Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Аеропорт Парижа Шарль-де-Голль

  1. Адреса на мапі
  2. Онлайн табло аеропорту: розклад рейсів
  3. Як дістатися до аеропорту Шарль-де-Голль
  4. Як дістатися з аеропорту Шарль-де-Голль
  5. трансфер
  6. Додаткові послуги
  7. такс Фрі
  8. Довідкова аеропорту: телефон довідкової служби
  9. Офіційний сайт

Аеропорт Парижа - Шарль-де-Голль - найбільший у Франції, що має міжнародне значення, який здійснює множинні міжконтинентальні рейси. Він також відомий як Руассі - Шарль-де-Голль. Аеропорт знаходиться на другому місці в Європі за кількістю обслуговуваних пасажирів на рік.

Сам аеродром розташувався в 25 кілометрах від столиці в регіоні Іль-де-Франс. Був названий на честь першого президента Республіки. У 1996 Париж - Шарль-де-Голль відібрав пальму першості у аеропорту Орлі і став основним аеропортом Франції. Крім велику завантаженість пасажирськими рейсами - входить в 15 найбільш значущих по вантажному потоку аеропортів світу.

Комплекс аеропорту налічує 3 терміналу, при цьому термінал 2 розділений на 6 корпусів, між якими розподіляється більшість рейсів. Будівля має футуристичний дизайн, який відносять до найбільш упізнаваним символам Франції.

Адреса на мапі

Розташований головний аеропорт Франції ім. Шарля де Голля за адресою:

  • Париж, регіон Іль-де-Франс
    комуна Руассі-ан-Франс,
    аеропорт Париж - Шарль-де-Голль

До змісту ↑

Онлайн табло аеропорту: розклад рейсів

До змісту ↑

Як дістатися до аеропорту Шарль-де-Голль

Для такого величезного аеропорту організовано безліч маршрутів. Найочевиднішим варіантом стане поїздка з Парижа в аеропорт на поїзді. Це обумовлено тим, що Париж - Шарль-де-Голль в своєму розпорядженні два власними залізничними станціями. Станція Aeroport Charles de Gaulle 1 обслуговує термінали 1 і 3, а Aeroport Charles de Gaulle 2 - термінал 2. При необхідності пересадки дістатися від Т1 і Т3 до Т2 можна на безкоштовному автобусі шатлі або пішки по спеціальному переходу. Маршрут станцій з'єднаний з системою приміських поїздів RER, яка має прямі стиковки з паризьким метро. Тому дістатися з Парижа в аеропорт не складе труднощів - поїзди системи RER йдуть з центру столиці, а також північного вокзалу Гар-дю-Нор. Час в дорозі займає 35 хвилин, вартість проїзду - 10 EUR.

Якщо Вам належить відправитися в аеропорт Шарль-де-Голль не з Парижа, а будь-якого іншого великого міста Франції, варто звернути увагу на систему швидкісних поїздів TGV. Її поїзди доставляють пасажирів прямо в аеропорт на зупинку між корпусами другого терміналу. Вартість проїзду залежить від міста відправлення.

Аеропорт Парижа - Шарль-де-Голль - найбільший у Франції, що має міжнародне значення, який здійснює множинні міжконтинентальні рейси

Автобуси в аеропорт Парижа Шарль де Голль

Тим, кому зручніше відправлятися з вокзалів Est або Nation варто скористатися автобусами маршрутів 350 та 351. Однак вони не підійдуть пасажирам, чий рейс очікується після 9 вечора або до 6 ранку. В цей час курсує нічний автобус з інтервалом у півгодини. Сісти на нього можна на площі Шатле. Такий автобус перебуває в аеропорт до терміналів 1, 3 і 2 корпус F і припиняє свій рух о 4:30 ранку.

Також існують зручні автобуси від Air France. З Парижа ці автобуси відправляються за маршрутами №2 та №4 з площі Етуаль та Ліонського вокзалу відповідно. Автобуси Air France мають і додатковий рейс, який з'єднує аеропорти Шарль-де-Голль і Орлі. Тому, якщо Ви прилетіли в Орлі і потребуєте пересадці в Шарль-де-Голль можна сісти на автобус Air France №3 і доїхати до терміналів 1 і 2. Ціна такого проїзду складе близько 20 EUR.

Придбати квитки в режимі онлайн можна тут .

З огляду на те, що в розкладі автобусів і поїздів існують прогалини в графіку в нічний час, заради власного спокою можна скористатися послугами таксі. Телефонні номери компаній-перевізників вказані на офіційному сайті аеропорту, проте ціни фіксовані і становлять 50 EUR на поїздку з Лівого берега і 55 EUR з Правого. Нічні і святкові тарифи можуть відрізнятися.

До змісту ↑

Як дістатися з аеропорту Шарль-де-Голль

З аеропорту в місто також найзручніше добиратися поїздом. Незручність можуть доставити тільки довгі черги до кас, тому краще придбати квитки в автоматах. Тут варто враховувати, що автомати приймають тільки дрібниця і спеціальні карти з мікрочіпом.

Автобуси з аеропорту в Париж розрізняються по компаніям перевізника. Одні з них є більш бюджетними, інші - швидкісні і з підвищеною вартістю квитка. Автобуси фірми Roissybus відправляються від кожного терміналу, крім 2G і направляються в центр столиці. Кінцева зупинка «Опера». Час в дорозі - 1 година, ціна квитка - 11 EUR. Автобус компанії Direct доставляє пасажирів в центр до станцій метро, ​​включаючи зупинку біля Ейфелевої вежі. Час в дорозі буде залежати від звичайно зупинки і може зайняти від 45 до 70 хвилин. Обійдеться така поїздка в 17 EUR. У нічний час ходять спеціальні автобуси, які називаються Ноктільенамі.

До змісту ↑

трансфер

Термінали аеропорту: схеми терміналів аеропорту Парижа

термінал 1 приймає тільки міжнародні рейси і складається з 4 рівнів. З важливих сервісів на першому рівні розміщується відділення по упаковці багажу, пункт обміну валют і поштове відділення. Додатково існує велика табло з інформацією орієнтування по терміналу, фотокабінках, кілька холів для відпочинку. Є тут і кілька ресторанів, а також макдональдс.

Другий рівень Т1 відведено під зону вильоту і розділений на сектори. Тут розташовуються стійки реєстрації пасажирів та автомати для самостійної реєстрації. В одному з секторів знаходиться служба по втраті багажу. Час очікування можна провести в магазинах або перекусити в Старбаксе.

Третій рівень знадобиться тим, кому належить паспортний контроль перед вильотом. З корисних сервісів - місця для зарядки електроприладів, пункти обміну валют і кілька кафе.

На четвертому рівні знаходиться зона прибуття. Тут Ви зможете отримати свій багаж і знайти інформаційні сервіси, які стануть в нагоді туристам.

Термінал 2 величезний і налічує 6 окремих корпусів. термінал 2А має кілька зупинок для шаттла, які курсує між терміналами та автобусів. Велика площа відведена під магазини і кафетерії. Перед проходом паспортного контролю розташована зона з пакування багажу. Також тут є аптека, місце виходу в інтернет і місце відпочинку для людей зі спеціальними потребами.

термінал 2С відповідає за реєстрацію пасажирів. Тут теж є сервіс по упаковці багажу і пункт обміну валют.

термінал 2D знаходиться паралельно 2С. У ньому розміщуються зали прибуття та відбуття, які розділені на зони для громадян Євросоюзу і пасажирів з інших країн. В цьому терміналі знаходиться поштове відділення і пункт такс фрі. Також тут можна скористатися сервісами оренди автомобіля.

терміна 2Е один з наймасштабніших корпусів. У ньому знаходиться одна зона, розрахована на приліт і 3 - на виліт. Зони реєстрації пасажирів базуються біля входів K21-K54. Входи групуються за номерами, в кожному секторі цих гейтов розташовані різні, але найнеобхідніші послуги. Повсюдно зустрічаються кабінки для зарядки мобільних і пункти обміну валют. У цьому ж терміналі, в зоні вильоту розташований другий пункт повернення такс фрі.

Через те, що термінал 2Е розділений на відсіки гейтов і зони прильоту / вильоту - між цими приміщеннями ходить шатл. Відправляється він із зони прильоту в зону вильоту, здійснюючи зупинки в відсіках L і M.

В терміналі 2F знаходиться ще одна зона прильоту. З іншими терміналами він повідомляється автобусним шатлом N1 і N2. Тут також можна скористатися стандартними послугами по упаковці багажу і підзарядці електронних пристроїв, а при необхідності - звернутися в медпункт.

термінал 2G поділений на 2 рівня. В одному знаходиться центральний хол аеропорту. Тут можна пройти реєстрацію або отримати багаж. На другому рівні можна зручно розміститися в залі очікування.

Термінал 3 має одну зону прильоту і одну - вильоту. У зоні вильоту є кімната матері і дитини, ігрове приміщення для дітей, кімната для куріння і вітальня для людей з обмеженими можливостями. Перекусити можна в одному з трьох ресторанів. Також тут знаходиться пункт обміну, банкомати та сервіс упаковки багажу. У зоні вильоту Т3 є кафе і банкомат. Зовні розташовані стоянки автобусів і таксі.

До змісту ↑

Додаткові послуги

Аеропорт Париж - Шарль-де-Голль це ультрасучасна будівля, тому тут створені всі умови для комфорту відвідувачів. Спеціальні шатлів аеропорту полегшують транзит між терміналами. У будівлі комплексу є не тільки загальні зони відпочинку і зали очікувань, але також і холи де можна пограти у відео ігри або підключитися до інтернету. Для маленьких пасажирів практично в кожному терміналі існують дитячі кімнати. Для поціновувачів мистецтва в терміналі 2E, в залі гейтов М розташувався цілий музей. Щорічно в цьому музеї представляються 2 нові виставки. Вхід в музей здійснюється по посадковим квиткам пасажирів, які вилітають з терміналу 2E, ворота М.

До змісту ↑

такс Фрі

Пункти видачі такс фрі знаходяться в терміналах 2D і 2E. Як і в інших аеропортах Франції, в Париж - Шарль-де-Голль існує мінімальна сума для повернення податків і вона становить 175 EUR. Під час оплати покупки в магазині необхідно попросити продавця надати Вам форму Tax free Shopping France. Далі потрібно звернутися в офіс такс фрі і вибрати спосіб повернення податків - готівкою або на картку. Залежно від процедури працівники офісу підкажуть подальші дії.

До змісту ↑

Довідкова аеропорту: телефон довідкової служби

Питання, що стосуються розкладу рейсів або сервісу аеропорту можна дізнатись за телефоном:

До змісту ↑

Офіційний сайт

Ознайомитися з додатковою інформацією щодо послуг аеропорту можна на офіційному сайті:

До змісту ↑

Помітили помилку, будь ласка, повідомте нам: виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Новости