюти слід знати, що з 15 червня 2007 року, згідно з постановою ЄС № 1889/2005, потрібно декларувати валюту понад 10 тисяч євро. При цьому не тільки самі євро, але і інші види валют, які при перерахунку за курсом в сумі перевищують 10 тисяч євро. На пластикових картах можна «провозити» будь-які суми.

Безмитно можна ввозити на територію країни пару лиж, 2 тенісні ракетки, комплект риболовецького приладдя, пару рушниць спортивної для полювання і 100 патронів до кожного з них. Можна ввозити по одному радіоприймача, бінокля, компактному телевізору.

Жителі країн, які не належать до ЄС, можуть без мит ввозити 200 сигарет або 100 сигарил, або 50 сигар, або 250 гр. тютюну. Зернової кави можна ввезти не більше 0,5 кг, міцних спиртних напоїв - до 1 літра, вина - до 2 літрів, духів - до 0,05 л і туалетної води - до 0,25 л. У зазначені квоти входять і товари, які ви купили в магазинах безмитної торгівлі. Вартість сувенірів в сумі не повинна перевищувати 600 євро.

Природно, як і всюди, заборонено ввезення наркотиків.

при виїзді

Багато іноземців, які бажають вивозити вино з Португалії літрами, при цьому ніяких обмежень на вивіз, дійсно, немає. Однак пам'ятайте, що при в'їзді в Росію ви не зможете без сплати мита ввезти більше 3 літрів вина. Ще 2 літри можна ввезти, заплативши мито. А ось все, що понад 5 літрів вже не вважатиметься такою, «для власного користування», тому буде конфісковано (та ще штраф візьмуть з контрабандистів).

Великі партії вина можна ввозити як товар, але це вже інформація не для туристів. Тому, почувши в магазинах, що з Португалії немає обмежень з вивезення вина, не тіштеся тим завчасно, передчуваючи, що ще довго-довго будете пригощати гостей та обдаровувати родичів, колег, начальство, приятелів і сусідів недорогим, але якісним вином. Не вийде. Російська митниця не дрімає.

Повернення ПДВ

Купуючи товари в Португалії в магазинах, де є табличка Tax free (такс-фрі, буквально - без зборів), можна при виїзді із зони ЄС повернути ПДВ. Сума покупки повинна бути не менше 60,35 євро. У магазині треба обов'язково сказати, що збираєтеся повернути податок, щоб вам оформили чек. На цей чек на митниці, коли ви будете залишати зону ЄС, треба поставити печатку митниці. Друк митниці дійсна протягом 90 днів. Чек Global Blue дійсний протягом 5 місяців з моменту здійснення покупки.

Відразу ж можна отримати гроші готівкою в пункті повернення готівки (Tax Free cash Refund). Це неподалік від магазинів Duty Free.

Інший варіант повернення ПДВ - запечатати документи в конверт Tax Free (там повинна бути відмітка митниці!) І опустити в ящик tax-free. Тоді гроші будуть перераховані на кредитну карту, номер якої зазначений в документах.

Є і третій варіант (для тих, хто не встиг отримати готівкою або пункт видачі був закритий, а також для тих, хто не знайшов ящик tax-free) - гроші можна отримати в уповноваженому банку Росії. Повернувшись додому, треба звернутися в банк з усіма документами. Потрібні: паспорт РФ, закордонний паспорт, чек такс-фрі з митної печаткою, його копія, чек з магазину. Банк візьме за свої послуги комісію - приблизно 2,5 євро за кожен чек.

Увага! Документи на повернення Tax Free за товари, які ви будете провозити в багажі та ручній поклажі оформляються по-різному. Ви можете вчасно отримати інформацію у свого гіда по Португалії , Щоб уникнути суєти в аеропорту.

Мова країни

У Португалії офіційна мова - португальська. Але знають англійську і іспанські мови також можуть досить вільно пояснюватися.

Обмін валюти

Офіційна валюта країни - євро. За вигідним курсом можна обміняти гроші в аеропорту. У відділеннях банків і готелях курс може бути і нижче, але буде більше сума зборів.

В основному обмінники відкриті з 8:00 до 15:00, в туристичних районах - до 18:00, у великих торгових центрах - з 9:00 до 21:00. Банкомати MULTIBANCO доступні цілодобово.

Новости